AK PARTİ MURATPAŞA İLÇE BAŞKANI ÜLKER: SAKİN OL UYSAL BAŞKAN, SİNİRLERİNE HAKİM OL

Muratpaşa Belediyesi ile ilgili mülkiye müfettişleri tarafından hazırlanan rapor hakkında konuşan AK Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Osman Ülker, Mülkiye müfettişlerinin belediyeye gönderdiği raporun kamuoyuna açıklanması için daha önce 3 defa talepte bulunulduğunu ifade ederek, “Sayın Uysal Başkan, Öncelikle şunu belirtmek isterim; Sizin kendi aranızdaki iç meseleniz bizi zerre kadar ilgilendirmez. Eski CHP'liler ve Yeni CHP'liler olarak aranızdaki meselelere bizleri karıştırmamanız sizler için çok daha hayırlı olacaktır” dedi.

Konu hakkında yazılı bir açıklama yapan  AK Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Osman Ülker, yaptığı açıklama şu şekilde:

“Bugün Muratpaşa Belediye Meclis Toplantısı'nda Mülkiye müfettişlerinin Muratpaşa Belediyesi ile ilgili raporu AK Parti Grup sözcümüz tarafından 3. kez talep edildi. Belediye idaresinin bir takım yanlış işleri ve yolsuzlukları araştırmak için gelen Mülkiye müfettişlerinin belediyeye gönderdiği raporun kamuoyuna açıklanması için daha önce ilçe başkanı olarak sözlü ve basın aracılığıyla bizzat kendim talep etmiştim. İkincisinde yazılı olarak Büyükşehir Meclis Üyemiz talep etmişti. Bugün gerçekleştirilen Muratpaşa Belediyesi 2021 yılı Ocak ayı Meclis Toplantısı'nda AK Parti grup sözcümüz aynı raporu 3. kez talep etti.”

“ARANIZDAKİ İÇ MESELENİZ BİZİ ZERRE KADAR İLGİLENDİRMEZ”

Başkan Osman Ülker açıklamasının devamında, “Bu raporu bizimle ve dolayısıyla kamuoyu ile paylaşmayı reddeden Belediye Başkanı Ümit Uysal, raporla ilgili konuşmak yerine; geçmişte CHP'de siyaset yapanları ima ederek "Onların lafına bakmayın, sizlere söylediklerini ciddi almayın" şeklinde cümleler kullandı. Hatta bir ara Meclis Üyemiz "Niçin raporu paylaşmıyorsunuz" diye sorduğunda sinirlerine hakim olamayarak, “Raporu onlara sorun" deyip, ardından da karşısında 2 kadın Meclis Üyemiz olmasına rağmen sesini yükselterek, "Ben raporu ne zaman istersem o zaman açıklarım" dedi ve ne acı bir tablodur ki, bu ifade CHP ve iP Meclis üyeleri tarafından alkışlarla desteklendi.

Sayın Uysal Başkan, Öncelikle şunu belirtmek isterim; Sizin kendi aranızdaki iç meseleniz bizi zerre kadar ilgilendirmez. Eski CHP'liler ve Yeni CHP'liler olarak aranızdaki meselelere bizleri karıştırmamanız sizler için çok daha hayırlı olacaktır.

Bizim maksatımız Mülkiye Müfettişleri raporunun savunması sırasında ortaya çıkabilecek hataları engellemeye yöneliktir. "Ben raporu ne zaman istersem o zaman açıklarım" sözünüze istinaden bizim de size şu soruları sormamız gerekiyor” dedi.

BAŞKAN UYSAL’A SORULAR

Başkan Osman Ülker açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Birincisi, Eğer, Savunmanızı yaptıktan sonra bu raporu paylaşmayı düşünüyorsanız, bu raporun içerisindeki bütün konularda ortaya çıkabilecek sonuçları tamamen üstleniyor musunuz?

İkincisi, Bu raporla alakalı herhangi bir mesai arkadaşınız Belediye Başkan yardımcıları, Meclis üyeleri veya Belediye çalışanları hukuki bir sorumluluğa girecek midir?

Sonuç olarak; Savunmayı, raporu kimseyle paylaşmadan yapmak istediğinizi bugün mecliste dile getirdiniz.

Sözlerimi tamamlarken bugün ima ettiğiniz ve Millet ittifakının kuruluş stratejisi olan 'Düşmanımın düşmanı dostumdur' fikrinin benim siyasi hayatımda yeri olmadığını ve olmayacağını belirtmek isterim..

Ve yine bilmenizi isterim ki, bu yola kefenini giyerek çıkmış olan bizler; bugün meclis toplantısında ne sizin kadın meclis üyelerimizin karşısında sesinizi yükselterek dile getirdiğiniz sert sözlerinizden, ne de otoriter açıklamanızı destekler nitelikte sizleri alkışlayanlardan çekinmiyoruz, çekinmeyeceğiz..

Bizler biliyoruz ki; bu millet 18 yıldır AK Parti'ye sahip çıkıyor ve çıkmaya da Allah'ın izniyle devam edecektir.”

HABER MERKEZİ