CHP’DEN ‘NURİ CENGİZ’ OYUNU

AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, Antalya eski İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür’ün, AK Parti Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal’ın isteğini geri çevirmesi üzerine gördüğü baskılardan dolayı istifa ettiği iddialarına yanıt verdi. Taş, “iftira atarak algı yapan siyasetçileri kınıyoruz” dedi.

CHP’nin atanmış Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, ittifak ortağı İYİ Partili Muratpaşa İlçe Başkanı Semih Tayfur tarafından ortaya atılan çirkin iftirayla ilgili yaptığı açıklamalar tepkileri de beraberinde getirdi. Antalya eski İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür’ün, AK Parti Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal tarafından görevden aldırdığı ile ilgili iddialar üzerine bir açıklama yapan Cengiz, “Devleti, kendilerine ve yandaşlarına çıkar için kullanan bu rezil zihniyete boyun eğmediği için Ünal Hülür’e millet adına teşekkür ediyorum” demişti. Hülür’ün istifasını, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bürokratlara yönelik tehditler içeren açıklamasına bağlayan Başkan Cengiz, İstifa eden Hülür’e teşekkür etmişti.

AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz’in,  AK Parti MKYK üyesi ve Milletvekili Tuba Vural Çokal’a yönelik suçlamalarına cevap verdi.

 “SEVİYESİZ SİYASETÇİLERİ KINIYORUZ”

İl Başkanı Taş tarafından CHP’li Nuri Cengiz’e karşı yapılan açıklama şu şekilde:

“Son günlerde milletvekilimiz Tuba Vural Çokal’a yönelik zillet ittifakı mensupları tarafından tamamen iftira ve yalana dayanan karalama kampanyalarına cevap olarak zorunlu görülmüştür. Milletvekilimiz Tuba Vural Çokal’ı yıpratmak adına iftira atarak algı yapan seviyesiz siyasetçileri kınıyoruz. Bu isimlere tavsiyemiz, kendi partilerinde dönen taciz, tecavüz ve yolsuzluk olaylarını gün yüzüne çıkararak halkımız ile paylaşmalarıdır. CHP İl Başkanı Nuri Cengiz’in bu tür algıları bırakarak daha geçtiğimiz ay kendi partisinin Serik İlçe Başkanlığı’ndan istifa eden İbrahim Demir’in işe yerleştirme karşılığında kimlerden rüşvet aldığını, Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’na götürülen hediyelerin dahi rüşvet olarak alındığı ve belgelenen ses kayıtlarını kamuoyuna açıklamasını bekliyoruz.”

“HİZMETE DEVAM EDECEKTİR”

Atılan iftiranın acizlikten başka bir şey olmadığı belirten Başkan Taş, “AK Parti olarak sağlık alanındaki yatırımlarımız ortadayken Antalya’da İl Sağlık Müdürlüğü’nü 7 yıl sürdüren ve ardından bir görev değişikliğine gidilen makamla ilgili ortaya atılan bu iftiralar acizlikten başka bir şey değildir. Hele ki milletvekilimiz üzerinden yapılan bu spekülasyonlar tamamen yıpratılmaya yöneliktir. Bir muhalefet partisindeyken, muhalefetin kirli yüzünü ve gizli pazarlıklarını görerek partimize katılan milletvekilimiz Tuba Vural Çokal, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada bu yalan iftiralara aldırış etmeden millete en iyi şekilde hizmet etmeye devam edecektir” ifadesine yer verdi.

“KOMİK OLARAK NİTELENDİRİYORUZ”

Taş, “CHP İl Başkanı Cengiz’in yapmış olduğu komik açıklamaları yakinen takip etmiş olup hayretler içinde kaldığımızı belirtmek isteriz. CHP’li Cengiz’in ‘İktidarın değişmesine çok az kaldığı ve iktidar değiştiğinde soruşturmaların başlayacağı’ açıklamasına ‘Aç tavuk kendini buğday ambarında sanırmış’ atasözüyle cevap vermek isteriz. AK Parti olarak 19 yıldır milletimizin takdiriyle girdiğimiz her seçimden zaferle ayrılmış olduğumuzu hatırlatarak muhalefetin ise her seçimi kaybettiğini belirtmek isteriz. Muhalefet partisi il başkanının bu hayali açıklamasını komik olarak nitelendiriyoruz ve milletimizin takdiriyle önce 2023 seçimlerinde zaferle ayrılarak sonrasında başta büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyelerini kazanacağımızı inanarak belirtmek isteriz” dedi.

HABER MERKEZİ