AK PARTİLİ BAYAR ESEN’E SERT ÇIKTI

DSİ 13. Bölge Müdürlüğü’nün tüm uyarılarına rağmen Konyaaltı Belediyesi’nin Boğaçayı/Göksu Çayı üzerine yapılıp sonra da yıkılmak zorunda kalan köprünün doğurduğu kamu zararına AK Parti Konyaaltı İlçe Başkanı Tayfun Bayar’dan sert tepki geldi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Konyaaltı İlçe Başkanı Tayfun Bayar, Boğaçayı/Göksu Çayı üzerine izinsiz olarak kanun ve yönetmeliklere uygunsuz bir şekilde yapılıp sonrasında yıkılan köprünün kamu zararı doğurduğunu söyledi. Başkan Bayar yaptığı açıklamada Konyaaltı halkının paralarının iş bilmez bir şekilde yapılan projelerle sokağa atıldığını belirtip başta Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen olmak üzere yapım aşamasında hangi birimlerin imzası varsa vatandaşa hesap vermesi gerektiğini dile getirdi.

DSİ’NİN ‘İZİNSİZ’ DEDİĞİ YAZIYI HATIRLATTI

AK Parti Konyaaltı İlçe Başkanı Tayfun Bayar açıklamasında DSİ 13. Bölge Müdür Yardımcısı Hicran Çoban’ın e-imzalı yazısını paylaştı. Paylaşılan yazıda “Devlet Su İşleri 13. Bölge Müdürlüğü E89404551-120-2204813 Sayılı yazısı ile ‘Boğaçayı Üzerinde Uygun Olmayan Geçiş Yapısı’ başlıklı yazısında Bölge Müdürlüğümüzce yapılan rutin kontrollerde Boğaçayı üzerinde uygun olmayan geçiş yapısı imalatının yapıldığı görülmüştür. Kutu menfezlerden ve büzlerden oluşan geçiş yapısı, hidrolik kesitinin üstünde olan debilerde akışa mani olarak su seviyesinin yükselmesine, akışın yatak seviyesini yırtarak aşmasına ve bunların sonucu olarak taşkın tehlikesi oluşturmakta can ve mal güvenliğini tehdit etmektedir. Vatandaşların veya tüzel kişilerin dönemsel kullanılmak üzere geçici veya kalıcı olarak ilgili belediyesinden izin almadan kaçak olarak yapılan, fen ve sanat kaidelerine uygun olmayan köprü menfez ve büzlerden oluşan geçiş yapılarının imalatına müsaade edilmemesi, mevcutta olan kaçak yapıların geçici dahi olsa belediyeniz tarafından kaldırılması hususunda gereğini ve bilgilerinize rica ederim” deniliyor.

“HALKIN PARALARI ÇÖPE ATILMIŞTIR”

AK Parti Konyaaltı İlçe Başkanı Tayfun Bayar, “Burada tam bir iş bilmezlik, acemilik ve basiretsizlik vardır. Bir yere köprü yapılacaksa o işe ehil kişilerin iş başında olması devletin gerekli kurumlarından izinlerin alınması, projenin kanun ve nizamlara göre hazırlanıp yapılması gerekir. Burada yangından mal kaçırır gibi ‘ben yaptım oldu’ mantığı ile hareket edilmiş ve maalesef Konyaaltı halkının paraları resmen çöpe atılmıştır. Şimdi biz bu köprü için ne kadar para harcandığını, bu işin altında kimlerin imzası olduğunu, yapılan hatalı işlem sonucunda bu kişilerin soruşturma geçirip geçirmediğini kamuoyu adına Başkan Semih Esen’e soruyoruz. Kendisinden konuyla ilgili cevap bekliyor, bu işin peşini bırakmayacağımızı adli makamlarda Konyaaltı halkının hakkını arayacağımızı buradan ilan ediyoruz.

HABER MERKEZİ