AK Parti’den Büyükşehir’e “Kurp”lu gönderme

Seçim döneminde “Antalya’nın trafik sorunu çözeceğiz” deyip, seçildikten sonra elle tutulur bir adım atmayan CHP’li Muhittin Böcek yönetimindeki Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin, kent trafiğinin kilit noktalarından biri olan Kardeş Kentler Caddesi’ndeki yol çalışması, yoğun tepkiye yol açtı. AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, “CHP’li yönetim sayesinde yolların kapandığı günlere geldik” dedi.

CHP’li Muhittin Böcek başkanlığındaki Antalya Büyükşehir Belediyesi, 8 Ekim Salı günü(dün) itibarıyla Muratpaşa ilçesine bağlı Kardeş Kentler Caddesi’nde kapsamlı bir kurp (yolun eğik olan kısmı) ve deplase (yer değiştirme) çalışmasının başlatılacağını duyurdu. Turizm taşımacılığının aktif olarak yapıldığı caddenin 70 gün süreyle kapalı kalacak olması hem vatandaşlar hem de AK Parti kanadında sert dille eleştirildi. Lider Gazete’ye konuyla ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti İl Başkanı Ali Çetin, “Akılları başlarına yeni geldi. 5 buçuk sene sonra günaydın!” diye konuştu.


“90 GÜNDE GEÇİTLERİ BİTİRDİK”

Havalimanı ile oteller bölgesine gidiş gelişlerde tur otobüslerinin ve turizm taşımacılığı yapanların aktif olarak kullandığı bu yolun 70 gün kapatılmasını AK Parti İl Başkanı Çetin eleştirdi. Çetin, “Biz AK Parti Belediyeciliği döneminde Antalya’da 90 günde 120 gün gibi sürede alt geçit üst geçit yapıyorduk. 70 günde ana arter bir yolu ne tadilatı yapacaksa yolu kapattığı günlere geldik” dedi. 


“YAN GELİP YATMAYA GELMİŞLER”

Geçtiğimiz haftalarda CHP’li Büyükşehir Belediyesi’ni eleştirdikleri toplantıyı hatırlatan Çetin, “Geçen biz yapmış olduğumuz basın toplantısında da dile getirdik, ASAT’ın yapmış olduğu çalışmadan sonra yolları açmakta 1-2 ay zorlanıyorlar. Çeviriyorlar çemberle kırmızılarla yolu kapatıyorlar. 2 3 ay tamiratı yapılacak asfaltı yama yapılacak diye bekleyen mahalleler var. Bu olaya da şaşırdık mı hiç şaşmadık. Bildiğimiz büyükşehir yan gelip yatmaya iş yapmamaya devam ediyor” diye konuştu.


“5 BUÇUK SENE SONRA GÜNAYDIN”

Ayrıca çalışma yapılan alanın Altıntaş bölgesinde olmasına dikkat çeken Çetin, “Bu çalışma yapılacak yer kaç senedir ruhsat verip alt yapısını yapmadıkları Altıntaş. Geçenlerde yaptığımız basın açıklamasında Altıntaş’ın alt yapı sorunlarını dile getirmiştik. Bizim basın toplantısında dile getirdiğimizle akıllarına gelmiş ki alt yapı yapmaya karar vermişler. 5 yıldır ruhsatını veren Büyükşehir mahalleyi yenice hatırladı. Akılları başlarına yeni geldi. 5 buçuk sene sonra günaydın” dedi.


SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞDI

Kardeş Kentler Caddesi’nde yapılacak kurp çalışması ve buna bağlı altyapı deplaseleri nedeniyle kapatılmasının duyurulması bazı sosyal medya kullanıcıları tarafından “Artık havalimanın gitmek için 3 saat önce çıkmamız gerekecek”, “Mahalle gelişiyor mu geriliyor mu çözemedim” “Menderes’i özler olduk. Adam 90 günde kaç tane alt geçidi aynı anda bitirdi. O gün bugündür başlayan ve biten bir şey yok. Şenlikler hariç” gibi yorumlara neden oldu.

ÇALIŞMALAR 70 GÜN SÜRECEK

Belediye, sürücülerin mağdur olmamaları için bu süreç boyunca Başbuğ Alparslan Türkeş Caddesi ve 31132 Sokak gibi alternatif güzergahları kullanmalarını tavsiye etti. Özellikle bu bölgeden geçecek olan sürücülerin, trafik sıkışıklığı yaşamamaları için belirtilen alternatif yolları tercih etmeleri öneriliyor. Kurp çalışmasının yaklaşık 70 gün sürmesi planlanırken, bu süre zarfında cadde üzerindeki trafik akışının daha düzenli hale getirilmesi ve yol güvenliğinin artırılması hedefleniyor. Sürücülerin ve yayaların bu süreçte trafik işaret ve yönlendirmelerine dikkat etmeleri önemle vurgulandı.