'AHENK' KUMLUCA'DA TANITILDI

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, 'Antalya'da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma' (AHENK) projesi kapsamında Kumluca Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret etti. Öğretmen ve öğrencilerle sohbet eden Vali Yazıcı, meslek Liselerinin üretim ekonomisi için önemine değindi, "Meslek Liselerimize dokunarak ülkemizin yarınlarına katkı sunacağız" dedi.

Antalya'da eğitim öğretim faaliyetlerini planlamak ve bu kapsamda eğitimde nitelik ve kaliteyi arttırmak amacıyla başlatılan AHENK Projesi kapsamında okul ziyaretlerine tüm hızıyla devam eden Vali Ersin Yazıcı, Kumluca Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerle buluştu. Ziyarette Vali Yazıcı'ya Kumluca Kaymakamı Uğur Kolsuz, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan ve İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er eşlik etti.

HER ÇEŞİT KİTAP OKURUM

Öğrencilerle kitap okuyup sohbet eden Vali Yazıcı, meslek seçiminin önemine vurgu yaptı. "Sizler mesleklerinizi seçerken ileride mutlu olacağınız ve seveceğiniz meslekleri seçin" diyen Vali Yazıcı, "Çünkü bu dönemde vereceğiniz kararlar ilerideki yaşamınızın tamamını etkileyecek" dedi. Öğrencilere yalanı hayatlarına sokmamasını öğütleyen Antalya Valisi Ersin Yazıcı, 11'nci sınıf öğrencisi Ranya Şanlı'nın "Ne tür kitaplar okuyorsunuz?" sorusuna Vali Yazıcı, şu yanıtı verdi;

"Çocukluğumda Güliver'in Gezileri adlı kitap serisini okumuştum. Son yıllarda okuyup çok etkilendiğim kitap ise Bosna Hersek'in Bilge Lideri Aliya İzzetbegoviç'in cezaevinde iken yazdığı kitaplardı. Hemen hemen çoğunu okudum. Mesela 'Özgürlüğe Kaçışım' diye mücadeleyi anlattığı bir kitap var. O beni çok etkiledi. Ben her çeşit kitap okurum. Bana hediye edilen bütün kitapları da okuyorum. Hemen hemen her konuda iyi bir okuyucuyum. Sizlere de en büyük tavsiyem mutlaka ne olursa olsun okumanız.

HAREKETE GEÇMELİYİZ

Öğrencilerle sohbetin ardından Kumluca Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni öğretmenleriyle bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunan Vali Yazıcı, “Her şeyin merkezinde olan insanın eğitimi çok önemli. Eğitim olmazsa olmazımız. Çocuklarımıza ve gençlerimize ne kadar hizmet edersek ne kadar yatırım yaparsak, o kadar geleceğimize yatırım yapmış oluruz. Bu sebeple yarınlarımız için şimdiden harekete geçerek gençlerimizin eğitimine önem vermeliyiz. Meslek Liselerimize dokunarak ülkemizin yarınlarına katkı sunacağız" diye konuştu

İŞİNİZİN ZOR OLDUĞUNUN FARKINDAYIM

Geleceğimizin teminatı gençlerimizin ve ülkemizin yarınları için projeye hep birlikte el birliğiyle destek verilmesi gerektiğini belirten Vali Yazıcı, "Devletimizin ve milletimizin yarınları için gençlerimizin eğitimiyle daha da özveriyle çalışmalarımıza devam etmeliyiz. Buraya gelen çocuklarımızın sizin tezgâhınızdan iyi bir eğitim, iyi bir değerler eğitimiyle geçerek yarınlarımızı çok daha güzel yapacaklarına inanıyorum. Dünyanın en değerli varlıkları olan çocuklarımız sizlerin elinde yetişiyor" dedi.

Vali Yazıcı, daha sonra Kumluca Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne geçti. Okuldaki incelemeleri sırasında 9-A sınıfına misafir olan Vali Yazıcı, Hüseyin Demirel isimli öğrenciyle işledikleri konular üzerine İngilizce sohbet ederek dil öğrenmenin önemine vurgu yaptı. Gençlere ilgilerinden dolayı teşekkür eden Vali Yazıcı, eğitim öğretim hayatlarında başarı dileklerinde bulundu.

Öğretmenlerle sohbet eden Vali Yazıcı, "Projeyle üzerimizdeki ölü toprağı atarak meslek liselerimizi, eğitimimizi tekrardan hareketlendirmek istiyoruz. Eğitimde yaşadığımız sorunları sıkıntıları daha görünür kılarak birlikte bunlara çözüm arayacağız" dedi. Daha sonra öğrencilerle öğle yemeği yedi.

DHA