30 Ağustos Zafer Bayramı valilikte kutlandı

Antalya Valiliği tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102’nci yıl dönümü dolayısıyla resepsiyon düzenlendi. Antalya Valisi Hulusi Şahin ve Ebru Şahin resepsiyonun ev sahipliğini yaptı.

Antalya Valisi Hulusi Şahin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102'nci yıl dönümü kapsamında resepsiyon düzenledi. Vali Hulusi Şahin ve eşi Ebru Şahin davetlileri karşıladı. Müzik dinletisiyle başlayan gece de kısa bir filmde konuklara izletildi. Antalya Valisi Hulusi Şahin’in ev sahipliğinde gerçekleşen resepsiyona Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, MHP Antalya Milletvekili Hilmi Durgun, Antalya İl Emniyet Müdürü İlker Arslan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu, Tuğgeneral Hasan Basri Erkuzu, MHP İl Başkanı Onur Temel, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Antalya Spor ve Gençlik İl Müdürü Yavuz Gürhan, Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır meslek odası başkanları, STK temsilcileri, gaziler, şehit yakınları çok sayıda davetli katıldı.


ZAFER BAYRAMININ TARİHSEL ÖNEMİ

Şahin, Zafer Bayramı’nın anlamına vurgu yaparak tarihsel bir değerlendirmede bulundu. Şahin, Ağustos ayının Türk ordusunun ve milletinin tarihindeki önemli zaferlerin hatırlandığı bir dönem olduğuna dikkat çekti. Vali Şahin, Malazgirt Meydan Muharebesi’nden Sakarya Meydan Muharebesi’ne kadar pek çok önemli savaşın bu dönemde yaşandığını belirtti. Ayrıca, 30 Ekim 1918'de Osmanlı İmparatorluğu’nun mağlubiyeti ve sonrasında yaşanan işgal dönemi hakkında bilgiler vererek, Mustafa Kemal Atatürk'ün “Geldikleri gibi giderler” sözünün tarihsel önemine değindi.


BU VATAN ÖYLE KOLAY KAZANILMADI

Konuşmasında, Türk milletinin Kurtuluş Savaşı sürecindeki direncine ve mücadelesine de atıfta bulunan Şahin, Türk milletinin azim ve kararlılıkla ülkesinin bağımsızlığını kazandığını ifade etti. “Bu vatan öyle kolay kazanılmadı” diyen Vali Şahin, milletin geçmişe olan borcunu ödemek ve ülkeyi daha da ileriye taşımak için çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

Şahin konuşmasının sonunda 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlayarak, “Bu vatan öyle kolay kazanılmadı. Bu mücadeleleri görüyorsunuz. Bize düşen bugün geldiğimiz noktanın kıymetini bilmek bundan sonra da ecdadımıza bizi buralara getiren o ecdadımıza düşen onlara borcumuzu ödemek. Yani bu ülkeyi daha da ileri götürmek, daha da büyütmek. Hedef belli, muhasır medeniyetler seviyesine ve daha üstüne çıkabilmek. Bunun için çalışacağız, çok çalışacağız ve mutlaka da mutlaka başaracağız. Otuz Ağustos Zafer Bayramınız kutlu olsun” dedi.