AHENK’Lİ ANTALYA TURİZMDE ZİRVEDE

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Vali Yazıcı, toplantıdaki konuşmasında, Antalya’da turizmde sevindirici gelişmelerin yaşandığına değinerek, 2022’nin çok daha iyi olacağını belirtti. Antalya Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma(AHENK) Projesi hakkında da önemli açıklamalarda bulundu.

Mahsum ALTAŞ, Bayram OKUDAN

Antalya’da bir otelde düzenlenen toplantıda basın mensuplarıyla bir araya gelen Antalya Valisi Ersin Yazıcı, önemli açıklamalar yaptı. Antalya’daki turizm gelişmelerinde güncel rakamları paylaşan Vali Yazıcı, 2022 yılının çok daha iyi olacağını vurguladı. Vali Yazıcı konuşmasında, ekim ayında başlattıkları Antalya Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma(AHENK) Projesi hakkında da bilgiler paylaştı.

AHENK’TE DÖRT ANA NOKTA

AHENK Projesi’nde gerçekleştirmek istedikleri hedefleri anlatan Vali Yazıcı, “AHENK projesinde dört ana noktamız, akademik başarı, kültür, sanat ve bilimle ilgili çalışmalar, rehberlik faaliyetleri ve değerler eğitimi ile ilgili çalışmalar. Biz öncelikle başta meslek liseleri olmak üzere, bazı sorunları olan okullara dokunmak istiyoruz. Buralardaki okullarda adeta ölü toprağı silkelemek istiyorum. AHENK projesinde iki konuyu öne çıkartıyorum. Birisi okuma alışkanlığı. Okuma alışkanlığı konusunda dinimizin de ilk emrettiği ‘oku’. Ama okumayan bir toplumuz. Okullarımızda haftada bir saat okuma yapılacak. Biz bunu çok önemsiyoruz. İkinci de değerler eğitimi. Milli eğitim Bakanlığımız uzun zamandır, değerler eğitimiyle ilgili çalışmalar gönderiyor” dedi.

“8.8 MİLYON TURİST GELDİ”

Vali Ersin Yazıcı, Antalya’nın, yabancı turistte 9 milyona yaklaştığını ve turizm noktasında da sevindirici gelişmelerin yaşandığını belirterek, güncel rakamları paylaştı. Geçen yıl bu dönemlerde kente gelen turist sayısının 3 milyon 364 bin olduğunu belirten Vali Yazıcı, “Dün itibarıyla kente gelen yabancı misafir sayısı 8 milyon 858 bin 41. Gelecek yılın çok daha iyi olacağını değerlendiriyoruz. 2022 için çok daha büyük umutlarımız var. Bu rakamlara Güvenli Turizm Sertifikası programı başta olmak üzere verilen kaliteli ve güvenilir hizmet sayesinde ulaşıldı” diye konuştu.

“2022 DAHA İYİ OLACAK”

Oluşan artışta Turizm Bakanlığının devreye soktuğu güvenli turizm sertifikasının önemli bir rol oynadığını bildiren Vali Yazıcı, “Bu hizmeti güvenli sertifikasyona bağlayıp, biz geçen yıl güvenli bir hizmet sunduk. En iyi ekimlerden birini yaşadık. Hemen hemen 2019 Ekim ayını yakaladık. Kasım'da çok iyi gidiyor. Bizim pik yılımız 2019 ama bir önceki yıla göre, bir önceki yıl vermiş olduğumuz hizmetin kalitesini ve güvenirliği sayesinde 8 milyon 800 bini böyle yakaladık diye değerlendiriyorum. Şuan günlük girişlerimiz devam ediyor ve günde 4-5 bin civarında yabancı misafirimiz geliyor. Hafta sonraları 7-10 bin civarında olabiliyor. Ekim ayında hafta sonu 77 binlik günlük giriş, hafta içi de düzenli olarak 40-50 bin arası günlük girişlerimiz oldu. İyi rakamlardı, sektör memnun. 2022 yılı çok daha iyi olacak. Ben de ümitliyim, sektördeki herkes de ümitli” ifadelerini kullandı.