AK Partili kadın milletvekilleri yeminlerini etti

AK Parti Milletvekilleri Seda Sarıbaş, Zehranur Aydemir ve Rümeysa Kadak yeminlerini etti. Tescilli Türkiye güzeli olan AK Partili Seda Sarıbaş ve Meclis’in en küçük vekili olan Zehranur Aydemir yemin ederek milletvekilliği görevine başladı.

TÜRKİYE GÜZELİ VEKİL YEMİN ETTİ

AK Parti Aydın Milletvekili Seda Sarıbaş yemin etti. Tescilli Türkiye güzeli olan AK Partili Seda Sarıbaş, yemin ederek milletvekilliği görevine başladı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin başkanlık ettiği TBMM’de, 28. Dönem milletvekilleri için yemin töreni yapıldı.

Tek tek kürsüye çıkan vekiller il sırasına göre yemin etti. 2006'da düzenlenen Türkiye Güzellik Yarışması'nda "Veet Türkiye Güzeli" seçilen AK Parti Aydın Milletvekili Seda Sarıbaş da kürsüye çıkarak yemin etti. TBMM çatısı altında ülkesini temsil etmenin mutluluğunu yaşayan Sarıbaş, "Onurlu, gururluyuz; en önemlisi heyecanlıyız. Allah nasip ederse üzerimize düşen görev ne ise canla başla çalışacağız. Heyecanımız dorukta." ifadelerini kullandı.

EN GENÇ VEKİL GÖREVE BAŞLADI

28. Dönem yasama dönemi başladı. Bu kapsamda vekillerin yemin töreninde en küçük vekil olarak AK Parti Ankara Milletvekili Zehranur Aydemir de yemin etti.

Türkiye 28. Dönem milletvekillerini belirledi. Bu dönemde kadın milletvekillerinin siyasetteki temsil oranı yükseldi. 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin kesin olmayan sonuçlarına göre, Meclis'e giren 600 milletvekilinin 121'ini kadınlar, 479'unu erkekler oluşturdu. 28'inci Dönem parlamentosunun en gençleri de kadınlardan oluştu. AK Parti Ankara Milletvekili Zehranur Aydemir 25, AK Parti İstanbul Milletvekili Rümeysa Kadak ise 27 yaşında. Bu kapsamda 600 milletvekili Meclis kürsüsünde şehir sırasına göre yemin ediyor. Meclis'in en küçük vekili olan Zehranur Aydemir de yemin törenini yerine getirerek Meclis'te vekillik yapma görevine hak kazandı.