AK Parti'den CHP'ye 'siyasi baskı' tepkisi

AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, Tünektepe’de 1 kişinin ölümüyle sonuçlanan teleferik faciası ve sonrasında CHP’nin tutumuyla ilgili sert eleştirilerde bulundu. Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün tutuklanması ile ilgili tavrı eleştiren Çetin, yapılan eylemler hakkında, “Bunlar şehre yakışmayan hareketlerdir, siyasete yakışmayan hareketlerdir. Zorbalık yapmanın ta kendisidir” dedi.

AK Parti Antalya İl Başkanı Çetin Antalya'da Ramazan Bayramı’nın 3’üncü günü yaşanan 1 kişinin ölümüne neden olan Konyaaltı ilçesindeki Tünektepe Teleferik Tesisleri’nde yaşanan teleferik kazasıyla ve sonrasında dönemin ANET Yönetim Genel Müdürü olan CHP’nin Kepez Belediyesi Başkanı Mesut Kocagöz’un tutuklanmasına yönelik tavrı ‘zorbalık’ olarak nitelendirdi.

BASİT BİR KAZA DEĞİL

Çetin açıklamasında 7 kişinin yaralandığı 174 kişinin mahsur kaldığı teleferik faciasında kaza karşısında sarsıldıklarını belirterek vefat eden vatandaşa ‘Allah'tan rahmet’ olay sebebiyle yaralanan vatandaşlara ‘Allah'tan şifa’ dileyerek konuşmasına başladı.  Yaşanan kazanın basit bir kaza olmadığını felaketin eşiğinden dönüldüğüne ve olayın dünya gündemine düştüğüne dikkat çeken Çetin, “Dünya gündemine düşmüş; 1 vefat, 7 yaralı, 174 vatandaşın 23 saat kurtarma çalışmasıyla operasyonuyla tamamlanan çok ağır çok ihmal zincirlerinin olduğu derinlemesine araştırılması soruşturulması gereken siyasi tarafı olmaksızın soruşturulması gereken görülmesi gereken siyasi alana çekilmemesi gereken büyük bir kazadır. Bu bir yargı kararıdır” dedi. 


“MAĞDURİYET DEVŞİRME DERDİNDELER”

Savcılıkta verilen ifadelerde yer alan iddiaları hatırlatan Çetin, “3 ay sürmesi gereken bakımların 15 günde yapıldığı ağır bakımla ilgili 159 parça değişiklik talebi firma tarafından bildirilmişken 19 parçanın değişmesi, Büyükşehir Şirketi yetkilileri tarafından yeterli görüldüğü gibi daha birçok ihmallerin olduğunu bildirir durumlar söz konusu gözükmektedir. Karar ne olursa olsun Cumhuriyet Halk Partisi kadroları hem karışıklık çıkarmak hem de kendileri için mağduriyet devşirme derdindedirler” dedi.

YARGI ÖNÜNDE KİMSE AYRICALIKLI DEĞİL

Kocagöz’ün tutuklanması ile ilgili olarak CHP’nin ‘Siyasi operasyon’ yapıldığı iddialarını eleştiren Çetin, “Siyasi operasyon yapmaya çalışan Cumhuriyet Halk Partisi’nin ta kendisidir. ANET Genel Müdür Yardımcısı ve diğerleri tutuklanınca ses çıkarmayan CHP hakimin kararına karşı işi siyasi şova dökerek mağduriyet algısı oluşturmaktadır. Her zamanki CHP’nin yaptığı bir iştir. Hangi parti olursa olsun belediye başkanı olması kimseyi yargı önünde ayrıcalıklı yapmaz. Kaldı ki belediye başkanlığıyla ilgili bir durum söz konusu değil yeni bıraktığı Anet Genel Müdürlüğü göreviyle ilgili bir durum söz konusudur. Verilen karar siyasi diyerek aslında vefat eden yaralanan ya da uzun süre mahsur kalan vatandaşlara ailelerine saygısızlık yapıldığının farkında olmalıyız” diye kaydetti. 


“NETİCE İTİBARİYLE SİYASİ BİR KONU DEĞİL”

Tünektepe Teleferik Tesisleri’nde 1 kişinin ölümü ve 17 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan teleferik kazasıyla ilgili AK Parti Antalya İl Başkanlığı Binası’nda değerlendirmelerde bulunan AK Parti İl Başkanı Ali Çetin, “Netice itibariyle siyasi bir konu değil. Allah kimseye göstermesin. Bunu yöneten yönetici farklı siyasi partilerden olabilirdi, bizden olabilirdik. Ortada bir Eksik kusur olduğu belli, ihmal olduğu belli. Yani ortaya çıkıp bir şey söylemek yerine mahkemenin takibini, soruşturmanın gereğini yapan savcılarımızın takibini beklemek lazım” dedi.

“YAPILANLAR ŞEHRE VE SİYASETE YAKIŞMIYOR”

CHP’li Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün tutuklanması ile ilgili tavrı eleştiren Çetin, “CHP’nin takındığı tavır, genel başkanından genel başkan yardımcısına kadar buraya gelip, adliyelerin önüne gelip, adli yargıyı töhmet altına bırakırcasına, baskı kurarcasına, il başkanlıkların önünde açıklamalar yapıp, cezaevinin önünde eylemler yapmaya kalkıp, bunlar şehre yakışmayan hareketlerdir, siyasete yakışmayan hareketlerdir. Zorbalık yapmanın ta kendisidir” diye konuştu.