YANGINLAR SİYASETE 'MALZEME' OLMASIN

AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, orman yangınlarının siyasetten uzaklaştırılması gerektiğini, muhalefete orman yangınlarından ekmek çıkmayacağını söyledi. Öte yandan Aydın, "Alanya il olacak mı?" sorusunun yanıtını canlı yayında duyurdu.

Rabia DEMİROK, Özge TOPTAŞ 

AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, Lider Haber TV’de yayınlanan Turuncu Koltuk programının canlı yayın konuğu oldu. İbrahim Okumamış’ın sorularını yanıtlayan AK Partili Aydın, orman yangınlarının siyasette dahil edilmemesi gerektiğini vurgulayarak “Orman yangınlarını siyasetten uzaklaştıralım. Muhalefete ekmek çıkmaz. Orada hep beraber olup yangını söndürelim. Orman suçu işleyenlerin affı olmaz. Önümüzdeki dönem yasal bir düzenleme olacak. Devletimiz ve milletimiz el ele olup ormanları söndürelim” dedi.

“3. BAYRAMIMIZI YAŞAYACAĞIZ”

Seçimlerin Haziran 2023’de olacağını vurgulayan Aydın, seneye 3 bayramı birden yaşayacaklarını ifade ederek,“ Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, çok iyi lider. Dünyada krizleri en iyi yöneten ülkelerden birisiyiz. Dünyada masayı kuran, oyun kuran durumdayız. Etrafımız ateş çemberi olmasına rağmen dimdik ayaktayız. Siyasi istikrarsızlık olmaz. Tüm dünya Erdoğan’a saygı duyuyor. Ama seçimler de normal zamanında yapılacak. Erdoğan her seçimi kazanarak gelmiştir. Önümüzdeki seçimlerde cumhurbaşkanımız en fazla oyla seçilecek. Seneye 3 bayram yapacağız. Ramazan, kurban ve haziranda da Cumhurbaşkanımızı seçerek 3. bayramımızı kutlayacağız” diye konuştu.

“BENİM ADIM ORMANCI, SİYASETÇİ DEĞİL”

Geçtiğimiz yıl Manavgat orman yangınlarıyla mücadele ederken, muhalefetin çirkin tavırlarını eleştiren AK Partili Aydın şöyle konuştu:

“Yangını bilen kişi ve siyasetçi gömleğimi çıkararak orman mühendisi olarak yangını yönettik. Onu bile siyasi malzeme yaptılar. AK Parti milletvekilinin helikopterde ne işi var dediler. Memleketin yanıyor orada siyaset mi yapacaksın dedim. 28 Temmuz’da başladığı zaman Yeniköy’ün oradan Kalemler Köyü’nü yok ederek başladı. Ben o ara Ankara’daydım. Eyvah dedim hemen uçağa bindik yangın mahalline girdik. Oradaki benzinliklerden geçseydi Side’yi bulurdu. Müthiş bir mücadele. Destan yazdık resmen. Ama iç siyasete malzeme oldu. Sıcaklık 40 derecenin üzerinde, şiddetli bir poyraz var. Aldı başını gitti. Hava aracından su atınca su buharlaşıyor zaten öyle bir yangında. Yangın büyüdüğü zaman bir anlamı olmuyor. Bu sene yine aynı şey oldu Marmaris’te yangın oldu. Benim adım ormancı, siyasetçi değil. CHP Genel başkanı uçaklar yok dedi. Tepesinden uçaklar geçti. İç siyasete malzeme yapmayın dedim. Son 2 yıldır olay değişti. İç siyasete şu yangını alet etmeyelim. Yanan yerlere oteller yapılıyor dediler. En son bu yanan yerleri yıl içerisinde ağaçlandırıyoruz. Otel yapılmış yer bulun ben istifa edeceğim dedim OGM’de görev yaptığım zamanlar.”

“HASTANE ERDOĞAN’IN GÜNDEMİNDE”

Manavgat Devlet Hastanesi’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da gündeminde olduğunu ve en kısa zamanda yapılacağını, aynı zamanda Antalya’nın en büyük şansının Mevlüt Çavuşoğlu gibi bir bakana sahip olduğunu dile getiren AK Partili Aydın, “Biz işin siyaset tarafında değiliz. Bizim politikamız hizmet. Cumhurbaşkanımız 4 ilin kongresinde Manavgat devlet Hastanesini de yapacağız dedi. Bu Cumhurbaşkanımızın da gündeminde.  Bizim söz verip de yapmadığımız hiçbir iş yok. Antalya-Alanya arası ölüm yoluydu orası bitti. En büyük şansımız Mevlüt Çavuşoğlu gibi bir bakanımız olması” dedi.

ALANYA İL OLACAK MI?

Alanya’nın il olma iddialarına açıklık getiren AK Partili Aydın şöyle konuştu:

“Ülkemizde il olma işi her zaman gündeme geldi. Seçim mitinglerinde her gelen söz verir sizi il yapalım mı diye? Erdoğan’ın gündeminde il olma gibi bir durum yok.  İl olma gibi bir gündemimiz yok. Turizm sektörü böyle iyi giderse hem Bursa’yı hem İzmir’i geçeriz.”