AK PARTİ'Lİ ARVAS'TAN CUMHURİYET'E TOKAT GİBİ CEVAP

Van Milletvekili Abdulahat Arvas kendisine ve Arvas ailesini manşete taşıyarak hedef alan Cumhuriyet Gazetesi’ne “Güneş balçıkla sıvanmaz” diyerek tepki gösterdi. Arvas, gazetenin haberinde yer alan yalan iddialara tek tek cevap verdi.

Cumhuriyet Gazetesi yazarları İlayda Kaya’nın 13 Kasım 2021 tarihli “Van’da Arvas Saltanatı” başlıklı yaptığı haberde şahsını, ailesini ve partisini hedef göstererek itibar suikastlığı yapmaya çalışıldığını söyleyen Van Milletvekili Abdulahat Arvas,  geçtiğimiz günlerde yayınlanan habere tepki göstererek gazetenin aileyi hedef aldığını söyledi.

Arvas, yapılan habere tepki göstererek, itibar suikasti yapılmaya çalışıldığını, haberin tamamının yalan ve iftira olduğunu söyledi. Arvas, “Güneş balçıkla suvanmaz. Arvas soyadı taşıyan vatandaşların isimlerini yazarak ve çalıştığı kurumları ifşa ederek kişilik haklarına saldırıda bulunmuş, şeref ve haysiyetlerine kast etmiştir. Şahsım, ailem ve haberde adı geçen şahıslar açıkça hedef gösterilmiş, zan altında bırakılmış, can ve mal güvenliğimiz tehlikeye atılmıştır. Arvas ailesine dün saldıran zihniyet ile bugün saldıranlar aynı güruhtur. Şahsım üzerinden Arvas ailesinin saygınlığı ve imajını olumsuz şekilde etkilemek maksatlı haber yapanlar, derin manipülasyon ve dezenformasyon teknikleri ile algı yönetenler muvaffak olamazlar. Hakkın ve hakikatin karşısında, batıl her zaman yok olmaya mahkûmdur” dedi. 

Hukuki süreci başlatacağını duyuran Arvas, “Cumhuriyet gazetesine ve malum yazarına dava açacağımı buradan beyan ediyorum. Hak ve hürriyetlerime yönelik bu tür müdahalelere karşı kendimi, ailemi ve partimi sonuna kadar koruyacağım. Basın kisvesi altında şeref ve haysiyetimizi hedef alan, özel hayatın ihlali veya itibarsızlaştırmayı amaçlayan bu mesnetsiz iddialar ile ilgili hukuki süreci başlatacağım” dedi.

AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Cumhuriyet Gazetesi tarafından isim ve kurum belirtilerek yapılan yalan ve mesnetsiz iddialara tek tek cevap verdi:

Turgut Arvas

Göreve Başlama Tarihi: 1998

Müdür olduğu Tarih: 2012

 

Sıbgatullah Arvas

Memur olarak atandığı tarih: 2003

Vaiz olduğu tarih: 2009

Müftü olduğu tarih: 2017

 

Ubeydullah Arvas

Memur olarak atandığı tarih: 2010

Sosyal Yardımlaşma Müdürü olarak atandığı tarih: 2014

 

Nurullah Arvas

Memur olarak atandığı tarih: 1991

Diyanet- Sen Şube Başkanı olarak seçildiği tarih: 2010

 

Abdulillah Arvas

Van Büyükşehir Belediyesinde 35 yıldır itfaiye müdürü olarak çalışmış

2016 yılında Daire Başkanı olmuştur.

 

Abdulhadi Arvas

2003 memur olmuş iddia edildiği gibi Müdür yardımcısı değil halen memur kadrosunda hizmet ediyor.

 

Cüneyt Arvas

Memur olarak atandığı tarih: 1991

Şube Müdürü olarak atandığı tarih: 2003

İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak atandığı tarih: 2010

 

Adil Arvas

1985 yılında memuriyete başlamış,

2017 yılında Sağlık Müdürlüğünden memur olarak emekli olmuş

 

Şeyma Arvas

Lisans: İngilizce Psikoloji mezunu

2. Lisans: Sosyoloji (devam ediyor)

Yüksek Lisans: Klinik Psikolojisi

ALES: 80.60

2019 yılında Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nin ilanına müracaat etmiş, şartları sağlayıp bilim sınavında başarılı olmuştur.

 

Muhammed Reşit Arvas

Lisans: Selçuk Üniversitesi Diş Fakültesi

Ales: 85

Yabancı Dil Sınavı: 87,5

2021 yılında Yüzüncü Yıl Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ilanına müracaat etmiş, şartları sağlayıp bilim sınavında başarılı olarak Öğretim Görevlisi olarak atanmıştır.

 

Meki Arvas

Bahçesaray ilçesinde ilk olarak 1983 yılında yani AK Parti kurulmadan 18 yıl önce İl Genel Meclis Üyesi olarak seçilmiş, bu tarihten itibaren farklı partilerde halkın teveccühü ile 25 yıl encümenlik ve İl Genel Meclis Başkanlığı yapmıştır. 2019 yılında yapılan Mahalli Seçimlerde AK Parti Belediye Başkanlığını %65 oyla kazanarak Belediyeyi HDP’den almıştır.

 

HABER MERKEZİ