‘AHLAK DENETİM KURULU OLUŞTURULMALI’

Toplumun ahlaki değerlerini yok ettiği gerekçesiyle TV kanallarındaki bazı program ve diziler hakkında önlem alınması gerektiğini savunan Mil-Diyanet-Sen Antalya İl Başkanı Abdulkadir Ağlamaz, RTÜK’te ‘Ahlak Denetim Kurulu’ kurulması için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrıda bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın ‘İnsan-ı kâmil yetiştirme’ hedefini desteklediklerini dile getiren Mil-Diyanet-Sen Antalya İl Başkanı Abdulkadir Ağlamaz, Cumhurbaşkanı’na çağrıda bulundu. Konuşmasında Rtük’te ‘Ahlak Denetim Kurulu’ oluşturulması gerektiğini söyleyen Başkan Ağlamaz, “Önce ahlak ve maneviyatı temel ilke edinmiş bir Sivil Toplum Kuruluşu (STK) olarak uzun zamandır toplumu, aileyi ve gençliğimizi ifsat eden tüm unsurlarla mücadele ediyoruz. açıkladığınız ‘İnsan-ı Kamil yetiştirme’ hedefinizi çok önemsiyor ve destekliyoruz. Bu hedefe ulaşmak için sendikamızın şiddetle karşı çıktığı İstanbul Sözleşmesi mutlaka iptal edilmeli, LGBT eş cinsel örgütlerin tüm faaliyetleri yasaklanmalı, aile mahremiyetini ve haysiyetini ayaklar altına alan başta ATV olmak üzere tüm kanallarda yayınlanan ahlaksız programlar kaldırılmalıdır. Mil-Diyanetsen’in ülke gündemine taşıdığı ‘Diyanet Rtük’te olmalı’ ve Rtük’te ‘Ahlak Denetim Kurulu’ oluşturulmalı teklifimiz acilen yasal düzenlemeler yapılarak hayata geçirilmelidir” dedi.

ORTAK PROJE ÇAĞRISI

Aile Bakanlığı, Diyanet ve Rtük’ün ortak projelerde yer alması gerektiğine işaret eden Başkan Abdülkadir Ağlamaz, Cumhurbaşkanına çağrısında şu ifadelere yer verdi:“Son yıllarda yaşanan manevi tahribatı önlemek adına ve hedeflediğiniz ‘İnsan-ı kamil’ yetiştirme projeniz için, Mil-Diyanetsen olarak yaklaşık bir yıldır ARGE birimimizce üzerinde çalıştığımız tüm projelerimizle yanınızdayız. Aile Bakanlığı’nın Çalışma Bakanlığı’ndan ayrılarak müstakil bir bakanlık olması, aileye ve gençliğimize daha fazla önem verecek yeni bir aile bakanının olması artık elzem bir durumdur. Aile bakanlığı, Diyanet ve Rtük bir araya gelmeli, aileyi, gençliği ve toplumu manevi tahribattan kurtarmak için ortak projeleri yürürlüğe koymalıdırlar. Bu hususlarda sorumlu bir STK olarak elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz.”  

HABER MERKEZİ