AK PARTİ’DE ATEŞTEN GÖMLEĞİ KİM GİYECEK

Türkiye’nin 100. Yılı’nın seçimi adım adım yaklaşırken siyaset kazanı kaynamaya hatta fokurdamaya başladı. İlk önce İYİ Parti’de sancılı bir il kongresi yapıldı. Skandallarla dolu. Tabi bu arada milletvekili aday adaylığı için istifa eden AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş’tan boşalan koltuk için inceden inceye bir yarış başladı. Kavgasız gürültüsüz.

Önce kimlerin İL BAŞKANI olmak istediğine dair başvuruları alan AK Parti’de herkes bir iki aday beklerken birden 8 isim ortaya çıktı. “Her yiğidin gönlünde bir aslan yatar” misali. Mevcut Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan Yardımcıları Ahmet Onaran, Osman Ali Eciş, Sadık Polat, Ömer Akbaş, Hıfzullah Şahbaz, Mehmet Uysal ve Muratpaşa İlçe Başkanı Osman Ülker ile Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Ali Çetin olarak sıralandı.

Listeye baktığınız zaman hepsi birbirinden değerli, hepsinin ayrı ayrı meziyetleri olan AK Partili isimler. Kimisi tabandan gelme, kimisi de sonradan gemiye binenlerden. Önceki gün AK Parti Genel Merkez Teşkilatı Başkan Yardımcısı Orhan Yeğin ve İl Koordinatörü Mehmet Ali Özkan’ın katılımıyla değerlendirme ve temayül yoklaması yapıldı.

Önce herkes görüşlerini belirtti, sonra oylama bitirildi.  Tabi bu arada bire bir görüşmelerde adayların gerekçeleri, hedefleri, seçilmemeleri halinde tavırları olacağı sorulup öğrenildi. AK Parti kulisleri ve partinin önde gelenleri ile yaptığım görüşmelere göre 3 isim Ankara’ya çağrılacak. 8 isimden 5’i nasıl egale edilecek, bu nasıl olacak bilemem.

Anlatılana göre, birebir görüşmelerde etkileyici olan, parti geçmişi ve yaptıkları göz önüne alınacak adayların aldıkları temayül oyları da belirleyici olacakmış. Bu işler nasip işi. Sonuçta aday adayı sayısı çok önemli değil. Ankara’ya çağırılıp son sözü söyleyecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı önemli. Çünkü ne derse o isim olacak.

Ancak benim görüşlerine başvurduğum isimler beni yanıltmıyorlar ise Ali Çetin, Osman Ali Eciş ve Osman Ülker, Erdoğan’ın karşısına çıkartılacak 3 BAŞKAN ADAYI. Yalnız birde Ömer Akbaş’ın ilk üç içine dahil edilip bir ismin liste dışı bırakılması gibi bir durum varmış. Bu şanssız adayın kim olacağı konusu ise tam bir muamma.

Tüm bu yaşananlara rağmen bu işin sessiz sedasız yapılması bir yana AK Parti Antalya’da kim BAŞKAN olursa olsun seçime kadar ATEŞTEN GÖMLEĞİ giyeceği kesin.

AKLINIZ NEREDEYDİ?

Bir bardak suda fırtına koparmayı seven bir milletiz. Önceki gün yine aynısı oldu. Antalya’da aylar önce Büyükşehir Belediyesi’nin duraklara astığı RUSÇA AFİŞLER yeni gündem oldu. Aslında bir çok sosyal medya sitesi aylar önce bu konuyu gündeme getirdiğinde bir Allah’ın kulunun sesi çıkmamıştı, çıkarmamıştı. Çünkü bu şehirde herkes ölü taklidi yapmayı seviyor.

Bu mevzuu taaaki Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın son paylaşım dikkatini çekinceye, cevap verinceye kadar. Herkes birden hararetlendi ve fırtına koparmaya kalkıştı. Rusça afiş konusu gündem olunca Başkan Muhittin Böcek, konuyla ilgili açıklamalar yaptı. Aslında söylediği gibi yaklaşık bir ay önce bu afişler kaldırıldı, toplatıldı. Buna şahidim.

Fakat, Başkan Böcek’in açıklamasında asıl dikkatimi çeken, “Otobüsüm nerede projesi adı altında Ulaşım Dairesi’nin hazırladığı bir afiş. Ben de bunu bir ay önce kaldırttım. Çalışma arkadaşlarıma kızdım, Muhittin Böcek’in Rusya yazılmasına karşı geldiğim için” cümlesi.

Yahu başkan; sizin haberiniz olmadan bu tür işleri yapmak adetten oldu sanırım. Bu gidişe bir dur demezseniz, inanın belediyeyi alıp başka yere taşıyacak bu ekip. Haberiniz olsun. Amma senin de dediğin gibi o afişler ilk takıldığında ve kaldırıldığında Ümit Özdağ ortalıklarda yoktu da şimdi niye bir bardak suda fırtına koparmaya çalıştı ona bakmak lazım.

Kaldı ki bu memlekette sadece otobüs duraklarındaki afişler değil bir çok emlakçı buna benzer afişler yaptırırken kimsenin gıkının çıkmamasını anlamak mümkün değildi. Hadi gelin bunu fırsata çevirelim ve yabancı dille yazılmış ne kadar tabela varsa TÜRKÇE’YE çevirtelim. Buna var mısınız yok musunuz? Hadi cevap bekliyorum!

BIRAKIN BU SAFSATAYI

Dün ajanslardan, “Antalya'daki yabancılardan ilginç talepler” başlığıyla bir haber yayınlandı. Konyaaltı ve Muratpaşa ilçeleri baz alınarak hazırlanmış bir haber. Konyaaltı Belediyesi’nde kurula ‘Halk Masası’na geçen yıl 80 bin 242 başvurudan 15 bini, Muratpaşa’daki ‘Turunç Masa’ya ise 175 bin başvurunun 6 bini yabancılara aitmişşşş.

Ne hikmetse her iki ilçede yaşayan yabancıların özellikle Rus ve Ukraynalıların talepleri dikkat çekmiş. Habere göre, fatura ödeme merkezleri, Türkçe kursuna katılmak için bilgi veya devlet kurumlarıyla ilgili bilgiler talep edilmiş. Birde KARGALARIN sesinden rahatsız olmuşlar!

“Mişşş” diyorum çünkü haber hep bu yönde. Birde günlük yaşamdaki sorunlara ilişkin çözüm talepleri yer almış başvurularda. Sanki bu memlekete bir tek Rus ve Ukraynalılar yaşıyor! Hadi haber ilginç olsun diye belediyelerden yabancıların talepleri hakkında istatistik istendi diyelim. Ben de “YÖRÜK TÜRKLER acaba ne tür taleplerde bulundular” diye merak ettim.

Madem böyle bir haber çalışması yapıldı keşke belediyeler gelen tüm talepleri ayrı ayrı konularına göre verselerdi de kim ne yapmış kim ne talepte bulunmuş, belediyelerin gerçek yüzünü görmüş olsaydık.

Lütfen bu memleketi yabancılara göre dizayn etme SAFSATASINDAN vazgeçin artık. Yoksa o rahatsızlık veren KARGALAR BİZE GÜLECEK.