Ajax, Oğuz Aydın’a kancayı taktı

Ajax’ın teknik patronu olan Francesco Farioli, Alanyaspor’dan eski öğrencisi Oğuz Aydın’a kancayı taktı. Hollanda devi, milli futbolcu için resmi temaslara başladı.

Alanyaspor’dan ayrıldıktan sonra Fransız ekibi Nice’de gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken ve Hollanda devi Ajax ile anlaşmaya varan Francesco Farioli, eski öğrencisinin peşine düştü. Bu sezon ortaya koyduğu istatistikle Galatasaray ve Trabzonspor’un listesine aldığı Oğuz Aydın için Ajax resmen devreye girdi.


GÖRÜŞMELER BAŞLADI

Francesco Farioli’nin raporu doğrultusunda ilk teması kuran Ajax’ın kısa süre içerisinde Alanyaspor ile pazarlıklara başlaması bekleniyor. 2021-2022 sezonu öncesinde Bucaspor 1928’den 238 bin Euro karşılığında transfer edilen Oğuz Aydın için Alanyaspor’un beklentisi ise yaklaşık 5 milyon Euro.


GÜVENDİĞİ İSİMLERDENDİ 

31 Aralık 2021 ve 27 Şubat 2023 tarihleri arasında Alanyaspor’da yaklaşık 1 yıl görev yapan Farioli’nin en çok şans verdiği isimler arasında Oğuz Aydın yer alıyordu. O dönem 22 yaşında olan Oğuz Aydın, Farioli’nin en çok görev verdiği hamle oyuncusu olarak öne çıktı.

ŞAMPİYONA KADROSUNDA

Son yıllarda yükselen grafiğini bu sezon zirveye taşıyan Oğuz Aydın, A Milli Takım’ın Avrupa Şampiyonası için belirlediği geniş kadroda da kendisine yer buldu. Halem milli takım kampında bulunan Oğuz Aydın, bu sezon Süper Lig’de 35 maça çıkarken, 13 gol ve 7 asiste imza koydu.

ALTYAPISI HOLLANDA’DAN

2018’den bu yana Türkiye’de futbol oynayan Oğuz Aydın, altyapısı ise Hollanda’ya dayanıyor. 2016 yılında AZ Alkmaar’ın altyapısında futbola başlayan Oğuz Aydın, daha sonra Bucaspor altyapısına transfer olarak Türkiye kariyerine başladı.