Afetzede hayvancı isyan bayrağı çekti

Korkuteli’de geçtiğimiz günlerde meydana gelen şiddetli rüzgar, hayvancılık ve seracılıkla uğraşanları çaresiz bıraktı. Hayvancılıkla uğraşan ve rüzgarda ahırının çatısının uçtuğu söyleyen Mehmet Bilkeç Antalya Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin bütçe yetersizliğini bahane ederek kendisine destek vermediğini iddia ederek isyan bayrağını çekti.

Korkuteli ilçesi Yeşilyayla Mahallesi’nde geçtiğimiz günlerde meydana gelen şiddetli rüzgar hayvancılık ve seracılık işiyle uğraşanları perişan etti. Ahırının çatısının uçtuğunu ve büyük hasar gördüğünü belirten hayvancılıkla uğraşan Mehmet Bilkeç, yaşadığı mağduriyeti anlattı. Bilkeç, Antalya Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin zararın boyutunu tespit etmek üzere gelmesiyle umutlandığını ancak daha sonra ‘Böyle bir bütçemiz yok’ yanıtı ile yaşadığı hayal kırıklığını dile getirdi. 


Bilkeç, çevre köylerde sera ve hayvancılıkla uğraşanların zararlarının tespit edilip destek verildiğini ancak kendisinin yardım verilmediğini anlatarak, “Çevrede çiftçilikle ve hayvancılıkla uğraşan kişilere naylon yardımı yapıldığı bilgisi verdiler arkadaşlar, biz de aradık. Hatta buradalarmış geldiler; video çektiler, fotoğraf çektiler, gittiler. Biz de sandık ki destek verecekler, herkese… 150 birine, 200 birine, naylon yazıldı. Biz de haber bekledik. Ancak bir dönüş olmadı” diye anlattı. 


“AYRIMCILIK YAPILIYOR” İDDİASI 
Bilkeç, yaşadığı mağduriyetin sebebini anlamakta zorlanırken, ayrımcılık yapıldığı iddia etti. Kendisine neden destek verilmediğini anlayamadığını belirten Bilkeç, “Bize destek verilmedi. Başka serası olan kişilere naylon desteği verildi. Bize de geçmiş olsun, biz size döneceğiz dediler, gittiler. Geçen şiddetli yağmur yağınca ve yardımda gelmeyince aradım. Hayvanların yağmurun altında kaldığını destek verilip verilmeyeceğini sordum. Yetkililer bize; 'Belediyemizin böyle bir ödeneği yok' şeklinde dönüş yaptılar” dedi. 


“HEP ZARARDAYIZ”
Kredi almak için başvurduklarını ancak karşılarına çıkan engelleri anlatan Bilkeç, "Kredi de çekmeye gittik ancak 100 bin lira kredi veriyorlar. Burayı yaptırmaya kalkınca 300-350 bin lira tutuyor. 100 bin lira veriyor, 11 ay taksitle, 106 lira olarak geri alıyor. Yardım alamazsak nasıl olacak bilmiyorum. Dayanacak gücümüz zaten yok ki. Yurtdışından gelen hayvanlardan dolayı et fiyatları da düştü. Biz hep zarardayız, iyice zarar ettik" diyerek yaşadığı ekonomik sıkıntıları dile getirdi.