AK PARTİ’Yİ BEKLEYEN İYİ PARTİLİLER TERS KÖŞE

Rahmetli Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’i uzun yıllar takip eden bir gazeteci olarak sevdiğim en güzel yanlarından biri de her sorulan soruya ŞAK diye cevabının olması.

Her insana nasip olmayacak bir özelliktir aslında bu. Ya Allah vergisi ya da yılların tecrübesi böyle davranışlar. Demirel’in siyasette en sevdiğim sözlerinden bir örnek vereceğim.

“Dün farklı bir şey söylüyordunuz ne değişti” diye soran gazeteciye kurt politikacı rahmetli Demirel, “Siyasette 24 saat uzun çok uzun bir süredir” cevabını ŞAK diye yapıştırmıştı.

Bugün de hala geçerliliğini koruyor bu söz. Siyaset dünyasında yaşanılan gelişmelere bakıp bakıp nereye oturtursanız oturtun bu sözü hala güncel olduğu için ŞAK diye yerini buluyor.

Efendim, AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş’ın istifa edeceğinden tutundan istifasına, yerini adaylar ile yerine atanacak Ali Çetin’e kadar yaşanan süreci tek tek buradan yazmıştım.

Nihayetinde geçen hafta yani 25 Ocak’ta Ali Çetin, AK Parti Genel Başkanı da olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Antalya İl Başkanı olarak atandı.

Çetin, görevine başladıktan sonra neler olabileceğini yani beklentileri yine buradan anlattım. Çünkü kendisi Aksu’dan Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Grup Başkan Vekili idi.

Neydi onlar? Çetin’in Aksu ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği ve Grup Başkan Vekilliği’nden istifası. Senaryoya göre, Çetin istifa edince meclis matematiği değişecek.

İstifa gerçekleşecek olursa, Aksu’da yerine AK Parti’den, Büyükşehir’de ise yerine İYİ Parti’den bir isim meclis üyesi olacak. Bunu en çokta İYİ Partililer istiyordu!

Nedeni ise, geçmişte meclis üyesi iken İl Başkanı seçilen Hüseyin Samani’nin istifası. İyi de o zaman Büyükşehir Başkanı Menderes Türel’di! Samani etik olmayacak bir durum için istifa etmişti o dönem.

Peki, şimdi ne olacak? Benim siyasi kulislerden edindiğim bilgilere İYİ Partililerin beklentilerinden çok uzak bir çalışma var AK Parti’de ve Ali Çetin cephesinde.

Ben kulağıma gelenleri aktarayım siz karar verin KİMİN TERS KÖŞE olacağına.

Şimdi, AK Parti İl Başkanı olan Ali Çetin Aksu ve Büyükşehir Belediye Meclis üyeliklerine devam edecek. Sadece Grup Başkan Vekilliği’nden istifa edecek. Nedenini de açıklayayım ki kimse Samani’nin dönemi ile bu dönemini karıştırmasın.

Çetin, il başkanı olunca doğal olarak grup başkanı oldu. Hem vekil hem başkan olamaz. Bu nedenle sadece bu konumdan istifa etmesi yeterli oluyor. Çünkü Büyükşehir CHP’de.

Belediye Meclis üyeliklerine devam etmesinde kanunen bir sakınca görünmediği böyle bir çalışmaya gerek duymayacak AK Parti Antalya İl Yönetimi.

Sanırım bu anlattıklarım ile İYİ PARTİ TERS KÖŞE olacak. Veya yapılan hesaplar boşa çıkacak. Bir başka deyişle ‘Evdeki hesap çarşıya uymayacak’.

Peki, Grup Başkan Vekili kim olacak sorusu ise ancak Şubat ayı Büyükşehir Belediye Meclisi öncesi yapılacak görüşme ve istişareler ile belli olacak gibi.

Bana gelen bilgilere göre, AK Parti Antalya İl Teşkilatı bu hafta yönetimde yapacağı rötuşları görüşecek. Yeni yönetimde yer almak istemeyenler, sağlık sorunları olanlar ve geçmişte hiç fayda sağlamayan isimler ile helalleşilecek.

Tabi bu süreç öyle kolay olmayacak. Ali Çetin ve parti kurmaylarının tek hedefi kimseyi kırmadan dökmeden bu rötuşu yapabilmek. Çünkü seçime az bir zaman var.

TİKTOKÇU FENOMEN

Belediye başkanları veya siyasiler sosyal medyada ipin ucunu bazen kaçırıyor. Bunlardan biri de Kumluca’nın CHP’li Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu.

Köleoğlu, TikTok hesabından, arka planda çalan müziğe kafasını sallayarak eşlik eden Köleoğlu’nun ciddiyetten uzak, lakayıt ergen benzeri sosyal medya paylaşımı PES dedirtti.

Öyleki, Ebabil Harekatı’nın, “Bu adamın CHP’li Antalya Kumluca Belediye Başkanı olduğunu söylüyorlar? Doğru mu? Biz inanmak istemedik” paylaşımına yorum yağdı.

Bir takipçi, ‘Kafamız bi güzel anlatamam modu’ yorumunu yaparken, bir diğeri de ‘Bu ne ya’ cümleleri ile tepkisini dile getirdi. Başkanın yaptıklarına Kumlucalılarda anlam veremedi.

Ya hu başkan; hadi absürt bir sürü işlerin vardı, bir çok soruşturma geçirdin. Diyelim ki daralıp bunaldın. Oturduğunuz makama yakışmayan ÇOCUKSU bir iş olmuş bu yahu.

KARAVAN KRİZİ!

Konyaaltı’nda pandemi döneminde sayıları artan KARAVAN sorununa çözüm bulunmadıkça kriz büyüyor. Gürsu Mahallesi sakinleri dertlerini anlatacak bir makam bulamıyor.

Dün ajanslardan düşen habere göre Gürsü Mahallesi 322 Sokak'ta oturanlar bu işten “İllallah” demişler. Sıra sıra vagon gibi evlerin ve sitelerin önüne dizilmiş karavanlardan şikayetçiler.

Nedeni ise çöpleri ve atıkları koku yapıyor, gece ve gündüz ortaya çıkan nahoş görüntüler! Yahu kum evinin önünde böyle bir çirkin görüntü ister? Bu yüzden evini satıp gidenler bile varmış.

Bu memleketi yönetenlerin bu KARAVAN KRİZİNE acil çözüm bulmaları lazım. Yoksa yakında istenmeyen olaylar yaşanırsa bunun hesabını kimse veremez. Haberiniz ola!

YAKTIN BİZİ CİĞERCİ

Dün sosyal medyada, Ceren (@monikcrn) isimli bir hesaptan Konyaaltı’ndan bir fotoğraf paylaşımı yapıldı. “Bu nasıl bir rezalet şehir merkezinde ya biz bu zehri solumak zorunda mıyız? @konyaaltibld. Aylardır kaç kez şikayet edildi bu restoran. Ciğerci Bahattin, neden denetlemiyorsunuz @ANTALYABB. Komple bina yanınca mı müdahale edeceksiniz” cümleleri ile.

Vallahi fotoğrafa bakınca ben bile, “Yaktın ciğerimizi ciğerci” demekten kendimi alamadım. Bakalım kim müdahale edecek, yoksa yine SAHİPSİZ Mİ kalacağız, bekleyip görelim.