AK Parti Antalya’dan Filistin’e destek

AK Parti Antalya İl Başkanlığı’nca, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına tepki amacıyla basın açıklaması yapıldı.

AK Parti'den, İsrail'in Gazze'deki soykırımının 1’inci yılında Türkiye genelinde eş zamanlı Filistin'e destek açıklaması geldi. AK Parti Antalya İl Başkanlığı önünde düzenlenen basın açıklamasında, Filistin’e yönelik saldırıların 1’inci yıl dönümü vesilesiyle önemli mesajlar verildi. AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen etkinlikte, Filistin halkının maruz kaldığı zulme dikkat çekilirken, Filistin davasının her zaman savunulacağı vurgulandı.


“İSRAİL BÜYÜK BİR İNSANLIK SUÇU İŞLİYOR”

AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, tarafından okunan ortak bildiride İsrail’in Gazze Şeridi’ne başlattığı saldırılarla Filistinli sivilleri hedef aldığı ve uluslararası hukuku hiçe sayarak büyük bir insanlık suçu işlediği ifade edildi. Çetin, “İsrail, 7 Ekim’i bahane ederek Filistinli sivillere yönelik soykırım suçunu artırmıştır. 42 binden fazla masum Filistinli, bir yıl içinde İsrail’in acımasız saldırılarında hayatını kaybetmiştir. Ancak bu zulüm 7 Ekim’de başlamadı. 77 yıllık bir işgal, zulüm ve katliam tarihinden söz ediyoruz” dedi.

“İSRAİL’İ KINAMA CESARETİ BİLE GÖSTEREMEDİLER”

Batılı ülkelerin ve uluslararası kurumların, İsrail’in işlediği suçlara karşı yeterli adımı atmamasına da tepki gösteren Çetin, “İnsan haklarını dilinden düşürmeyen Batılı devletler, İsrail’i kınama cesareti bile gösterememiştir” dedi. Çetin, bu sessizliğin bölgedeki istikrarsızlığı ve kaosu beslediğini belirtti.

“MÜCADELEMİZ SÜRECEKTİR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Filistin davasına olan desteğini de vurgulayan Çetin, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, İsrail’in işgal politikalarına ve insan hakları ihlallerine karşı mücadelemiz sürecektir” diye konuştu. Ayrıca Erdoğan’ın yıllardır neden küresel çeteler ve yerli işbirlikçiler tarafından hedef alındığının bugün daha iyi anlaşıldığının altını çizdi. Çetin, Filistin mücadelesinin sadece bir halkın değil, tüm insanlığın vicdan davası olduğu hatırlattı.