AESOB’TA SEÇİM HEYECANI

Antalya’da 1 Ocak 2022’de başlayan meslek odaları seçimlerinde sona yaklaşılıyor. Tamamlanan 50 meslek odası seçiminde adaylar yeni görevlerine başlarken, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği başkanlık seçimleri için hazırlıklar devam ediyor.

Ahmet Arğıllı/Rabia Demirok

Antalya’da ocak ayı başlangıcında seçime giden meslek odaları her geçen gün yeni başkanlarını belirlemeye devam ediyor. Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne (AESOB) bağlı 75 odanın şu ana kadar 50’si seçimlerini gerçekleştirdi. Mart sonunda tamamlanacak seçimlerin ardından bu kez de AESOB başkanlığı için sandık başına gidilecek.

“75 ODANIN 50’Sİ SEÇİMLERİ TAMAMLADI”

AESOB Başkanı Adlıhan Dere Börekçiler Odası seçimlerinde Lider Medya’ya yaptığı açıklamada, meslek odaları seçimlerinin hız kesmeden devam ettiğini dile getirdi. Meslek odalarının şu an dostane bir seçim sürecinde olduğunu ifade eden Dere, “Seçimlerimizde adaylar hep içeride bulunan esnaflarımızdan ya da eski başkanlardan çıktığı için şu an kendi aralarında dostane bir rekabet sürecindeler. Seçimlerimiz sorunsuz bir şekilde devam ediyor. Biz seçimlere 1 Ocak’ta Gazipaşa ilçemizde başladık. Dün 50’nci odamız Börekçiler Odası’nın seçimi yaptık. Seçimlerimize Korkuteli, Kaş, Kumluca, Elmalı, Gündoğmuş ve Akseki ilçelerimizde devam edeceğiz. Onların seçim divanlarına ben de katılacağım. Bizler için çok güzel bir seçim süreci oluyor. Adaylarımızla seçimlerimizi saygı ve sevgi çerçevesinde yürütüyoruz. Esnaflarımız adaylarımızdan geçmiş ve gelecekle ilgili hiçbir söz almadılar. Sadece ‘Meslek kazansın’ dediler” diye konuştu.

“MAYIS AYI İÇERİSİNDE BİRLİK BAŞKANI SEÇİLECEK”

Dere dün itibarıyla 50 oda seçiminin tamamlandığını belirterek, “Birliğimize bağlı 75 odamız var. Dün 50’nci odamızın başkanını seçtik. Seçimlerimiz mart ayı sonunda tamamlanacak. Mayıs ayı içerisinde ise AESOB başkanlığımızın seçimleri yapılacak” dedi.

“BAŞKANLIĞA YENİDEN ADAYIM”

Başkanlık seçimleri için aday olduğunu hatırlatan Dere, şunları kaydetti:

“Bu seçimlerde birliğimizin başkanlığına yeniden adayım. Seçimlerimizin başta odalarımız, esnafımız olmak üzere Antalya’ya ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Burada tüm arkadaşlarımıza sık sık hatırlatıyorum. Bu bir başkanlık yarışı değil, hizmet yarışıdır. Seçilen başkan 4 yıl boyunca bünyesindeki o fedakar ve cefakar olan esnafın mesleğini, kalitesini, değerini ve saygınlığını arttırmak için her türlü çalışmaları yürütmelidir. “