AHLAKLI SİYASET VE KORKUTELİ

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim” şeklindeki sözlerini takdiren içten içe bunu tüm mesleklere uygun düşünmüşümdür.

Ancak son zamanlarda en çok siyaset kurumuna yakıştırdığım bir söz olmuştur bu.

Düşünsenize siyasetçinin zeki, çevik ve ahlaklısını…

Zeki ve çevikliği partisine çok şey kazandırabilir belki ancak ya ahlaklısı…

Topluma, partisine ve ülkesine çok şey kazandırır.

Bu konuya niçin girdim?

Geçtiğimiz hafta Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek’in MHP Antalya İl Başkanı Hilmi Durgun, MHP Korkuteli İlçe Başkanı Medine Yapılmışev ve MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan’ın da katılımı ile düzenlediği basın toplantısı sonrasında MHP Antalya İl Başkanı Hilmi Durgun ile yaptığım sohbet etken oldu.

Toplantı sonrasındaki çay sohbetinde Başkan Durgun, MHP’nin efsanevi Lideri Merhum Başbuğ Alparslan Türkeş’in “ Mücadelemiz her ne pahasına olursa olsun siyasi kazanç mücadelesi değil, ahlak ve fazilet mücadelesidir” sözlerinin yanı sıra Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin  “Siyaset ve ahlakın karası zelildir, çöküşe götürür” sözlerini de hatırlatıp ahlaklı, ilkeli ve dürüst siyasetten bahsetti.

Her iki sözün kendilerindeki anlam ve öneminin oldukça büyük olduğunu söyleyen Başkan Durgun, siyaseti de Allah’ın rızası ve milletin menfaati için yaptıklarını, herkesin de amacının böyle olması gerektiğini söyledi.

MHP İl Başkanı Hilmi Durgun, neden böyle bir cümle kurma ihtiyacı hissetmiş ve özellikle siyasi ahlaktan dem vurmuştu derseniz CHP Milletvekili Cavit Arı ve İl Başkanı Nusret Bayar’ın Korkuteli’nde yaptığı açıklamalara bir cevap niteliği taşıdığını görebiliriz.

HDP’li belediyelere kayyum atandığı zaman koşar adım geçmiş olsuna giden CHP İl Başkanı Nusret Bayar’ın, halkın menfaatine olan çalışmalarda gerçeklere kulak tıkamasının gerçeklerin ortaya çıkmasına engel olamayacağını ve sonucu değiştirmeyeceğini ifade eden Durgun,  260 pazarcı, 272 de arasta hak sahibinin olduğu yerde, yedi kişi ile görüşüp algı yapmanın da ahlaklı bir siyaset anlayışı olmadığını söyledi.

260 pazarcı, 272 de arasta hak sahibinin olduğu yerde, 7 si ile görüş sonra siyaset yap!..

Gerçekten çok iyi ya (!) …

Acaba 7’yi de Antalya’nın plakası için mi seçtiler diye de merak etmedim değil!

Herkes konuşuyor, yazıyor, çiziyor da o ne diyor peki?

Tüm bu söylenenlere, çıkan dedikodulara, kendi tabiri ile fitne üretenlere, hatta ahlaksızca siyaset yapanlara cevabı neydi ?….

Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek’ten bahsediyorum

Hodri meydanla başladı öncelikle…

Ne kadarınız varsa o kadarınızla gelin der gibi, hatta siz hepiniz “biz” tek misali…

CHP’li tüm belediyelerin icraatlarını toplayın, hatta farkı azaltmak isterseniz İyi ortağınızı da yanınıza alın sizlerin iki buçuk katından fazla değilse bizim icraatlarımız, istediğinizi söyleyin dedi.

Bunu söylerken de elma ve armutları karıştırmayalım, nüfus sayısını, iller bankasından alınan payları, emlak vergilerini eşit oranda hesap edelim bakalım kim ne icraat yapmış görelim diye de ekledi.

Seçildiği günden bu yana yaptığı tüm çalışmalarını gün gün, rakam rakam açıkladı.

Seyir Park, Kanal Korkuteli, Türkiye’nin en büyük canlı Hayvan Borsası, 1071 Alparslan Yüzme Havuzu, Altuncan Kadın Merkezi, Toplam Çözüm ekibi v.s

Hangi proje kaç günde yapılmış, kaç paraya mal olmuş, ne kadarı ihale edilmiş, ne kadarı belediye imkanı ile yapılmış hepsini tek tek anlattı Ömer Başkan.

Başkan İşlek öyle detaylar verdi ki; neredeyse hepimiz Korkuteli Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü gibi olduk.

Kasaya giren çıkan, alınan satılan ne varsa hepsini öğrendik.

Görevi devraldığı dönemdeki 60 milyonluk borcun yaklaşık 98 milyon olduğunu, ortalama 27 milyonluk satış yapıldığını, yapılan yatırım maliyetinin ise 81 milyonu aştığını tek tek açıkladı.

Bu zamana kadar yaptığı icraatları fragman olarak niteleyen ve filmin daha yeni başladığını söyleyen Başkan Ömer İşlek, yeni yapacağı icraatlarının da kaynağını açıkladı.

Boş ve atıl vaziyette duran tarla vasfındaki belediye arazilerine imar parselasyonu yaptığını ve değer kazandırıp dört-beş katına satarak vatandaşa hizmet olarak döndürdüğünü söyledi.

İş bilenin kılıç kuşananın…

Aslında kapanan tüm beldelere kapalı Pazar yeri, halı sahalar, kaldırımlar, parklar, tüm ova, köy ve merkez mahallelerinin tamamının asfaltının yapılması, doğal gazın bağlanması, Arasta yapımı, Kapalı Pazar yerinin yapılması detaylı yazılacak konulardandı.

Ancak ne diyor Ömer Başkan “Az laf Çok iş”…

O halde biz de işe bakalım öyle değil mi?