AH BU “TAKOZ”LAR

Aslında bugün, stokçuluk ve fırsatçılık yaparak vatandaşın kanını emen sülükleri yazacaktım ancak dün, gün içerisindeki gelişmeler o yazıyı bir kenara bırakarak Kırcami konusunu ele almama sebep oldu.

Uzun yılladır devam eden ve hep gündemi meşgul eden bir sorun Kırcami imar planları sorunu… Göreve gelen Muratpaşa ve Büyükşehir Belediye Başkanlarının da ortak söylemidir bu imar planı sorunu.

“Biz çözeceğiz” derler. Derler de; sonuç …?

Vatandaşa sorarsan hepsi istisnasız sorunun çözülmesini bekler. Hatta öyle ki 30 yıldır, 40 yıldır sorunun çözülmesini bekleyen binlerce insan var o bölgede. Ancak ne hikmetse hep gizli bir el vardır bu sorunun devam etmesini isteyen.

Belki o bölgede bir karış bile toprağı olmayan, hatta iddia ediyorum ki Kırcami bölgesinin birçok yerini bilmeyen, Kırcami nerede deseniz harita üzerinde bile gösteremeyecek olanlar bölge uzmanı kesilip ahkâm keserler.

Kırcami’de yaşayan insanların çektiği çileyi bilmez, onların halinden anlamaz ama kağıt üzerinde kaplan kesilip şehrin hayrına yapılan her çalışmaya da takoz olur o gizli el…

Geçtiğimiz dönemde Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal uyumlu bir çalışma örneği sergilemiş ve sorunun bitmesi noktasında önemli adımlar atmışlardı.

O adımların neticesinde güzel bir plan ortaya çıkmış, hatta bazı alanlarda Çevre Şehircilik ve İklim değişikliği Bakanı Murat Kurum’un da katıldığı törenle tapular bile dağıtılmıştı. İşte ne oldu ise o gizli eller yeniden devreye girerek yine o kangren haline gelen sorunu hortlattılar.

Onların hortlatmasına aldırış etmeden kararlılıkla yoluna devam eden Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal öyle ya da böyle sorunun çözümü noktasında kararlı olduklarını ifade ediyor.

Hatta bununla alakalı Lider TV’deki Dobra Dobra programına telefonla bağlanarak Büyükşehir Meclisi’nde de konuyla alakalı önerge vereceklerini ve artık bu sorunu Antalya’nın gündeminden çıkaracaklarını net bir şekilde açıkladı.

Sonrasında ise Kırcamili vatandaşlar, sivil toplum kuruluşları ve ilgili bürokratları ile toplantılar yaparak fikir alış verişinde bulundu.

O toplantının hemen akabinde bir önceki planların da iptal edilmesi noktasında dava açan Şehir Plancıları yine devreye girerek “Bakın biz burada hazırda bekliyoruz, haberiniz olsun” imasında bulundular.

Sanki bu güne kadar çok katkı koymuşlar ve sorunun çözümü noktasında ter dökmüşler gibi. Bunun üzerine Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal adeta sosyal medya deyimiyle füze fırlattı.

“Antalya ve Kırcami düşmanlığı teknik gerekçelerin altına gizlenmiştir”

Vallahi bu kentte yıllarca gazetecilik yaparım düşmanlıkları hep görürüm ama gerekçesini ben de Başkan Uysal gibi bir türlü anlayamam.

Dertleri nedir? Ne isterler bu güzelim şehirden? Katkı koymazlar, emek vermezler çözüm noktasında yardımcı olmazlar ama iş takoz koymaya geldi mi en ön safta yer alırlar.

Elbet bir gün o yaptıkları takozluğun da hesabını verirler.

Öyle değil mi?