AK PARTİ’DE BAŞKAN BUGÜN BELLİ OLACAK

Cumhurbaşkanı RECEP TAYYİP ERDOĞAN’ın seçim için 10 Mart’ta yetkisini kullanacağını ve seçim 14 Mayıs’ta yapılacağını açıklaması ile ortalık hareketlendi. Siyaset kazanı ateşlendi, fokur fokur kaymaya başladı. Bu nedenle geçen hafta yapılması planlanan ancak bu haftaya erteleyen AK Parti Antalya İl Başkanlığı adaylık görüşmeleri bugün yapılacak. Saat 13.00’teki görüşmeye 5 aday katılacak.

Antalya’da yapılan temayül yoklaması sonrası Ali Çetin, Osman Ülker, Osman Ali Eciş isimleri belirlenmişti. Bunlara Ahmet Onaran ve Ömer Akbaş eklendi. Bugün AK Parti Genel Başkanı Erdoğan ile bire bir görüşmeye girecek 5 aday içinde öne çıkan iki isim var. Ali Çetin ve Osman Ülker isimlerinin ağır bastığı bilgisine ulaştım.

Ancak bu favori iki adaya karşı yönetim içinden Osman Ali Eciş’in plase yapılabileceği de gelen kulis bilgileri arasında yer aldı. Birebir görüşmelerde her şey olabilir. Çünkü karşılarında kendilerini dinleyecek olan isim Recep Tayyip Erdoğan. Herkesin bildiği tam bir siyaset mühendisi olmasının yanında bir siyaset psikoloğu gibi.

Bekleyip göreceğiz. Bu saydığım isimlerden birisi AK Parti Antalya İl Başkanı olacak. Lakin kimin olacağından çok teşkilatı 14 Mayıs seçimlerine sağ salim götürebilecek mi? Mesele bu. Şimdi kime sorsan, “Biz bu işi başarırız” der ama maalesef bu kez öyle değil. Türkiye’nin 100 Yılı’nda, 100 yılın seçimi öncesi il başkanı olmak ATEŞTEN GÖMLEĞİ giymek demek.

Böyle bir fotoğraf varken kim il başkanı olursa olsun Antalya’da işi hayli zor olacak. Çünkü zaman dar, arada belli bir makak var ve bu açığı kapatmak için epey bir efor gerekli. Hele hele seçim takvimi açıklandıktan ve adaylar netleştikten sonra yaşanacak küskünlükleri asgari seviye indirebilmek çok ama çok zor olacak. Gece-gündüz çalışmak şart olacak.

Bu nedenle giyilecek GÖMLEK mi ATEŞLİ olacak yoksa ATEŞLİ GÖMLEK mi giyilecek belli değil. Asıl önemli olan konulardan biride BAŞKAN belli olduktan sonra yeni şekillenecek yönetime kimlerin gireceği de çok önemli olacak. Neden mi? Sorumluluk PAYLAŞTIKÇA AZALIRMIŞ ya ondan.

VARMIŞ ONUNDA BİR HAYALİ!

Antalya’da iş dünyasında DAVUT ÇETİN’i tanımayan yoktur. Siyaset dünyası da öyle. Bende az çok tanırım kendisini. Çünkü ATSO Başkanlığı ve öncesinde CHP’deki siyaset yaptığı devri iyi bilirim. Bu şehrin yerlisidir kendisi. Özellikle ATSO’da görev yaptığı dönemi yakın takip ettiğimden geleceğe dair planları olduğunu az çok tahmin etmişimdir. Yani hep bir HAYALİ vardı onun.

Bu nedenle yaptığı çalışmalarda hep geleceği planladığını ben dahil herkes görüyordu. Taki kısa süre önce yapılan ATSO Başkanlığı seçiminde bu HAYALİ aşikar olmuştu iyiden iyiye. Çünkü yaptığı her çalışma, konuştuğu her kelime ve yaptığı söylemler bunun sinyalini verdi. Ama COVİD 19 döneminde kapanmalar olduğunda kendisini İZOLE ettiğini unutarak.

Seçimi öyle veya böyle kaybettikten sonra o HAYALİNİ gün yüzüne çıkardı Davut Çetin. Önce kendini destekleyen meslek komitesi üyeleri ile buluşmalar yaptı, sonra ziyaretler. Tıptı bir GÖLGE ATSO BAŞKANI edasıyla! Ama onun hedefinin ATSO olmadığı belli olan Çetin, adım adım SİYASETE yapacağının sinyallerini verdi. Ama partisi yok!

Bakalım Davut Çetin hayali olan MİLLETVEKİLLİĞİ’NE taşıyacak hangi partiyi seçecek? Yoksa birileri GELMİ diyecek? Bunu yakında öğreneceğiz. Ancak Davut Çetin, şimdilerde yaptığı görüşmeleri COVUT 19 döneminde kendi üyeleri ile yapmış olsaydı sanırım hem hala ATSO Başkanı olmaya devam eder hem de VEKİLLİKTE aranın isim olur, bu sayede de HAYİLİNİ gerçekleştirirdi.

BU SORUNU ÇÖZÜN

Havaların sıcak gitmesi Konyaaltı’na olan ilgiyi artırdı. Özellikle hafta sonları. Hal böyle olunca sahil şeridinde trafik içinden çıkılmaz bir hale geldi. Girmek çıkmaz eziyet oldu. Bunun nedeni bölgedeki oto parkların yetersiz olması. Bir de karavanların gelişi güzel park etmeleri. Sokak araları yetmezmiş gibi oto parkları da işgal etmeleri!

Bunun en bariz örneği eski Minicity önündeki oto park. Burada onlarca karavan var. Bazılarının kimin olduğu bile belli değil. Bazıları da aylardır konuşlanmış durumda. Hatta ve hatta bazı karavan sahipleri burayı bir AÇIK OTO PARAZI yani KARAVAN PAZARINA dönüştürmüş. Kiminde KİRALIK kiminin üzerine ise SATILIK afişi var.

Antalya’yı yönetenler acaba bu bölgeden hiç mi geçmiyor? Burada tam bir rezillik yaşanıyor ve bu yüzden de hafta sonları trafik çilesi çekiliyor. Nedeni belli; OTOPAR İŞGALİ! Yahu Allah aşkına çıkın bir göz atın ve bu soruna bir çözüm bulun. Bu şehrin insanları 3-5 KEYİFÇİ için çile çekemeye zorlanmasın.

Olmuyor mu? O park yerini KARAVANLARA paralı yapın bakalım. Gelen-giden-kalan belli olsun. Hadi bir el atın ve çözün şu çileyi, sonlandırın şu İŞGALİ!