AK PARTİ’Lİ MİNTA TOPALOĞLU’NA SORDU: KASADAN ALINAN PARAYI GERİYE NEDEN KOYDURMUYORSUN?

AK Parti Kemer İlçe Başkanı İsmail Selami Minta, parti binasında düzenlediği toplantıda konuştu. Minta, geçtiğimiz günlerde Lider Gazete’ye yaptığı açıklamasıyla, Kemer Merkez Mahallesi’nde bulunan Olbia Parkı'ndaki 2 işletmenin Kemer Belediyesi tarafından bir işletmeciye ‘adrese teslim’ ihale usulü kiraya verildiğini iddia etmişti. Minta, CHP’li Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’na soru yönelterek, “Bu ihaleyi neden iptal edemiyorsun? Bu belediyenin kasasından alınan parayı geriye neden koydurmuyorsun?” dedi.

AK Parti Kemer İlçe Başkanı İsmail Selami Minta, parti binasında basın toplantısı düzenledi. İlçe yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda Ankara’da gerçekleştirmiş olduğu ziyaretlerden bahsetti.

‘İHALEYİ NEDEN İPTAL EDEMİYORSUN?’

AK Parti Kemer İlçe Başkanı İsmail Selami Minta geçtiğimiz günlerde ilçe genelinde yapılan usulüne uygun olmayan ihaleler nedeniyle de Topaloğlu hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını duyurmuştu. Son açıklamasında, Kemer ilçesi Merkez Mahallesi'nde bulunan Olbia Parkı'ndaki 2 işletmenin Kemer Belediyesi tarafından bir işletmeciye ‘adrese teslim’ ihale usulü kiraya verildiğini iddia eden Minta, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’nun meclis toplantısında belediyenin kasasına el uzatıldığını itiraf ettiğini açıklamıştı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Minta, Başkan Topaloğlu’nun kendisine de sorular yönelttiğini aktararak, “Olayı başka mecralara çekmeye çalışmış. Bizim veremeyecek hiçbir hesabımız yok. Biz her zaman hep platformda ne sorulursa o sorulara cevabı veririz. Ama ben Topaloğlu’ndan sorduğum 3 soruya cevap alamadım, birini meclis karar almış onu kaldırıyorum. Ama Olbia Parktaki ihaleyi sayın Topaloğlu’na tekrar soruyorum. Sen belediye meclisinde bu ihalenin yanlış olduğunu kendin kabul ettin ve söyledin. Bu ihaleyi neden iptal edemiyorsun? Bu belediyenin kasasından alınan parayı geriye neden koydurmuyorsun? 300 bin liraya orada bir tane büfe ihale edildi, o şartlar oraya şartnameye konulmasaydı ben iddia ediyorum o ihale 1 milyondan aşağı gitmeyecekti. Şimdi her yıl belediye buradan 1,5 milyon liraya yakın zararı var. Siz milletin parasını böyle mi koruyorsunuz? Sayın Topaloğlu’na sesleniyorum sende zerre kadar dürüstlük varsa Atatürk Parkı’nı hiçbir şart koymadan ihaleye çıkartırsın. Eğer o ihale 750 bin liradan aşağı giderse üzerini ben İsmail Minta olarak götürüp yatıracağım. Bunu yap ondan sonra zaten çıkacak sonuçla da Olbia Parkta bu milletin parasını nasıl hiç ettiğiniz ortaya çıkacaktır” dedi.

ALACASU GÜNÜBİRLİK ALAN OLUYOR

Ankara ziyareti kapsamında Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan ile de görüştüğünü belirten Minta, Çamyuva ve Beldibi’nin ardından bakanlığın 2 yerde daha günübirlik alan oluşturacağını söyledi. Bunlardan birinin Alacasu Koyu olduğunu bildiren Minta, diğer alanın ise neresi olacağı konusunda bilgi vermedi. Minta, “Başta Alacasu Cennet Koyu olmak üzere bir alanda daha görüşmemiz oldu. Bakan yardımcımız Nadir Alpaslan buraya geldi ve o yerleri de gezdik. Cennet Koyu günübirlik alan olarak, diğer tarafta karavan kamp alanı olarak düzenlenecek” dedi.

‘EN AZINDAN ÇAMYUVA PAZAR YERİNE KAVUŞACAK’

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’nun düzenlediği basın toplantısına değinen Minta, “Daha önceki basın toplantımda belediye binası yapımı için kredi çekilip daha sonra bu kredinin yine aynı bankaya faize yatırılmasını sormuştum. Topaloğlu bu konuya değinmedi. Ama geçen haftaki meclis toplantısında duyduğum kadarıyla meclis karar almış, Tekirova Cuma yerindeki dere ıslahı, Çamyuva Pazar yeri yapımı ve yine Çamyuva’da bulunan bir derenin ıslahı ile ilgili o paranın oraya harcanması noktasında. Zannedersem Mustafa Bilici Başkan Vekili olarak Meclise başkanlık yapmış, zaten Topaloğlu meclisin başında olsaydı o kararda oradan geçmezdi. Bilici’ye ve meclis üyesi arkadaşlara teşekkür ediyorum çünkü o para bankada durmuş olsaydı hem belediyenin kasasından faiz çıkacaktı hem de hiçbir işe yaramayacaktı. En azından Çamyuva halkı bir pazar yerine kavuşacak” diye konuştu.

 ‘BU PARAYI SEN ALDIN’

Pazar yeri konusunu da Başkan Topaloğlu’na tekrar hatırlatmak istediğini ifade eden Minta, sözlerine şöyle devam etti:

“Şimdi pazaryeri konusuna gelince biliyorsunuz barlar sokağının dükkanlarının önündeki alan yaklaşık 38-40 taneymiş, ben sordum dedim ki siz burayı kura torbasına soktunuz mu? Eğer sokmadıysanız o kurayı iptal edin burayı da sokun. Eğer iptal etmiyorsanız da buradaki 40 tane pazaryerinin parasını sayın Topaloğlu sen ve avenelerin aldınız ve cebinize indirdiniz dedim. Ben bu kadar net konuştum. Bana çıkmış ‘kimseyi zan altında bırakma’ diyor. Ben kimseyi zan altında bırakmıyorum ben aldınız diyorum. Bunun ötesi yok. Meclis üyesi Cumali Afşin’ne rastladım, ‘Siz burayı gerçekten kuraya soktunuz mu?’ diye sordum, sokmadık dedi. Topaloğlu bu parayı sen aldın. Sen belediye başkanısın bunun hesabını vereceksin. Böyle laf kalabalığıyla, Ali Cengiz oyunlarıyla bu işler yürümez. Tabi bu konuların cevabını Sayın Topaloğlu’ndan bekliyorum ya da bu yanlışları düzeltmesini bekliyoruz. Zaten ben ihaleyle alakalı savcılığa da suç duyurusunda bulundum.”

‘GARİBANI ORTADA BIRAKMAYIZ’

Kemer’e yapılması planlanan ancak mahkeme süreci nedeniyle geçiştirilen ve konutların yapılacağı alanın satılmasıyla rafa kaldırılan TOKİ konusuna da değinen Minta, TOKİ’nin Kemer’e 100 konut yapmasının kendisi ve çevresine hiçbir zararı olmayacağını söyledi. Başkan Topaloğlu’nun ‘TOKİ’yi Minta iptal ettirdi’ gibi söylemlerine de tepki gösteren Minta, “Allah aşkına Kemer’e 100 tane TOKİ yapılsa bana ne zararı olur ya da benim aileme çevreme ne zararı olur. Ev bulamıyoruz, keşke 500 tane yapılsa. Garibanın elinden yine biz tutarız. Şuan Milli Emlak İlçe Müdürümüz bu konu ile ilgili çalışmasını yapıyor. Daha biraz önce görüştüm 3 tane yer bulmuş. Bu işi de yine biz çözeceğiz. Garibanı ortada bırakmayız. Sen yeter ki o belediyenin önünde set olma. Senden bir şey beklediğimiz de yok zaten” şeklinde konuştu.

‘İSMAİL MİNTA İLE UĞRAŞMA’

Kemer Belediyesi’nin mahkemelik olan Kındılçeşme Projesi ile ilgili de konuşan AK Parti Kemer İlçe Başkanı İsmail Selami Minta, “Sayın Topaloğlu, kendi yerleri var diye iptal ettirdi diyor. Benim yerim Topaloğlu’na dert oldu. Her açıklamasında İsmail Minta’nın yeri var diyor. Sayın Topaloğlu, bu yer için ben senden bir rant mı istedim? Ben açıklama yaptım diye millete sebep oldun gittin imarı bozcam diye hala uğraşıyorsun. Senin karşında İsmial Minta var. Servetimi kaybedeceğimi bilsem boyun eğmem. ‘Biz izin aldık izin aldıktan sonra siyasi gücünü kullandı Sayın Minta projeyi iptal ettirdi’ diyor. Sayın Topaloğlu sana hangi kurumdan yazılı bir izin varsa ve o izin verildikten sonra burası engellendiyse getir o yazıyı bana, bu işi ben takip edeceğim. Hani nerede iznin. Ondan sonra Şehircilik İl Müdürlüğü yazı yazmış bu yapılan iş yanlış diye, daha sonra iş yargıya taşınmış. Mahkeme belediyeyi ret etti. Şuan konu Konya’da. Sayın Topaloğlu sen İsmail Minta’ya filan kızma, hani o her şeyi çok bilen başkan yardımcın seni buraya sokan Gülsüm hanım sen git ondan hesap sor, beni bu pisliğin içine niye soktun diye. İsmail Minta ile uğraşma en önce yanındaki bürokratlarına sor hesabı” dedi.

‘İŞLETEMEDİN İHALEYE ÇIKARTIYORSUN’

Başkan Necati Topaloğlu’nun geçtiğimiz günlerde 2004 yılından bu yana halka kapalı olan Kındılçeşme Günübirlik Kamp Alanı önünde açıklamada bulunduğunu hatırlatan Minta, sözlerine şöyle devam etti:

“Sayın Topaloğlu sen hiç merak etme biz takip ediyoruz oraları. Şuan birkaç işi kaldı gerekirse orayı da alacağız. Zaten 15 dönüm yeri de 3 yıl önce açtık ve bütün masrafını da teşkilat olarak kendimiz yaptık. 2 yıldır pandemiden dolayı açamadık. İşte göstermelik açtılar dediler, göstermelik falan değil. Şimdi ben şunu sormak istiyorum; Sayın Topaloğlu sen Kındılçeşme’de 5 dönüm yeri işletemedin belediye olarak. Bırak plajı 10-15 metre kare halk ucuz çay içsin diye büfeler yapıldı, işletemedin ihaleye çıkartıyorsun. Allah aşkına Kındılçeşmeyi işletmek sana mı düştü? Versek ne yapacaksın? Sen önündeki belediyeyi yönetemiyorsun, oralarda şov yapıyorsun.”

‘MAALESEF ANLATAMIYORUZ’

Cumartesi günü Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu'nun oğlu Osman Topaloğlu'na silahlı saldırı düzenlendiğini hatırlatan Minta, “Çok üzücü bir olay. Kemer’e yakışmayan bir olay yaşandı. Osman Topaloğlu bir otelin su sporları istasyonunda silahlı saldırıya uğramış. Şimdi hani senin oğlun belgeyi vermişti? Oğlun ne yapıyor? Oğlunu da mı kiraya verdin Sayın Topaloğlu? Allah aşkına biraz aklını başına al, her şey para demek değil. Tabi yine de yaşanmış kötü olay için Sayın Osman Topaloğlu’na geçmiş olsun diyorum. Sayın Topaloğlu’na bir hatırlatma yapmak istiyorum; şimdi o yaptığı basın açıklamasında güya bana cevap vermiş. Bunlarda zaten yapmış olduğu yanlışın cevabını vermek yok. Hep bir geçmiş dönem hastalığı var. Biz tüm yanlışları geçmişte de eleştirdik şimdi de eleştiriyoruz. Ama maalesef bunu anlatamıyoruz. 2019 seçimindeki tavrımızla geçmişi tasvip etmediğimizi, yanlışların olduğunu bangır bangır meydanlarda sokaklarda bağırdık. Şimdi bunun üstüne tutup da benim sorduğum sorulara tekrar geçmişe dönüp cevap vermek gerçekten de acizliğin daniskası. Sayın Topaloğlu, geçmiş dönemin yaptığı hatalarla ilgilide bir derdin varsa, geçmiş dönemin belediye başkanı Kemer’de, tutarsın ona sorarsın. Zaten şuan ikinizde aynı partidesiniz. Gidin Cumhuriyet Halk Partisi ilçe binasına kozunuzu orada paylaşın” diyerek sözlerini sonlandırdı.

HABER MERKEZİ