AK KADINLAR SAHAYA İNDİ
AK Parti Antalya İl Başkanlığı Kadın Kolları tarafından, 25 Kasım ‘Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü’ sebebiyle AK Parti Antalya İl Başkanlığı önünde bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

AK Parti Antalya İl Başkanlığı Kadın Kolları tarafından, 25 Kasım ‘Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü’ sebebiyle AK Parti Antalya İl Başkanlığı önünde bir basın açıklaması gerçekleştirildi.
25 Kasım ‘Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü’ münasebetiyle, AK Parti Antalya İl Başkanlığı Kadın Kolları tarafından, kadına yönelik şiddetle mücadeleye dikkat çekmek amacıyla basın toplantısı düzenlendi. AK Parti Antalya İl Başkanlığı önünde gerçekleşen toplantıya, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AK Parti Antalya İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keyik Yılmaz, AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, AK Parti İlçe Başkanları ve AK Parti Kadın Kolları temsilcileri katıldı.
“REFORM NİTELİĞİNDE ADIMLAR”
AK Parti olarak ilk günden itibaren kadına yönelik şiddetle mücadelede reform niteliğinde adımlar attıklarını belirten Başkan Ayşe Keyik Yılmaz, “Kadına yönelik şiddet, yalnızca kadın oldukları için uygulanan veya kadınları etkileyen, kadının insan hakları ihlaline yol açan her türlü tutum ve davranıştır. Kadına yönelik şiddet sadece ülkemizde değil maalesef tüm dünyada bir sorundur. AK Parti olarak, kurulduğumuz ilk günden itibaren kadına yönelik şiddetle mücadelede reform niteliğinde adımlar attık. 2002 yılında yola çıkarken kılavuz edindiğimiz seçim beyannamemizden itibaren, kadına yönelik şiddetle mücadelede kararlılığımızı ifade ettik” dedi.
TOPYEKÛN MÜCADELEYE DEVAM
Kadını güçlendiren politikalar ve uygulamaları hayata geçirdiklerini açıklayan Başkan Yılmaz, “2004 yılında Anayasa’da pozitif ayrımcılık ilkesini düzenledik. 2005 yılında Türk Ceza Kanunu’nda yaptığımız değişiklik ile ‘Töre Nedeniyle’ ifadesini ekleyerek, Töre Cinayetleri faillerine en yüksek cezaları getirdik. Medeni Kanun, İş Kanunu’nda yaptığımız düzenlemelerle kadını güçlendiren politikalar ve uygulamalarla yolumuza devam ettik. 81 ilde Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi’ni(ŞÖNİM) kurduk. Kadın Destek Uygulaması(KADES), elektronik kelepçe, ALO 183 çağrı hattı, bakanlıklar arası koordinasyonun güçlendirilmesi, eğitimler, eylem planları ile topyekûn mücadele kararlılığımız artarak devam ediyor” ifadelerine yer verdi.
“AĞIRLAŞTIRICI HÜKÜMLER DÜZENLENDİ”
Başkan Ayşe Keyik Yılmaz sözlerine şöyle devam etti: “Kadına yönelik şiddet konusu, üzerinden siyaset yapılmayacak kadar hassas ve insani bir konudur. Yakın zamanda, Sayın Cumhurbaşkanımız, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Ulusal Eylem Planı’nın 4’üncüsü açıkladı. Ardından boşanmış eşe karşı işlenen şiddet suçuna da, ağırlaştırıcı hükümler getirilmesi 4’üncü Yargı Paketi’nde düzenlendi. Attığımız tüm bu adımlar, kadına yönelik şiddet konusundaki kararlılığımızın en iyi göstergesidir. 25 Kasım ‘Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü’nde bir kez daha tüm gücümüzle haykırıyoruz ki; şiddet uygulayana, şiddete taraf olana, şiddet üzerinden siyaset yapana, mobbing ve sözlü şiddet uygulayana, şiddeti olumlayan zihniyete karşı kadın-erkek omuz omuza mücadelemizi sürdüreceğiz.”
Konyaaltı Belediyesi önceki dönem Başkanı Semih Esen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik hakaret içeren söylemlere sert tepki gösterdi. Esen, "Omurgasız tayfaya sözüm var" ifadeleriyle eleştirilerini dile getirdi.
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Cumhuriyet Halk Partisi’nin olağanüstü kurultay sürecinde Genel Başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Uysal, “Birleşe birleşe aşacağız, birleşe birleşe kazanacağız” vurgusu yaptı.
AK Parti Antalya İlçe Başkanları Toplantısı, Devlet Su İşleri (DSİ) yetkilileri ve Sulama Birliği Başkanları'nın katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda, Antalya’nın su yönetimi ve tarımsal sulama altyapısını güçlendirmek adına devam eden ve planlanan projeler masaya yatırıldı.
Ülke ekonomisine darbe vurmak için CHP’nin öncülük ettiği ‘boykot’ kampanyası sonuçsuz kaldı. Milli ekonomiyi tehdit eden bu girişimi Lider Haber TV’de değerlendiren Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ''Ekonomiye zarar vermeyi hedef alan bir kampanyaydı'' dedi. Gün içindeki ticari hareketliliği de açıklayan Bakan Bolat, ''Normalin çok çok üzerinde. Bize gelen veriler çok canlı bir günün geçtiğini gösterdi'' ifadelerini kullandı.
AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerinin üzerinden geçen bir yılın ardından CHP’li belediyelerin performansını sert sözlerle eleştirdi. Büyükşehir Belediyesi’nin 6 yıldır CHP yönetiminde olduğunu hatırlatan Çetin, CHP’li belediyelerin geçen sürede hiçbir mesafe kat edemediğini belirterek, “19 ilçenin talepleri karşılıksız kaldı. Bir yıl doldu, icraat sıfır” dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya İl Başkanlığı, Ramazan Bayramı’nın üçüncü gününde bayramlaşma programı düzenledi. Partisinin, Türkiye’deki birleştirici rolünü vurgulayan MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan “Milliyetçi Hareket Partisi, bu ülkenin çimentosudur” dedi.
AK Parti Serik İlçe Başkanı Ahmet Söker, Sanayi Kavşağı’nda yapımı tamamlanan ve hizmete açılan ‘Akıllı Kavşak’ projesini yerinde inceledi. Projeye ilişkin açıklamalarda bulunan Söker, “Şimdi projeyi söz verdiğimizden 3 gün önce açarak bayram öncesi vatandaşlarımızın rahat ve huzurlu bir şekilde seyahat etmelerini sağlamanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
CHP’nin takvimde başka bir gün kalmamış gibi arife günü düzenlediği Maltepe mitingine tepki gösteren Aslı Baykal, ''İnsana verilen en kıymetli vakitlerden birisi olan arife gününe de saygı duyulmadı. Maneviyat yerine kaos ve siyaset yerleştirip miting yapıldı'' dedi.
CHP’nin Eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın kızı Aslı Baykal, CHP’yi sert bir şekilde eleştirdi. Baykal, “Yasa bilmeyen ve anlamayan mafya benzeri bu siyasal yapı kendi bataklığında boğulabilir istediği gibi. Ama boğulma süreci seçimlere kadar süreceği için o zamana dek oluşturacağı girdaplar ile tüm ülke ekonomisini sarsmasına, vatandaşı mağdur etmesine izin verilemez” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Sokak teröristlerine kucak açanlar, polisin çocuklara pamuk şeker ikram etmesini dillerine doluyor. Daha düne kadar şehir şehir oy dilenenler, utanmadan pamuk şeker üzerinden hamaset yapıyorlar. Polise asit atılması ile balta ile saldırılması ile bir sorunları yok'' dedi.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz