13 AĞUSTOS DOLAR/TL GÜNE NASIL BAŞLADI?

13 Ağustos Cuma günü, dünkü kapanışına paralel işlemlerine başlayan dolar fiyatları, haftanın son gününe yatay seyirle başladı. Dolarla birlikte Euro da perşembe günkü seviyelerinden işlemlerini sürdürüyor.

Dolar ve euro fiyatları, dün açıklanan TCMB PPK kurulunun faiz kararının ardından gevşedi. Merkez Bankası, faizleri sabit tutarak, dolar ve euro fiyatlarının az da olsa gevşemesine neden oldu. İşte 13 Ağustos Cuma dolar ve euro fiyatlarına dair bilgiler…

13 AĞUSTOS DOLAR VE EURO FİYATLARI NE KADAR?

Dolar, 13 Ağustos Cuma günü dünkü kapanışına paralel bir şekilde 8,57 TL ile güne başlarken, euro ise 10,07 TL’den işlem görüyor.

Bir önceki gün düşüşle başlamasının ardından 8,58 Türk lirası seviyelerinde işlemlerini gören dolar fiyatları, haftanın son günü olan 13 Ağustos’ta da hemen hemen aynı seviyelerde hareketlerini sürdürüyor. Euro fiyatları da dünkü kapanışına göre aynı seviyelerde yer alıyor.

Dolar/TL, haftanın 4. günü 8,6351 Türk lirasına kadar çıkmasına rağmen, Güney Kore Merkez Bankası ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) arasında 17,5 milyar Türk liralık swap anlaşması imzalandığının açıklanmasının arkasından düşüşe geçerek, yüzde 0,5 düşüşle 8,5830'dan işlem görmüştü.

HABER MERKEZİ