AGC’DE BAYRAK DEĞİŞİMİ

Geçtiğimiz günlerde Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) genel kurulunda 150 oy alarak başkan seçilen İdris Taş, görevini Mevlüt Yeni’den teslim aldı. Düzenlenen devir teslim töreninde gazeteciler, Başkan Taş’ı yalnız bırakmadı.

İREM GÜNEYBAZ

Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) geçtiğimiz hafta sonu genel kurulu için toplandı. Başkanlık yarışının galibi 150 oyla İdris Taş oldu. Eski Başkan Mevlüt Yeni, başkanlık görevini düzenlenen törenle İdris Taş’a devretti. Devir teslim esnasında konuşan Yeni, AGC’de tarihi bir ana şahitlik yapıldığını belirtti. Yeni, “AGC büyük bir kurumdur. Bu cemiyeti kurumsallaştıracağız diye yola çıkmıştık. Hiçbir zaman dedikoduya, hizipçiliklere, camiamızı yıpratmaya ve birbirine düşürmeye yönelik yapılan hiçbir çalışmaya AGC üyeleri geçit vermemiştir. Seçimlerde bunlara izin vermedik. Fakat bu seçimde de, önceki seçimlerde de buraya aday olan arkadaşlarımız farklı iftiralarla seçilebilecekleri düşüncesi içerisine girip, bu kurumsal yapıya zarar verecek noktaya gelmiş olduklarını gördük” dedi.

“HER OYUN HAKKINI VERECEĞİM”

 AGC’nin yeni başkanı İdris Taş ise, başkanlık sorumluluğunu ve aldığı her oyun hakkını vereceğini ifade etti. Başkan Taş, “Bundan sonraki süreçte gece gündüz ekip arkadaşlarımla yılmadan, yorulmadan mücadele edeceğiz. Her oyun hakkını vermeye çalışacağım. Her medya kuruluşuna eşit davranacağız. Mevlüt Yeni, çok güzel projelere imza attı. Beraber çalıştık, bana verilen her görevi yerine getirdim. Bundan sonra da yerine getirmeye devam edeceğim” şeklinde konuştu. Ayrıca, Başkanlığı boyunca aktif çalışacağını belirten Başkan Taş, her ay yeni projelerle cemiyeti canlı tutacağını vurguladı.

KONUT MÜJDESİ

Eski Başkan Yeni, gazetecilere konut projesiyle ilgili de son gelişmeleri aktardı. Yeni, “Protokol imzalandıktan sonra ben çekileceğim. Bu işin garantörüyüm. Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştük, konuyu yakından takip edeceğini söyledi” şeklinde konuştu.