AK PARTİLİ TAŞ: SEÇİMDEN KAÇTI!

AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında Cumhur İttifakı belediye başkanları ve meclis üyelerine yönelik tutum sonrası yazılı basın açıklaması yaptı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek başta olmak üzere CHP ve İYİ Parti'li meclis üyelerinin, sadece meclis üyelerini 50 dakika bekletmek gibi bir nezaketsiz tavrın ötesinde düpedüz meclisten, seçimlerin yapılacağı ASAT Genel Kurulu'ndan kaçtığını söyleyen Taş, "Seçimden kaçmıştır. Bu birincisinden daha büyük bir ayıp ve demokrasiyi hiçe saymaktır" yorumunu yaptı.

Cumhur İttifakı üyelerinin, meclis salonunda Başkan Böcek'in meclise gelmesini beklediğini belirten İl Başkanı Taş, açıklamasında, "Böcek, keyfi yetip salona geldiğinde de çareyi adeta suç bastırırcasına nezaketsiz ve seviyesiz bir üsluba sarılmakta bulmuştur. Gecikmenin nedenini soran belediye başkanlarımız ile meclis üyelerimize 'Ne zaman geleceğimi size mi soracağım?' gibi ifadeler kullanarak tahkir ve tezyif etmeye yeltenmiştir. Haddini aşmıştır. Dünkü yaşanan hadiseler, basiretsiz bir yönetimin ne kadar sefil bir duruma düştüğünün açık resmidir" ifadelerine yer verdi.

AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, yazılı yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Bu iş bilmez aciz yönetimin içine düştüğü acı durumu, yine dünkü Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı'nda gündemin 68'inci maddesi görüşülürken CHP'li Kumluca Belediye Başkanı oldukça veciz ifadelerle anlatmıştır. 'Bu mecliste, Kumluca'yı ilgilendiren bir konuda böylesine gülünç bir duruma düşmek Kumluca Belediye Başkanı olarak beni üzmüştür' mealindeki ifadeler, 'fazla söze hacet' cinsinden sözlerdir ve ne kadar da anlamlıdır. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı'na tavsiyemiz, meclisi yönetememe beceriksizliğini Cumhur İttifakı belediye başkanları ile meclis üyelerine saldırarak gölgeleme aymazlığına girmemesidir. Önce kendi grubunu toplasın, Seçimli ASAT Genel Kurulu'nu yapsın. Unutmamalıdır ki, belediye başkanlığı koltukları hizmet üretme yeridir, vakit tüketme yeri değildir. Beylik laflarla seçilmişlere ağzına her geleni söyleme yeri hiç değildir."

DHA