AK PARTİ 'İHMAL'İN PEŞİNİ BIRAKMIYOR

Konyaaltı Hurma Mahallesi’nde yaşayan 10 yaşındaki Ali Kazım Ülker, evine 100 metre ötede bulanan dağlık alanda yaşamını yitirmişti. Konyaaltı Belediyesi’nin riskli bölgede gerekli önlemleri almaması iddiaları üzerine Konyaaltı AK Parti İlçe Başkanı Tayfun Bayar, olayı Konyaaltı Kaymakamlığı’na taşıdı.

Mustafa kozak, Sadık Çetin SADAK

10 yaşındaki Ali Kazım Ülker, 8 ay önce evine 100 metre ilerdeki dağlık alanda ölü bulunmuştu. Konyaaltı Belediyesi’nin dağlık alandaki bölgede halen bir önlem almaması iddiaları mahalle sakinlerinin canına tak etti. Konyaaltı İlçe Başkanı Tayfun Bayar ve mahalle sakinleri tehlikeli bölgede bir önlem alınmaması ve bölgenin imara açılmasından dolayı yaşanan sıkıntıları, Konyaaltı İlçe Kaymakamlığına taşıdı.

“BURADAKİ İHMAL ÇOK BÜYÜK”

Dağlık alanda halen işlem yapılmadığını belirten Başkan Bayar, Konyaaltı Belediyesi’nin yaşanan olaylara adeta kulak tıkadığını belirtti. Bayar, “Buradaki ihmal çok büyük.  O alanda hem bir risk çalışması yapılmadı ve imar açıldı hem de metruk binalara izin veriliyor. Belediye burada çeşitli bahaneler üretiliyor” dedi.

ADINI YAŞATMAK İSTİYORLAR

Başkan Bayar, yaşanan olayların mahalle sakinlerinin de canına tak ettiğini söyleyerek, 4 bin kişiden imza toplandığını belirtti. Başkan Bayar mahallelilerin talepleri anlattı. Bayar, “Bölgede önlem alınmalı. Bölgede park alanı olmayan yerlere hemen park yapılmalı. Yapılan parkada 10 yaşında hayatını kaybeden Ali Kazım Ülker kardeşimizin adının verilmesini istiyoruz. Bu doğrultuda 4 bin imza topladık. İmzalarımızı da kaymakamımıza sunduk” şeklinde konuştu.

“GEREĞİNİ KESİNLİKLE YAPACAĞIZ”

Konyaaltı Kaymakamı Kamil Köten, olayın takipçisi olacağını söyledi. Köten, “Öncelikle çocuğumuza rahmet diliyorum. Bu toplumsal duyarlılık karşısında kaymakamlık olarak, elimizden gelen tüm takibi yapacağız. Bu toplanmış olan 4 bin imzayı, gereğini yapma üzere belediye başkanlığına ve gerekli organlara ileteceğiz. Gereğini kesinlikle yapacağız” diye konuştu.

ANNE ÜLKER’DEN DUYARSIZLIK AÇIKLAMASI

Ali Kazım Ülker’in annesi Habibe Ülker yapılan duyarsızlığı anlattı. Ülker, “Semih Esen, nasıl bir duyarsızlık yaptı bilmiyorum. Bölgeyi incelemeye bile gelmedi. Burada ne oldu, ne bitti diye sormadı bile. Günlerdir nöbet tutuyoruz. Her yerde bu yaşanan olay çıktı. Bütün kanallarda yayınlandı. Görmemiş olması imkansız” ifadelerine yer verdi.