AK PARTİLİ MİNTA’DAN USULSÜZ İHALE TEPKİSİ

AK Parti Kemer İlçe Başkanı İsmail Selami Minta, Kemer Olbia Parkı'ndaki iki işletmenin Kemer Belediyesi tarafından "adrese teslim" ihale usulüyle bir işletmeciye kiraya verildiğini iddia ederek, savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

AK Parti Kemer İlçe Başkanı İsmail Selami Minta, Kemer ilçesinde deniz kenarında bulunan Olbia Park isimli bir alanın ihaleye çıkarıldığını anlattı. İhale şartlarını incelediğini ifade eden Minta, “Kemer Belediyesi daha önce tarihinde hiç olmayan bir şekilde 2019 yılında buraya ihaleye giren firmanın 7 milyon Türk Lirası ciro yapmış olması gerektiği, 15 tane sigortalı eleman çalıştırmış olması gerektiği gibi maddeler koyulmuş. Aynı dönemde Kemer’in merkezindeki Cumhuriyet Meydanı'ndaki kule için de bir ihale yapılmıştı. Ancak o ihalede böyle bir madde yoktu” iddiasında bulundu.

“ÜSTÜNE GİTME DEDİLER”

Olbia Park alanında bulunan iki işletmenin ihalesinin aynı kişiye verildiğini söyleyen Minta, “Bu işletmelerin sahibinin Konyaaltı ilçesinde de bir işletmesi var. Belediye meclis toplantısında bunu eleştirdim ve bu maddeyi koyma nedenlerini sorarak ‘neden adrese teslim ihale var’ dedim. Araştırmalarımda ise Kemer’de bu alanlar için hiç ihale yapılmadığını öğrendim. Bunu sorguladığımda ise, ihalenin o kişiye çıktığını, bu işin üstüne gitmemem gerektiğini söylediler” dedi.

“ONAY İÇİN MADDE EKLETMİŞLER”

Minta, bu sürecin bir yıldır sürdüğünü ve tüm bu söylemlere rağmen sessiz kalamadığını vurgulayarak, “Bu olay bir yıldır sürüyor. Milletin parasını burada hiç ettiniz, normal ihale yapılsın dedim. Bu belediyenin menfaatine ise hangi açıdan katkısı var öğrenelim, eğer değilse de belediye kasasına uzanan bu eli kırın ve ihaleyi fes edin dedim. Ancak bu durum 1 senedir sürüyor. Geçenlerde duydum, alan kişi birini kendisi işletecekmiş diğerini ise zincir kafelerden birine devredecekmiş. Belediyenin şartnamesinde, belediye başkanı onayı olduğunda devir yapılabileceğine dair bir madde eklemişler. Bu diğer anlaşmaların hiçbirinde olmayan bir maddedir. Alan kişi bir şirket daha kurmuş, ihaleye girip aldığı şirketinden diğerine de belediye onayıyla devir yapmış.  Devri de belediye başkan yardımcılarından biri imzalamış. O kafeler zincirinden biri ile de anlaşma yapmışlar” diye konuştu.

“BELEDİYE KASASINA EL UZATILDIĞINI İTİRAF ETTİ”

Konunun mecliste de gündeme geldiğin ifade eden Minta, “Geçen Cumhur İttifakı’nın Meclis Üyesi arkadaşımız Hakan Tuncer, mecliste sordu. ‘Ne yaptınız, adam burada yeni şirket kurmuş. Şirkete yeni devrini yapmışsınız, peki yeni kurulan şirket ihale şartnamesindeki maddeleri taşıyor mu?’ dedi. Yetkili müdür Hesap işleri müdürü ise taşımadığını söyledi.  ‘Şartnameye maddeleri koyuyorsun, milleti sokmuyorsun, ihaleyi veriyorsun ondan sonra başka şirkete devrediyorsun bu nasıl iş’ dedi. Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’da bu konuşmanın üzerine belediyenin kasasına elin uzandığını itiraf etti. Kendisi bu ihalenin yanlış olduğunun farkında olduklarını bundan sonra böyle bir ihale yapmayacaklarını söyledi” açıklamasında bulundu.

“SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ”

Minta, konuya ilişkin basın toplantısı da gerçekleştirdiğini aktararak, şunları kaydetti:

“Milletin parasını, belediyenin parasını aldığını itiraf etti. Bunun yanlış olduğunu biliyorsa bu ihaleyi iptal edecekti. Ancak hiçbir şey yapmadı. Kemer’de birkaç bölgede daha böyle ihale yaptıklarını biliyoruz. Hepsinde 5 milyon ciro olması lazım, 13 veya 15 eleman çalışması lazım gibi benzer maddeler var. Yanlış olduklarının farkındalar ve iptal de etmiyorlar. Bu nedenle bu hafta başında suç duyurusunda bulunacağız”