"AH KEŞKE..."

Dün yerel gazeteleri ve internet sitelerini incelerken bir haber dikkatimi çekti.

Saadet Partisi İl Başkanı Ramazan Düzen, yaptığı bir açıklama ile Pil Fabrikası alanının Millet Bahçesi yapılacağının müjdesini veren Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'yü eleştiriyordu. Öncelikle ifade edeyim ki kimsenin avukatlığını yapmam, kimsenin de kendini savunma veya ifade etme hakkını elinden alamam. Hele hele söz konusu eleştiriye maruz kalan kişi bir avukat ise... Doğru bildiğim ne ise direk söyler geçerim. Şahsımı yakından tanıyanlar da bunun böyle olduğunu bilirler.

Gelelim şimdi Ramazan Düzen'in yaptığı eleştirilere.

Ne diyor Düzen; "Bırakın bu Millet Bahçesi, park, spor salonu hayallerinizi, işsiz insanların dertlerine derman üretecek projeler üretin. Yoksulluk ve yoksulluğu giderici iş sahaları açmayı hayal edin. Kepez esnafının sıkıntılarını giderecek onlara can suyu olacak icraatların peşine düşün "

Evet bu pandemi döneminde işsiz kalanlar var, evet bu zorlu dönemde ekonomik zorluklar çekenler var, hatta bu dönemde canından olanlar da var amenna...

Ancak tüm bunlar olurken belediye veya hükümet tarafından yapılan yatırımları durdurmak veya iptal etmek mi gerekiyor?  Diyelim ki sizi dinlediler ve o projeleri durdurdular veya iptal ettiler; peki o projelerde çalışan emek veren o insanlar evine nasıl ekmek götürecek bunu düşündünüz mü Sayın Düzen?

Pandeminin etkisiyle işsiz kalanlara yeni bir grup daha mı ekleyeceğiz yani?

Elbette gönlümüz esnaflarımıza, işsiz kalmışlara, yardıma muhtaçlara daha fazla yardım yapılmasını arzu eder. Ancak bazı şeyler de imkanlar ölçüsünü aşamaz bunu da hepimiz çok iyi biliyoruz. Bu konuda iktidar muhalefet ayrımı yapmadan mağdur olan vatandaşlarımıza el uzatan her bir kuruma yürekten teşekkür ediyoruz.

Ancak neticede hayat hep böyle de devam etmeyecek. Gün gelecek yaşadığımız bu günler mazide kalırken bizler yine eskisi gibi hayatımıza devam edeceğiz. O zaman da şimdi gereksiz diye eleştirdiğiniz o millet bahçeleri, spor salonları ve benzeri yatırımlar pandemi sonrası insanlara ekmek kapısı olacak. Nasıl yani dersen de Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün büyük emekler harcadığı "Dokumapark" projesini incelemeni tavsiye ederim Sayın Düzen.

İncelediğiniz zaman o devasa alanın birilerine peşkeş çekilmediğini, tarihi dokuları korunarak yapılan kafe, müze, çay bahçesi, kütüphane ve diğer alanlarda çok sayıda kişinin istihdam edildiğini de görebilirsin. Aslında hepimiz de biliyoruz ki bu tür eleştiriler Millet İttifakı içerisinde var olma gayretine canhıraş bir şekilde sarılma yöntemi. Ancak o ittifak içerisinde kalabilme veya bir daha seçimde yeniden yer edinebilme adına doğruları eleştirmek hiçte şık olmuyor be başkan...

Hatta o açıklamanızda şöyle bir kaç kelam da hiç hizmet yapmayanlara, belediyeleri yandaş yuvasına çevirenlere, devletin malı deniz mantığı ile belediye yönetip adeta iflas noktasına götürenlere de söyleseydiniz ya Ramazan Başkan.

Keşke en ağırını da Kuran-ı Kerim’i Türkçe okutan, fikren ve zikren yıllarca karşı olduğunuz şimdilerdeki ittifak ortağınız  CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Imamoğlu'na etseydiniz ben de sizi eleştirmek yerine tebrik etseydim...