AK PARTİ'Lİ MİNTA'DAN BAŞKAN TOPALOĞLU'NA 'DOBRA DOBRA' DAVET

AK Parti Kemer İlçe Başkanı İsmail Selami Minta, Olbia Park’taki ‘adrese teslim’ ihale ile ilgili Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’na canlı yayında çağrıda bulunarak Kemer Cumhuriyet Meydanı’nda soruları ‘Dobra Dobra’ yanıtlamaya davet etti.

Lider Haber TV ekranlarında yayınlanan Dobra Dobra programı, Kemer’den yapılan canlı yayın ile gündeme damga vurdu. Geçtiğimiz günlerde Lider Gazete’ye yaptığı açıklamasıyla da gündeme gelen AK Parti Kemer İlçe Başkanı İsmail Selami Minta’nın konuk olduğu programda, Kemer’de bulunan Olbia Park’taki 2 işletmenin Kemer Belediyesi tarafından bir işletmeciye nasıl ‘adrese teslim’ ihale usulü ile kiraya verildiğinin ayrıntıları konuşuldu. Olbia Park’ta 2 kafeteryanın restoran olarak işletilmesine yönelik ihale şartnamesindeki 2 maddeye dikkat çeken Minta; ihaleye girecek olan firmanın 7 milyon lira ciro yapmış olması ve 17 işçi çalıştırmış olması şartlarının arandığını, iki işletmenin ihalesinin de aynı kişiye verildiğini söyledi. Aynı dönemde Kule ihalesinde bu 2 maddenin olmadığını, belediyenin ihaleyi alacak olan firmaya göre madde koyduğunu söyleyen Minta, “Adrese teslim bir ihale olduğu apaçık ortada. Milletin kasasına el uzatıyorsunuz diye ikaz ettik. Sorularımda direkt suçlamadım. Bu şartnameye bu maddeleri koymakla ne menfaat sağladınız? Tatmin edici bir cevap verirse özür dileyeceğim. Kemer’de Cumhuriyet meydanında her şeyi konuşalım ‘Dobra Dobra’da konuşalım” dedi.

YANLIŞIN FARKINA VARILDI

Meclis Toplantısı’nda Kemer Belediyesi’nce ihalenin usulsüz olduğunu farkına varıldığını ve bir daha böyle bir ihalenin yapılmayacağının taraflarına iletildiğini açıklayan Minta,“Cumhur İttifakı’nın Meclis Üyesi arkadaşımız Hakan Tuncer, şirkete belediye onayıyla devrini yapmışlar. Devri yapılan şirket bu şartnameyi taşıyor mu? dedi. Şirket yeni kurulmuş taşıma gibi bir ihtimali yok. Ama şirket aynı şirket. Madem böyle bir şart koydun niye aramıyorsun? İkisini de tek kişi aldı. Bu ihalenin yanlış olduğunu biz farkettik, bundan sonra böyle ihale yapmayacağız dediler. Savcılığa da suç duyurusunda bulundum” diye konuştu.

“BUNDAN SONRA BÖYLE BİR İHALE YAPMAYACAĞIZ” DENİLDİ AMA…

Adrese teslim ihalenin ardından yaklaşık 2 hafta sonra Kemer merkezde yer alan Atatürk Parkı’nın da ihaleye verilmesi için kolların sıvandığını, Olbia Park’taki adrese teslim ihale usulünün bir daha yapılmayacağı söylense de aynı maddelerin Atatürk Parkı için de yer aldığını belirten Minta, “Şimdi yine adrese teslim ihale vereceğiz diye koşturuyorlar. Atatürk Parkı ihaleye çıktı. Otelci bir arkadaşımız ihaleye girdi. Onun ihaleye gireceğini duyunca kimse ihaleye girmiyor ama Olbia parktaki şartlar yine var. Birdaha yapmayacağız denilmişti. Arkadaş ihaleye girince çark bozuldu. Ben böyle bir kurgunun içinde olamam dedi ve ihale için yatırdığı parayı da yakarak ihaleden çıktı. Bu Cuma aynı şatlarda yine adrese teslim ihaleye çıkıyor. Sen belediye meclisinde yanlış diyorsun, bir daha böyle ihale olmayacak diyorsun... İhaleyi alan insan bile bu işin yanlış olduğunu düşünüp ihaleyi bırakırken, belediye başkanı hala utanmazlığından vazgeçmiyor. Hala belediyenin kasasından para harcamaya çalışıyor. Adam çok seviyor bu tür işleri” sözlerine yer verdi. 

“KEMER’E TOKİ’Yİ BİZ GETİRECEĞİZ”

Kemer’e yapılması planlanan TOKİ projesinin kendisi tarafından iptal edildiği iddialarına açıklık getiren Başkan Minta; CHP’li belediyeleri eleştirerek, “Garibanın elinden yine AK Parti tutar. TOKİ’yi Kemer’e biz getireceğiz” dedi.  Başkan Minta ayrıca, “2006 yılında kemere TOKİ’yle alakalı bir yer ayrılmış. Ondan sonra çok ihtiyaç da duyulmadı. Belediye başkanı paylaşımda bulundu. Kemere TOKİ’yi getiriyoruz diye. O dönemde insanlar para da yatırdı. TOKİ askıya almış. İlçe başkanı durdurdu diye açıklama yaptı. Şimdi kemerde ev bulamıyroruz. Onlar bir şeyin yapılmasını istemiyor. CHP zihniyeti yukarısı da aynı aşağısı da. Dertleri muhalefet yapmak. Nerden vurabiliriz diyorlar. Ama onlara o fırsatı vermeyiz. Garibanın elinden yine ak parti tutar. TOKİ’yi Kemer’e biz getireceğiz” dedi.

“DENİZCİLİK FAKÜLTESİ’Nİ KEMER’E GETİRECEĞİZ”

Başkan Minta, Kemer’e denizcilik fakültesi getirilmesi ve bina tahsisi ile ilgili verdiği mücadeleyi şöyle anlattı: 

“Kemere fakültenin kurulması için mücadele verdik. Vekillerimize ulaşan mücadele eden benim, iptal ettirdi denilen de benim. İlçe başkanı olduğumda Kemer’de fakülte kurulması gibi bir beklenti var. Sayın Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’na durumu dile getirdim. Hemen takip edeceğini söyledi. 4 ay gibi bir sürede Bakanlar Kurulu kararıyla Denizcilik Fakültesi kuruldu. Sayın bakanım buna bina lazım dedik. Bina tahsisi yaptık. Tadilatları yapıldı. 2019 seçimlerinde yönetim değişti. Önüme dosya çıkardılar Kuzdere mahallesinde Kemer Denizcilik Fakültesi için tahsisisİ isteniyor denildi. Buranın yeri hazır dedim. Bir otel bizim okula tahsis ettirdiğimiz binayı almak istiyormuş. Orayı biz alalım, ormandaki yere okul tahsisi yapılsın denildi. Mileltvekilimiz Mustafa Köse’ye durumu anlattım. Evet ben tahsisi engelledim. Marinanın dibinde bina. O fakülte oraya yakışır. Niye birilerine peşkeş çekilsin. Üniversitede yönetim değişti rektör hanım atandı. Bizim başkan gitti rektöre ben de izliyorum. Geçenlerde rektör yardımcımızla görüştük. Burda oynanan oyunlar bunlar dedik. Kemer’e yazık ediyorsunuz dedim. Ankara’da Çavuşoğlu’na da anlattım. Bugün telefon açtılar Pazartesi günü görüşeceğiz Rektör Hanımla. Denizcilik fakültesini Kemere getireceğiz.“

SU SPORLARI İHALESİ

Kemer Belediye Başkanı ve ailesinin su sporları peşinde koşan bir aile olduğunu ve Kemer’deki silahlı çatışmaların büyük nedeninin bu sebeple çıktığını iddia eden Başkan Minta, Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’nun su sporları sevdalısı oğlu ile ilgili çok konuşulacak şu ifadelere yer verdi:

“Mevcut belediye başkanının başkan olmasındaki tek isteği oğlunun su sporları peşinde koşan bir aile olmasıdır. Ellerine büyük bir fırsat geçmiş oldu. Seçimleri kazandıktan sonra mazbatayı almadan otelci sezonun parasını almış. Su sporlarının büyük kısmını oğluna aldı. Silahların patlaması da buralara dayanıyor. İnsanlar işinden aşından oldu. Aileler dağıldı. Otelci diyor ki başkan baskı yapıyor diyor. Sizden alamam diyor. Kemer’e değer katan bir otel var. Bunun elinde bir su sporları var. Bunu da büyükşehir ihaleye çıkarıyor. Göynük Park’ın yanında belediyeye ait bir spor alanı var. Bir otel belediyeden ihaleye girip almak için belediye ihaleye çıkarıyor ve alıyor. Necati Topaloğlu’nun oğlunun firmasının su sporları istasyonuna büyükşehir belediyesine ihaleye girdiğini öğrendim. Aklı başında bir belediye başkanı böyle bir şeyin peşinde olabilir mi? İrtikabın daniskası. Senin oğlun madem bu işi yapıyor, şimdi neden ihaleye giremiyor. Vatandaşın içinde dedikodu yapıyor ama benim sorulara cevap yok. Belediye tarihinde böyle ilişki sarmalı görmedim.”