Ağabeyinin acısını yaşayamadan vurgun yedi

Antalya’da ikamet eden 65 yaşındaki emekli öğretmen Selahattin Çelik, ağabeyinin ölüm haberini aldıktan sonra acısını yaşayamadan dolandırıcıların tuzağına düştü. Yüzde 99 engelli raporu bulunan Çelik’i telefonla arayan kişi veya kişiler hesabını ele geçirdi. Çelik, “Aynı gün abimin vefat haberini aldım ve şuurum yerinde değildi. Bu durumda adam çeşitli hipnoz yöntemleri kullanarak beni 900 bin TL'ye yakın borçlandırdı” dedi.

Antalya’da yaşayan 65 yaşındaki emekli öğretmen Selahattin Çelik, ağabeyinin ölüm haberini aldıktan sonra acısını yaşayamadan dolandırıcıların kurbanı oldu. Telefonda kendisini banka yetkilisi olarak tanıtan kişi veya kişiler, yüzde 99 engelli raporu bulunan Selahattin Çelik’in hesabını ele geçirdi. Talihsiz adam adına parça parça 15 kredi işlemi yapan dolandırıcılar, toplamda 900 bin liralık vurgun yaptı. Emekli maaşı ile oluşan borçları nasıl ödeyeceğini kara kara düşünen Selahattin Çelik, savcılığın yolunu tutarak şikayetçi oldu.


“AYNI GÜN ABİMİN VEFAT HABERİNİ ALDIM”

Yaşadığı trajik olayı Lider Gazete’ye anlatan Çelik, dolandırıcıların 4 farklı bankayla iletişime geçtiğini ve bazıları güvenlik tedbirleri alarak işlem yapmasına izin vermemişken, diğerleri hiçbir uyarı yapmadan işlemi sonuna kadar açtığını kaydetti. Bankaların güvenlik zafiyeti ve dolandırıcıların pervasızca hareket etmesi ile ve mağduriyeti derinleşmesine Çelik, süreci şu sözlerle anlattı:


“Ben kronik hastalıklarla uğraşan biriyim. Yedi ayrı kronik hastalığım var. Zaten bu sebeplerden dolayı mağdurum. 20 Ocak tarihinde İş Bankası Genel Müdürü olduğunu söyleyen biri tarafından arandım. Bana TROY kart çıkaracağını söyledi. Ben de Filistin davasından dolayı olabilir dedim. 23 gün sonra tekrar arayıp kartınızın adresinize gönderildiğini ancak ulaşamadığını söyledi. Ben de bir şey demedim. 34 gün sonra tekrar arayıp çeşitli bankalardan adıma yapılan kesintileri geri göndereceklerini söyledi. Aynı gün abimin vefat haberini aldım ve şuurum yerinde değildi. Bu durumda adam çeşitli hipnoz yöntemleri kullanarak beni 900 bin TL'ye yakın borçlandırdı. Bu işlemleri yaparken, ‘Şu bankada şu kadar kesinti olmuş, onay verin’ dedi. Ben de şuurum yerinde olmadığı için ne dediğini anlamadan onu dinledim ve dediklerini yaptım, mağdur oldum.”


“2 BANKA İŞLEMİ SONUNA KADAR AÇTI”

Dolandırıldığını konuşma esnasında anladığın ve eşinin telefonuyla 112’yi aradığını kaydeden Çelik, “112’de bana bir şey yapamayacaklarını söylediler ve emniyete gitmem gerektiğini ifade ettiler. Emniyete ve savcılığa gidip ifade verdim ve dava devam ediyor. Bankalardan geri ödemeler gelmeye başladı ve mağduriyetim devam ediyor. Beni arayan kişi 4 tane bankayla iletişime geçiyor. Bu bankalardan ikisi güvenlik nedeniyle hemen ilk yani müdahalesinde bu yolu kapattı. Herhangi bir işlem yapmasına izin vermedi. Ancak diğer 2 banka hiçbir güvenlik tedbiri almadan ve beni de uyarmadan işlemleri sonuna kadar açtı” diye anlattı.