AH CANIM AZİZ’İM VAH ANTALYASPOR’UM

Antalyaspor şüphesiz bu kentin 7’den 70'e herkesin özel tutkusu. Kimileri için aşı, ekmeği, suyu hatta teneffüs ettiği havası. Kırmızı beyaz bir yaşam felsefesi. Varsa var, yoksa yok.

Akrep, bu şehirde yaşayan farklı görüşteki insanları birbirine kenetleyen yapıştırıcı bir güç. Her ne kadar farklı görüşler yükselse de herkesin derdi takımının geleceği için.

Ben uzun süreden beri spor yazısı orucumu bozmuş ve Katar seyahati sonrası bazı eleştirilerimi kaleme dökmüştüm. İçimden geleni yazdım ama birileri yanlış anladı.

Kimisi beni suçladı, kimisi ‘yönetimden para alamadığım için’ eleştiri de bulunduğumu iddia etti. Ama eleştirilerime asıl cevap vermesi gerekenler değil taraftar verdi.

Benim gördüğüm kadarıyla son günlerde Antalyaspor’da işler maalesef iyi gitmiyor. Her telden bir ses çıkıyor, takım düşme potasında, azınlık bir kesim çırpınıyor bu duruma.

Konuşabileceğiniz, sorunları tartışabileceğiniz ne yönetici var ne de teknik heyetten biri… Herkes kabuğuna çekilmiş sanki olup bitenleri analiz ediyor. Kulübün iyi yaptığı işleri bile anlatmaya mecalleri yok.

Asıl cevap vermesi gereken Kulüp Başkanı Aziz Çetin ortalarda yok. Yanılmıyorsam en son ekim ayında gazeteciler ile bir araya gelmişti. Demek ki medya kulüp için önemsiz!

Hal böyle olunca gazeteciler haberleri yöneticilerden çok tribün liderlerinden veya taraftar derneği başkanından duyuyor. Takımı takip eden muhabirler bile birçok konudan bihaber!

Şimdi gelelim benim Katar dönüşü yazdığım birkaç soruya. Yazımda adı geçen ve yekten cevap veren 07 Gençlik Antalyaspor Taraftarlar Derneği Başkanı Gürhan Güneyli oldu.

Güneyli’nin kendisi ile ilgili verdiği ilk cevap benim için yeterli idi. Ancak ardından benim adıma bir kamuoyu açıklaması yapılması sanırım Antalyaspor Yönetimi’nin istediği gibi geldi. Keşke diğer sorularıma kendileri cevap verseydi.

Ancak bu noktada taraftarlar ile karşı karşıya gelme gibi düşüncem ve derdim olmadı. Benim amacım bağcıyı dövmek değil üzüm yemektir. Yazılarım sadece bir durum tespiti içindir. Birilerinin söylediği gibi bir yerden icazet veya emir almam. Beni tanıyanlar bilir.

YANLIŞA YANLIŞ DERİM

Madem iş buralara kadar geldi AZİZ’im ben yanlışları yazmaya devam edeyim sen de okumaya devam et. Cevap vermek istemezsen o da senin bileceğin bir şey.

Şimdi şu alışkanlığı bir kenara bırakalım. Bir gazeteci eleştirdiği zaman yönetimde sorumlu olanlar cevap versin. Bu işi tribün liderine bırakmak tarihi bir hata olur, kulübe zarar verir.

Transferle ilgili bir konu var ise bunu siz açıklayın AZİZ’im. Kulübün basın sözcüsü var sen varsın. Çıkıp kamuoyuna açıklamayı Gürhan Güneyli yapmasın. Benim açımdan sakıncası yok. En azından bilgi sahibi oluyoruz.

Bir maçtan sonra takıma veya teknik heyete hesap sormak her takımda olduğu Antalyaspor’da da  Başkan Aziz Çetin’in hakkı. Ama bunu siz değil de tribün lideri yaparsa abesle iştigal olur.

Bunun en son örneği Emrah Çelik’in teknik sorumlu Nuri Şahin’i, Gürhan Güneyli’nin yanına götürüp hesap sordurması olayı. Bunu o fotoğrafa göre söylüyorum. Hal böyle olunca sizin ağırlığınız nerede kaldı be AZİZ’im.

Transfer engelinin kalktığı yolundaki haberi tribün lideri Gürhan Güneyli saat 13.49'da açıklarken Kulübün Basın Sözcüsü Adnan Başkan ise saat 17.53'te duyurdu. Bu son derece yanlış değil mi AZİZ’im?

Gaziantep maçından önce Aytaç Altay'ın istifasını da isteyen yine Gürhan Güneyli olmadı mı? Eğer bir istifa istenecekse bunu yönetim kararı ile alıp kamuoyuna senin açıklaman gerekmez mi AZİZ’im.

Sonra bu konu yaşanırken ardından, "Başarıyı da başarısızlığı da 1 kişinin üzerine yüklemenin haksızlık olduğu kadar, ben ve diğer yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımı yok saymak, zafiyete uğratmak, sözü geçmez bir konuma oturtmaktır" diye sen açıklama yaptın ama geç kalmadın mı be AZİZ’im.

Takımda yolların ayrılması gündemde olan ve bazıları gönderilen futbolcuların isimlerinin kulüpten önce taraftarların açıklaması doğru bir davranış değil be AZİZ’im. Sonra transferdeki başarısızlık bir yöneticinin üzerine yıkılıyor. Peki size, “Birlikte yaptınız” derlerse ne diyeceksiniz be AZİZ’im.

Canım AZİZ’im. Sen bu makama gelirken tırnaklarınla kazıyarak tribünden geldin. Her insana nasip olmaz bu biliyorsun. Amma o koltukta isen kulüp adına sen konuşmalısın.

Evet, sevgili AZİZ Başkan, sezon başında yabancı kontenjanı düşürülsün diye açıklama yaptın. Devre arasında yabancı kontenjanı dolu olduğu için transfer yapamıyor, oyuncu göndermeye çalışıyorsun. Peki bu bir ek maliyet oluşturmuyor mu?

Son olarak Paul Mukairu’nun gidişi konusunda bir tartışma yaşanıyor. Sezon başında verilen 2.3 milyon euroluk teklif reddedilirken niye devre arasında 1.9 milyon euroya satıldı? Aradaki farkı kim ödeyecek?

Bak işte bu konuda da yazıp çizenler oldu. Ama senin çıkıp iddialara cevap vermen gerektiği yerde yine Gürhan Güneyli cevap verdi be AZİZ’im. Yanlış yanlış üstüne gitti yine.

Bana gelen son iddiayı da yazmadan geçemeyeceğim. Yönetim içinde iç çekişme olduğu, bazı koltuklara başka yöneticilerin oturmak istediği söyleniyor. Eğer böyle bir şey var veya yok ise çıkıp sen açıkla be AZİZ’im.

Velhasıl kelam. Antalyaspor’un bir başkanı ve basın sözcüsü hatta medya direktörü var. Çıkıp her konuda net ve şeffaf bir şekilde açıklamaları bunlar yapmalı.

Yoksa canı sıkılan açıklama yapacak olursa bu işin sonu gelmez. Sonu gelse bile en sonunda AH AZİZ’İM VAH ANTALYASPOR’um demek zorunda kalırız. Anlatabildim mi AZİZ’im?