AK PARTİ YAPTI, CHP KONDU

Geçtiğim cuma günü Kılıçdaroğlu, Akşener ve İmamoğlu’nun katılımı ile İstanbul’da; Alibeyköy-Eminönü tramvay hattının açılışı yapıldı. CHP de bu ülkede çivi çakarmış şaşkınlığı içerisinde açılışı canlı izledim.

Kürsüye önce İmamoğlu çıktı. Projenin AK Parti döneminde başladığını ve yüzde 55’inin AK parti döneminde tamamlandığını söyledi. Kendi kendime İmamoğlu yüzde 55’ini AK parti yaptı diyorsa kesinlikle yüzde 85’ini AK Parti yapmıştır diye düşündüm. Çünkü; İmamoğlu’nun bendeki güvenirliği bu kadar.

Zaten yanılmamışım. Aynı konuşmanın sonunda aynı İmamoğlu %55 ini biz yaptık dedi. Yani dolaylı yoldan yüzde 45’ini AK parti yaptı demiş oldu. İnsan çok yalan söyleyince beş dakika önce söylediği yalanı bile unutuyor demek ki.

İmamoğlu konuşmasının devamında AK partili belediye başkanı tarafından yapılan ayrı ayrı bölgedeki dört beş tane 15-20 kilometrelik metro ve tramvay hatlarına üç beş yüz metre ilave yaparak bu hatları da aslında biz tamamladık diyerek Ak Parti’nin hizmetlerine konma çabasını sürdürdü.

Sonra kürsüye Akşener çıkıp konuştu: “İyi ki Millet İttifakı’nı kurmuşuz, kurmamış olsaydık İstanbul’umuz böyle güzel bir hizmetle kucaklaşamayacaktı” dedi.

Pes yani pes! Ya arkadaş projeyi başlatan ve büyük bir kısmını tamamlayan AK Parti değil mi? Zaten sizden önceki AK Partili belediye başkanı bu proje bitmek üzere olduğu için test sürüşünü bile yapmadı mı?

Ha! Biz temel atmama töreni yapmaya alışığız, başlatılan projenin raylarını sökme töreni yapmadığımıza şükür edin diyorsanız o başka…

Yaklaşık iki yıldır millet ittifakı olarak kazandığınız belediyelerde vatandaşa söz verdiğiniz hangi projeleri başlattınız ve bitirdiniz ondan haber verin Meral hanım?

Sonra kürsüye muhalefetimizin en ağır topu (!) Kılıçdaroğlu çıktı ve ‘’Merkezi hükümetin engellemelerine rağmen halkımıza hizmet etmeye devam ediyoruz’’ dedi.

Daha önceki yazılarımda da sormuştum. Yine sorayım; Hayrola Kılıçdaroğlu! Hayrola? Merkezi hükümetten bahsetmen için yerel hükümetin olması lazım. İstanbul özerk bir eyalet mi? İstanbul’da yerel bir hükümet mi var?

 Konuşmalarınızda ısrarla neden merkezi hükümetten ve yerel hükümetten bahsediyordunuz? Seçmen tepkisinden korktuğunuz için, açılışa davet edemediğiniz millet ittifakı ortaklarından HDP’nin gönlünü bu şekilde mi almaya çalışıyorsunuz?

Bu ülkede merkezi ve yerel hükümet yok sayın Kılıçdaroğlu… Merkezi yönetim ve yerel yönetim var! Kanunlarımıza göre de yerel yönetimler merkezi yönetime tabidir.

İçişleri Bakanı da tüm belediye başkanlarının amiridir. Engellemekten kastınız kanunları hiçi sayarak belediye başkanlarınızın yardım kampanyası düzenlemesi ise; Size şunu söyleyeyim; Yardım toplayabilecek kişi, kurum ve STK’lar tek tek kanunda sayılmıştır ve belediyeler bu kurumlar arasında yoktur.

Yani; yardım toplama kanununa göre belediyeler yardım toplayamaz ve sizin yaptığınız; merkezi yönetim, bizim yerel yöneticilerimizin kanunları çiğnemesine izin vermiyor sızlanışıdır.

Ha! Bu arada açılan Eminönü-Alibeyköy tramvay hattında başlangıç noktası olan Eminönü’ne durak koymayı unutmuşsunuz.