Aile boyu dram

Korkuteli’ye bağlı Manay Köyü’nde yaşayan Arslan ailesi, zorlu kış şartları gelmeden önce acil yardım bekliyor. Türkiye Yardım Platformu gönüllüsü Doğan Elden, ailenin tamamının engelli olduğunu belirterek, hayırseverlere ve devlet kurumlarına yardım çağrısında bulundu.

Türkiye Yardım Platformu gönüllüsü Doğan Elden, Korkuteli’ye bağlı Manay Köyü’nde yaşayan Arslan ailesinin yaşadığı yere giderek yaşanan dramı gözler önüne serdi.

HAYIRSEVERLERE ÖNEMLİ ÇAĞRI

Baba Mehmet Arslan'ın, anne Fatma Arslan'ın engelli olduğu öğrenilirken, kızları Ümmü Gülsüm'ün de aynı şekilde engelli olduğu belirten Elden, ailenin yaşanması imkansız bir evde, sağlıksız koşullarda hayatlarını sürdürdüğünü ifade ederek, duyarlı vatandaşlar ve devlet kurumlarına yardım çağrısında bulundu. Elden, "Bu eve girdiğimde inanılmaz üzüldüm. Banyo olarak kullandıkları alan, zemin su alıyor. Aile çok zor şartlar altında yaşıyor. Evin her köşesi çökme tehlikesiyle karşı karşıya" dedi.


"KIŞ GELMEDEN YARDIM ETMELİYİZ"

Evin her odasını tek tek anlatan Elden, yapısal bozuklukların yanı sıra ailede temel yaşam ihtiyaçlarının bile karşılanamadığını belirtti. Elden, "Kış gelmeden bu aileye yardım eli uzatmamız gerekiyor. Bu evde yaşam mümkün değil. Yağmur yağdığında durum daha da kötüleşecek. Hayırseverler bir araya gelip bu evi yenileyebilir" diye konuştu. Arslan ailesi için yardım çağrısında bulunan Elden, duyarlı vatandaşların ve iş insanlarının yardımlarını beklediğini ifade ederek, "Birlik olup bu aileye yeni bir yaşam umudu verebiliriz" dedi.