AK PARTİ ANTALYA'DAN KIRCAMİ ZİRVESİ

Kırcami İmar Planı’nın onaylanmasının ardından, basın toplantısı düzenleyen AK Parti Antalya Milletvekilleri, “Hükümet üstüne düşen görevi yaptı, sıra Antalya Büyükşehir Belediyesi’ndedir” mesajı verdi.

ZEHRA TEKECİ/ÖZGE TOPTAŞ

Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde bulunan Kırcami Mahallesi’nin 40 yıldır süren imar sorunu geçtiğimiz gün, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un imar planı onayını açıklamasıyla büyük bir adım atıldı. Gözler Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Muratpaşa Belediyesine çevrilirken dün AK Parti Antalya Milletvekilleri ve AK Parti Antalya İl Teşkilatı üyeleri basın toplantısında Kırcami mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Toplantıya, AK Parti Antalya Milletvekilleri İbrahim Aydın, Kemal Çelik, Mustafa Köse, Tuba Vural Çokal, AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, AK Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Osman Ülker, AK Parti Antalya Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keyik Yılmaz ve Kırcami Bölgesi Geliştirme, Güzelleştirme Kültür ve Yardımlaşma Derneği (KIRYADER) Başkanı Mustafa Ayanoğlu katıldı.

“SORUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN TÜM KURUMLARIMIZA ÇALIŞTIK”

Toplantıda konuşan Milletvekili Mustafa Köse, Kırcami imar sorununun Antalya’nın uzun yıllardır kanayan yarası olduğunu ifade etti.

Kırcami’nin sadece bölge halkının değil Antalya gündeminde de önemli bir yere sahip olduğunu belirten Köse, “Bizler iktidara geldiğimiz günden beri bu işin çözümü için uğraştık. Meselenin çözümü iktidarın tek taraflı yaklaşarak çözebileceği bir mesele değil, yerel bir mesele. Birtakım planlamalar ve yerelde tüm bunlara ilişkin kararlar alınmasını gerektiriyor. Yani yerel ve hükümet işbirliği gerektiren bir süreci hep birlikte yaşadık. Çok şükür nasip oldu ve bu gün artık önemli bir aşamaya geldik” diye konuştu.

“İLK ADIMI TÜREL’LE ATMIŞTIK”

Köse imar sorunun ilk kez 2004’te Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Menderes Türel döneminde gündeme geldiğini bildirdi. O dönem Türel ile imar sorununun çözümü için girişimde bulunduklarını ifade eden Köse, “ Türel bu kanayan yaranın dinmesi için 2004’te başkanlığa geldiğinde düğmeye bastı. O  dönem gerek Antalya İl Tarım Müdürlüğü’nden gerek İçişleri Bakanlığı’ndan onaylar alındı. 2007’de tüm süreci tamamladık. Planlamalar yapılacakken TEMA Vakfı bu kararlara karşı dava açtı.  Ve alınan kararlar mahkemece iptal edildi. Menderes Türel’in dönemini tamamlamasının ardından yeniden seçildiği döneme kadar Kırcami için hiçbir adım atılmadı.  2014’te tekrar Türel başkan olduğunda süreci yeniden başladık. Gerekli izinleri ve onayları aldık, planlamaları yaptık. Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Muratpaşa Belediyesi bizdeyken süreçlerimizi tamamlamıştık.  Ama yeniden bu imar çözümüne karşı olanlar dava açtı ve çözüme kavuşturulamadı” ifadelerini kullandı.

“KIRCAMİ İMAR SORUNU TARİHE KARIŞSIN”

Bu süreçte tüm gayretleriyle planlama ve onay alma çalışmalarına destek verdiklerini ifade eden Köse, son süreçte 100 binlik plan olmaması nedeniyle imar sorunun çözülemediğini hatırlattı. Köse, Antalya Büyükşehir Belediyesince yapılan 100 binlik plan için milletvekilleri olarak bakanlıklar ve ilgili kurumlarla görüşmeler yaptıklarını ileterek, şunları kaydetti:

 “Cumhurbaşkanımız, Mevlüt Çavuşoğlu, Murat Kurum ve diğer ilgili kurumlarımız bu konuyla yakından ilgilendi. Bizde kendilerine sık sık bilgi verdik. Ve görüşmelere sonucunda yeniden iptal kararı gerektirmeyecek şekilde yürütülen çalışmalara onay kararı verildi. 100 binlik ölçekli plan şehrin anayasasıdır. İmar meselelerin tüm Antalya’yı ilgilendirir. Çok şükür Antalya’mız bugün 100 binlik üst ölçekli anayasal plan diyebileceğimiz bir plana sahip oldu. Gelinen süreçte biz hem Muratpaşa Belediyesi’nin hem de Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili planlamaları tamamlamalarını ve odalardan da bu meseleye artık gerekli hassasiyeti göstererek, vatandaşların talepleri doğrultusunda konunun yargı sürecine taşınmadan nihayetlendirilmesini bekliyoruz. Kırcami imar sonunun tarihe karışmasını talep ediyoruz. Biz hükümet olarak yereldeki aktörlerimizle sorunun çözümü için destek vereceğimizi buradan ilan ediyoruz. El ele hep birlikte Antalya’da da Kırcami meselesi artık nihayete ererek çözüme kavuşmuş olacaktır. Bu noktada önemli bir kazanım elde edilmiştir. Nihayetlendirilmesini temenni ediyorum.”

“BÜYÜKŞEHİR OLAĞANÜSTÜ MECLİS TOPLANTISI YAPSIN”

AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş ise, Kırcami sorununda atılan önemli adım dolayısıyla vatandaşın mutluluğunu paylaştıklarını dile getirdi.  Kırcami imar sorununun, sadece bölgeyi değil, Antalya’yı etkilediğini ifade eden Taş, “ Antalya’nın planlı büyümesi, çarpık yapılaşmanın önlenmesi yol ve ulaşım konularıyla ilgili Kırcami önemli bir noktadır. Bakanımız Murat Kurum imar planını onaylamasıyla yolları daha geniş, hastanesi, okulu olan bir Kırcami Mahallesi oluşacak. Bundan sonra 5 ve 25 binlik plan Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne aittir. Bizim beklentimiz hemen bugün olağanüstü meclis kararı alınarak meclisin toplanması ve bu planların meclis gündemine getirilmesidir” dedi.

“VATANDAŞLARIMIZIN ARTIK YÜZÜ GÜLSÜN”

AK Parti olarak her zaman olduğu gibi Kırcami mahallesi sakinlerine destek vermeyi sürdüreceklerini vurgulayan Taş, şöyle konuştu:

 “Hemşerilerimizin her zaman yanındayız. Amacımız daracık yolları olan, okulu, sağlık ocağı olmayan bu mahallenin tüm imkanlara kavuşması ve vatandaşlarımızın yüzünün gülmesidir. Hükümetimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla gerekenleri yaptı. Bu süreç sonrasında büyükşehir belediyesine de destek vereceğiz. Kavga etmeye değil, vatandaşımızın, milletimizin sorunlarını çözmeye geldik. Biz bu zamana kadar her bölgede Kırcami’nin avukatlığını yaptık, yine yaparız. 5 ve 25 binlik planlar için büyükşehir belediyesi ve diğer planlar için Muratpaşa’nın çalışmalarını bekliyoruz. Bu noktada mart ayı meclisi beklenmeden, mecliste olağanüstü ve Kırcami gündemli toplantı yapılmasını beklediğimizi buradan duyurmak isterim.”

 Kırcami Bölgesi Geliştirme, Güzelleştirme Kültür ve Yardımlaşma Derneği (KIRYADER) Başkanı Mustafa Ayanoğlu da,  süreçte emeği geçen başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Antalya Milletvekilleri ve AK Parti Antalya İl Teşkilatı üyelerine teşekkür etti.