AHİRET DAVASI

Şimdiki medeniyet adı altında insanlarımıza sinsice empoze edilen bir yaşam biçimi öğretiler hayvancasına geçici bir beraberlikten nefsi tatminden ve maddi menfaatlere dayalı bir birliktelikten oluşan problemlerin bütünüyle birlikte aile hayatı darma dağın oluyor bozuluyor.

O halde ne mutlu o adama ki ebedi hayat yoldaşını eşini kaybetmemek için saliha eşini taklit eder kendisini eşini taklit ederek kurtuluşa mutluluğa götürür. Hem ne mutlu o kadınlara ki kocasını dindar görür bilir tanır. Ve ebedi yoldaşını her şeyini aşkını sevgilisini yarini kaybetmemek için oda eşini taklit eder kendine örnek alır ve dünya saadeti içinde ebedi saadeti ebedi mutluluğu kazanmış olur.

Ne yazıktır ki o adam ve adamlara eşini yanlış yolda görse onun kurtulması için çalışmaz ve kendini eşi gibi hatalarla dolu bir yaşam biçiminin içine sürükler. Onu vaz geçirmeye çalışacağına birbirlerini yoldan çıkarırlar.

Ne yazıktır ki o kadın ve kadınlara kocasını, hata ve yanlışlar içinde gördüğünde onu düzeltmek için mücadele etmek yerine eşine sahip çıkmak için her şeye göğsünü siper etmek yerine oda eşinin hatalarını günahlarını taklit ederek kendisinin ve eşinin mahvolmasına sebep olur.

Yazıklar olsun ki o eşlere birbirlerinin kuyusunu kazarak kendilerine verdikleri ebedi mutluluk aşk yeminlerini tutmazlar. Dünyada o evlilikleri ile cenneti yaşayabilecekleri yerine hem kendilerine hem topluma üzüntü vererek yuvalarının dağılmasına sebep olurlar. Adeta birbirlerini ateşe atmaya çalışırlar.

Bu vahim hal ve bu halin neticesinden kurtulmanın tek çaresi kadınlardaki duygusal içsel manevi güzellik ve özelliklerini geliştirerek İslam dairesi içinde peygamber hanımları misal bir ahlak ile yaşamaktadır.

O kocalar ise kendilerine verilen bütün kabiliyetleri İslam’ın ve Hazreti Peygamberin gösterdiği uyguladığı bir şekilde eşlerine en güzel muameleleri ile onları ebediyen kazanmak ebediyen birlikte olabilmek aşkıyla sahip çıkmalarıdır.

Diğer bir husus da: evlenen bir kimse imanının yarısını kurtarır mealinde Allah Resul’u bildiriyor. Gerçekten de açık saçıklığın fuhşiyatın haramların mıknatıs gibi çekici günahların her sokakta özgürce işlene bildiği bu asrımızda biran önce ruh ikizleri birbirlerini bulup evlenmeliler. Bekar kalmaktan yılandan akrepten kaçar gibi kaçmalılar.

Eğer evlenilmez ise hiçbir dindar erkek ve dindar kadın mutlu mesut bir dünya hayatı yaşayamayacakları gibi ahiretlerini de imanlarını da kurtarmaları o derece zor olacaktır.

Son sözüm evlenin evlendirin evlenmek isteyenlere acele yardım edin. Burada en çok görev İslam adına kendilerini adamış cemaatlere düşüyor.

Siz evlendirmeseniz bu yaratılışta olan fıtri ihtiyaçlar bir gün haramlara haram muhabbetler ve ilişkilere dönüşür de bunun vebalinin altından kimse kalkamaz hepimiz mesul oluruz.

Kimse bekar kalmak için bazı İslam alimlerini ve sözlerini örnek göstermeye çalışmasın. Herkesçe malumdur ki zaruret halinde doymayacak kadar domuz eti dahi yenilir helaldir.

Şimdi güzel yurdumda öyle bir mecburi zaruriyat olmuştur ki evlenmemek özür kabul edilemez imkanım yok düşünemiyorum demek bahane kabul edilemez. Evlenin nur topu gibi mümin evlatlar yetiştirin İslam’ın geleceği için yetiştirilmiş alim fazıl bir nesle ihtiyacı var.

İMAN VE AHİRET

Bunu nefsiniz için değil Allah için yapın Allah için evlenin, evliler de Allah için eşlerinin kıymetlerini bilsinler ilk verdikleri sözü erkekcesine kadınlar kadıncasına tutsunlar. Et ve kemiklerine değil davalarının kudsiyetinde birleşsinler. Eğer bir iman ve ahiret davaları varsa…

SOZ SÖZ

Sözün özü evliliğiniz kederiniz değil güzel bir kaderiniz olsun bunu başarmak için çalışın vesselam.