AK PARTİ İL BAŞKANI TAŞ'TAN DOĞALGAZ MÜJDESİ

AK Parti İl Başkanı Taş, "Net bir şekilde altını çiziyorum. Biz hem Antalya'da hem Korkuteli'de hizmetlerimize ara vermeden durmadan yorulmadan devam edeceğiz. Eserler üretmeye, eserler inşa etmeye Antalya'mızda ve Korkuteli'mizde eserler üretmeye devam edeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, AK Parti İlçe Başkanı Kemal Sancaktar ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelerek ilçe gündemiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Taş, merakla beklenen arasta projesiyle ilgili önümüzdeki günlerde Ankara'da görüşmeler yapacaklarını ifade etti. İbrahim Ethem Taş, "AK Parti olarak bizler Cumhur İttifakı ile birlikte girdiğimiz tüm seçimlerden hamdolsun birinci parti olarak Korkuteli'mizden hemşehrilerimizin desteği ile çıktık. Özellikle Korkuteli'nde partimiz kurulduğundan bu yana iktidara gelişimizden sonra Korkuteli'mize çok ciddi yatırımalar yapıldı. Biz bugüne kadar Korkuteli'nde birçok eserler kazandırdık ve bundan sonraki süreçte de eserler kazandırmaya devam edeceğiz" dedi.

DOĞALGAZ MÜJDESİ

Korkuteli'ni yakından ilgilendiren diğer bir meselenin yıllardır hayali kurulan doğalgaz olduğunu vurgulayan Başkan Taş, "Doğalgaz artık Korkuteli'mize geliyor ve yakın zamanda inşallah ilçe başkanımızla da konuştuk Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu ve milletvekillerimizin de katılımıyla çok yakın zamanda doğalgaz boru hattının döşenmesiyle alakalı bir açılış töreni yapacağız. Doğalgaz ilçemiz için çok önemli. İlçemiz kışın gerçekten yayla da olması hasebiyle çok soğuk oluyor. Bu noktada doğalgazın ilçemize gelmesiyle de Antalya'da da yaşayıp sadece yazları buraya gelip giden hemşehrilerimiz doğalgaz geldikten sora Korkuteli'mize gelip burada yaşayabilecek. Doğalgazın gelmesiyle kışın da esnafımızın işinin daha da bereketli olması ilçemizin yazın olduğu gibi kışın da hareketli olmasını sağlayacak. Biz doğalgazı o yüzden önemsiyoruz. Ve inşallah çok yakın zamanda da doğalgazla ilgili en azından şu anda boru hattı döşeme işlemi başlayacak. Boruların da yüzde 50'si şu anda ilçemize geldi. Bundan sonraki süreci biliyorsunuz hiçbir işi yarım bırakmadık bundan sonra da hiçbir işi yarım bırakmayacağız" diye konuştu.

'TÜM EKİPLERİMİZLE ETLE TIRNAK GİBİYİZ'

Korkuteli'de arasta ve pazar yeriyle ilgili bir süredir devam eden tartışmalara da değinen AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, "Cumhur İttifakı'nın en güzel örneklerinden birinin sergilendiği ilimiz Antalya ilidir. Cumhur İttifakımız ile biz Antalya genelinde meclis üyelerimizle teşkilatlarımızla ve tüm ekiplerimizle etle tırnak gibiyiz. İnşallah bundan sonra da bu birlikteliğimizi devam ettireceğiz. Bugüne kadar Antalya'mızda 8 belediyemiz var Cumhur İttifakı olarak. Birisi Korkuteli, birisi Alanya, Kepez, Aksu, Serik, Kaş, Gündoğmuş, Akseki olmak üzere toplam 8 tane belediyemiz var. Ve bu belediyelerimizde de belediye başkanlarımız ile birlikte belediye hizmetlerimize en güzel şekilde devam ediyoruz. Bundan sonraki süreçte de inşallah birlikte devam edeceğiz. Burada arasta ile ilgili ilçe başkanımız, Korkuteli Belediye Başkanımız ve ilgili ekiplerle birlikte Ankara'ya randevu alıp bizzat Ömer İşlek Başkanıma eşlik etmek suretiyle Ankara'ya Korkuteli'nin birçok konusunda birlikte gittik. Ve Korkuteli'ne gelecek hizmetler konusunda ilgili bakanlarımızın kapısını gittik, kapılarını aşındırdık. Yaptığımız her iş Korkuteli'ne bir katma değer kazandırmak. Korkuteli'mize bir eser kazandırmak için gittik. Bundan sonraki süreçte de yatırımlar anlamında eser siyaseti anlamında bu çalışmalarımıza birlikte Ankara'ya gidip ilgili bakanlıklarımızla görüşmeye devam edeceğiz."

'YAPACAĞIMIZ TÜM İŞLERİ MİLLETİMİZE SORACAĞIZ'

Belediye Başkanı Ömer İşlek'in projeyle ilgili "Ben projeyi bakanlığa devrediyorum. Ve proje ile alakalı yetki Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndadır" açıklaması yaptığını hatırlatan Başkan İbrahim Ethem Taş, "Yetki zaten Çevre ve Şehircilik Bakanlığındadır. Türkiye'de kentsel dönüşümleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız yapar. Biz de bunun üzerine Sayın Bakanımız ile bir görüşme gerçekleştirdik. Ve inşallah Korkuteli'nden bir ekiple bir heyetle yeniden arasta projesi ile alakalı Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla görüşeceğiz. Ama burada bu görüşmeye giderken de biz Korkuteli'nde proje ile alakalı hemşehrilerimiz orada bulunan esnaf, dükkan sahipleri kısacası Korkuteli ne derse biz Çevre ve Şehircilik Bakanımızla o konuyu görüşüp, onu yaptıracağız. Bununla alakalı projenin bundan sonraki sürecinde biz hem AK Parti hem de Cumhur İttifakı olarak bugüne kadar milletimizin hemşehrilerimizin istemediği hiçbir işi yapmadık. Ve her şeyi millete sorduk. Bundan sonra da aynısını yapacağız. Yapacağımız tüm işleri milletimize soracağız. Ben buradan Korkuteli hemşerilerimize şunu söylemek istiyorum; biz Korkuteli'nde ve Antalya'da AK Parti Antalya İl Başkanı olarak Cumhurbaşkanımızın temsilcisi olarak söylüyorum. Net bir şekilde altını çiziyorum. Biz hem Antalya'da hem Korkuteli'de hizmetlerimize ara vermeden durmadan yorulmadan devam edeceğiz. Eserler üretmeye, eserler inşa etmeye Antalya'mızda ve Korkuteli'mizde eserler üretmeye devam edeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Elmalı- Korkuteli ve Korkuteli- Bucak yolunun 1 yıl içerinde tamamlanıp hizmete sunulacağını açıklayan AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, hükümet konağıyla ilgili de "Süleyman Soylu Bakanımızın talimatı ile hükümet konağımızın projesi ve en önemlisi bütçesi hazır. Şu anda kaynakları hazır, yeri tespit edildiği anda burada bizler hemen inşaatını başlatacağız. Arasta görüşmeleri yapılırken pazar yeri ve pazarcının akıbeti ile ilgili milletimizden hemşehrilerimizden kanaatlarını aldıktan sonra konuyu direkt konunun muhatabı olan Çevre ve Şehircilik Bakanımıza ileteceğiz. Arasta esnaflarıyla da görüşeceğiz. Onların ve Korkutelili hemşehrilerimizin menfaatlerine uygun, adım adım, şeffaf bir şekilde net bir şekilde sizleri bilgilendireceğiz. En sonunda nihai bir kararımızla birlikte projemizi hayata geçireceğiz" diye konuştu.

DHA