AK PARTİ’DE KİM BAŞKAN OLACAK?

Seçim süreci yaklaştıkça partilerdeki telaşta başladı. Milletvekili adayı olmak için hazırlanan il başkanlarının yerine aday olacak isimler arasında bir telaş yaşanıyor. Her yer hareketli. Bu telaşlardan biri de AK Parti Antalya İl Başkanlığı’nda. Bana gelen bilgilere göre 2018 Mart ayından beri İl Başkanlığı görevini yürüten İbrahim Ethem Taş milletvekili adayı olacak.

Rahmetli babası ve AK Parti’nin efsane İl Başkanı Hamza Taş’ın milletvekili adaylığında seçilebilecek bir sırada olmadığı için TBMM’ye gidememesi bu kez oğluna nasip olacak mı? Bu sorunun cevabından önce İbrahim Ethem Taş’ın adaylık için önce bulunduğu görevden istifa etmesi gerekiyor. Kulislerde konuşuluyor ama henüz böyle bir istifası konusu değil.

Hal böyle olunca bu telaş sadece dedikodu ve kulisten öteye gitmiyor. Ancak ortada böyle bir şey olması AK Parti’de asla böyle bir konunun bırakın konuşulmasını dedikodusu bile olmaz. Demek ki Taş’ın böyle bir düşüncesi var ve ekip arkadaşları ile iyiden iyiyi dillendirmiş olmalı ki parti içinde de yerine aday adayları yavaş yavaş belli olmaya başlamış.

Yine bana gelen kulis bilgilerine göre İl Başkan Yardımcısı Avukat Ahmet Onaran ve Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili Ali Çetin’in adaylıkları net gibi. İktidar partisi olunca sadece iki aday adayı olmayacağı kesin. Aldığım bilgilere göre, Avukat Bekir Asri, İşadamı Osman Dirican, İl Başkan Yardımcısı Mahmut Boztepe’de aday adayları arasında gösteriliyor.

Ancak birde ilçelerden gelen bir bilgi ulaştı elime. İyiden iyiye milletvekili adaylığı için hazırlanan AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Toklu’ya da bu görevin verilebileceği yönünde.Başka aday adayları çıkar mı bilemem. Benim bildiğim bir şey daha var ki o da bu işin Onaran ve Çetin üzerinde yoğunlaştığı. Her ikisinin de, “Kimin olacağı önemli değil biz birlikte çalışırız” demesi olası başkanlık yarışının kavgasız gürültüsüz geçeceğine işaret.

Lakin burası Türkiye ve siyasette 24 saat bile çok uzun zaman. Daha İbrahim Ethem Taş istifa bile etmemişken kimin aday olacağını kestirmek çok zor. Hele hele bu parti AK Parti ise. Şimdi benim aldığım çok önemli bir bilgiden bahsetmek istiyorum. Seçime kısa bir süre kaldığı için AK Parti İl Başkanlığı’na yönetim dışından bir AĞABEY ataması olabileceği.

Bu AĞABEY kim olur ve adı nedir bilmiyorum. Ama gerekçesi net; “Teşkilatı kısa sürede derleyip toplayıp seçime götürecek ancak böyle bir götürür. Herkes ona yardım eder.”

Tabi bu mevcut yönetimi ne derece ikna eder, aday adaylıklarını dillendiren isimleri nasıl etkiler orası meçhul. Böyle bir AĞABEY sanırım AK Parti Antalya anketleri alt üst eder.

Unutulmaması gereken ise bu işlerde belirleyici olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Milletvekili Mustafa Köse’nin fikirleri çok önemli olacaktır. Kuşkusuz Cumhurbaşkanı, AK Parti Genel Başkanı ve siyaset mühendisi Recep Tayyip Erdoğan’ın karar verici olduğunu unutmamak gerekir.

Ben tabloyu ortaya koydum. Karar verici isimleri zikrettim. Sizce kim AK Parti Antalya İl Başkanı olmalı veya olacak?

BÖYLE ŞAKA OLUR MU?

Serik Sanayi Sitesi'nde kaporta ustası olan Ömür Ünal ile Havvanur Kılınç, düzenlenen törenle evlenmiş. Allah mesut etsin. Fakat damada düğünde yapılan şakanın dozu kaçmış. Takı töreninde damat Ünal’ın arkadaşları para veya altın yerine ayva, bulaşık önlüğü, sünger, deterjan ve 40 santimlik hıyarı allayıp pullayıp boynuna takmışlar. Herkes halinden memnun.

Yahu hadi espri olsun diye ayvayı ve bulaşık süngerlerini taktınız. Koskoca deterjan ilen yarım metreyi bulan hıyarın ne işi var adamın boynunda. Arkadaş, erkekliğinde bir gururu şanı var. Her türlü şakayı anlarım ama o boynuna süslenip takılan HIYAR meselesini anlamam. Ayıptır, günahtır. Bir insanın gururu ile ancak bu kadar oynanır yahu.

Ama suç damatta desem yeridir. Adam yapılan onca eziyete rağmen halinden memnun ve göbek atıyor. Sanırım o da arkadaşlarına bundan fazlasını yapmış olmalı ki haketmiş HIYARI.

MUTLULUKLAR

Konya ve Antalya’nın tanınmış işadamı Çelik Grup Yönetim Kurulu Üyesi sevgili dostum  Arif Çelik'in kızı İlknur Çelik, Anıl Demirbağ ile geçen Cuma gecesi hayatını birleştirdi. Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen'in kıydığı nikaha, BJK’nin eski başkanlarından Fikret Orman, Çelik Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Çelik ve Ümit Demirbağ şahitlik etti.

Çok istememe rağmen televizyondaki yayınım nedeniyle gidemediğim düğün, mobilya sektörünün yanı sıra Konya’daki bir çok dostu da Antalya’da bir araya getirmiş.

Gidemesek de, göremesek de kız bizim, oğlan bizim, düğünde bizim. Bu nedenle gençlere mutluluklar diliyor, Çelik ve Demirağ ailelerini tebrik ediyorum.