ADSO’DAN DRAMATİK KONSER

Antalya Devlet Senfoni Orkestrası (ADSO), müzikseverleri bu kez de 'Cumhuriyet Bayramı Konseri'nde buluşturdu.

Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda gerçekleşen konserde sanatçılar Utku Bayburt 'Bariton', Evrim Özkaynak 'Vokal', Arda Serindağ 'Klarinet', Burak Ayrancı 'Viyolonsel', Özgür Özaslan 'Anlatıcı', Cem Ergunoğlu 'Ses Tasarımcısı' olarak sahnedeki yerlerini aldı.

DRAMATİK YAKLAŞIMLA SUNUM

'Cumhuriyet Bayramı'na özel konserde, orkestra şefi ve besteci Murat Cem Orhan'ın 'Kuva-yi Milliye'nin İnsan Manzaraları' isimli eseri yorumlanırken, Anlatıcı Özgür Özaslan'da, Nazım Hikmet'in ölümsüz eseri Kuva-yi Milliye Destanı'ndan esinle Kurtuluş Savaşı ve kahramanlarını dramatik bir yaklaşımla sundu. Konserde illüstrasyon sanatçısı Kutay Can Doğan'ın, Özgür Özaslan'ın anlatımlarının her bir bölümü için çizdiği illüstrasyonları, Kurtuluş Savaşı'nı, Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet'in kuruluş yıllarını anlatan dramatik siyah-beyaz video görüntüleri de perdeye yansıtıldı.

İzleyenleri Kurtuluş Savaşı yıllarına taşıyan, hüzünlendiren, duygulandıran, zaman, zaman da neşelendiren konserde sanatçılar, orkestra üyelerini ayakta dakikalarca alkışlandı.

DHA