AK PARTİ'YE CHP SANSÜRÜ

Manavgat yangını nedeniyle Büyükşehir Belediye Meclisi olağanüstü toplandı. AK Parti Grup Sözcüsü Serhat Demir, Başkan Böcek’in önceki gün Gündoğmuş’taki yangınla ilgili çektiği videoyu hatırlatması üzerine meclis karıştı. CHP grubu ve Başkan Böcek, Serhat Demir’in açılış konuşmasına müdahale etmeye kalktı.

Manavgat’ta meydana gelen orman yangınları sebebiyle Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek Meclis üyelerini acil toplayarak olağanüstü meclis toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda 5 gündem maddesi yer aldı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, dün yaptığı sosyal medya paylaşımında algı yaratmaya çalışmıştı. Bu paylaşımla ilgili konuşan AK Parti Grup Sözcüsü Serhat Demir, “Sorumluluk sahibi birinin bu provokasyonların bir parçası haline gelmesi ibretlik bir durumdur” dedi. Konuşmasına devam eden Demir, CHP grubu ve Başkan Böcek tarafından engellenmeye çalışıldı. Böcek’in yanı sıra CHP grubu da Demir’e çeşitli baskılar uygulayarak, algı yaratmaya çalıştı. Başkan Böcek tarafından söz hakkına ve konuşmasına sansür getirilen Demir’e hakkını savunma fırsatı dahi verilmedi. Video hakkında konuşmak isteyen Demir’e ateş püsküren ve toplantı bitene kadar çeşitli ithamlar uygulayarak Böcek, meclisin karışmasına neden oldu.

SUSTURMAYA ÇALIŞTILAR

 “Yangın esnasında ekiplerin motivasyonunu düşürmemek için çaba sarf edilmelidir” diyen Serhat Demir, “Bütün bunlara rağmen toplumu bir endişe ve panik ortamına sevk etmek suretiyle bu zor günlerde toplumsal psikolojiyi olumsuz etkilemek isteyen çevrelerin olduğunu da üzülerek görmekteyiz. Bunları da ibretle izliyoruz. Hele hele sorumluluk sahibi siyaset erbabının da bu provokasyonların bir parçası haline gelmesi daha da ibretlik bir durumdur. Böcek’in gerçeği yansıtmayan talihsiz açıklamalarını da bu cümlede değerlendiriyoruz. Bu zor günlerde topluma moral vermesi beklenen Böcek, bu provokasyonların bir parçası olmuştur. Bu konuda söyleyecek çok sözümüz olmasına rağmen, içinden geçtiğimiz zaman o zaman değildir” ifadelerini kullandı. Bu sözlerin ardından özellikle CHP grubu, Demir’i susturmaya çalıştı.

RANTLAR HAVADA UÇUŞUYOR

Beş maddelik gündem toplantısında Manavgat’a yardım adı altında koyulan maddelerin yanı sıra, beşinci gündem maddesi dikkat çekti. Manavgat İlçesi içerisinde yer alan su sporları parkur alanlarının, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yaz sezonu bitmeden faaliyete geçme maddesi, Ak Parti ve MHP meclis üyeleri tarafından tepki gördü. Ak Parti ve CHP’li meclis üyeleri, Manavgat’ta yangın devam ederken belediyenin olağanüstü toplantıda, maddi amaçlı koyduğu gündem maddesine itiraz etti.  5. madde, muhalefet parti üyeleri tarafından 41 oyla kabul edildi. Daha sonra gündemin birinci maddesi Manavgat’ta mağdur olan vatandaşlara 10 milyon ek ödenek tahsili, üyeler tarafından kabul edildi.