ADRİANO’YA YAZAR!

Geçen sezonu evinde Galatasaray karşısında kapatan Antalyaspor, yine şekilde sezonu açtı. O günkü kadronun da büyük bölümü ilk 11’de yer alırken, takımdan ayrılan Doğukan Sinik ve Nuri Şahin’in kenarda oturttuğu Fredy Ribeiro ile Veysel Sarı dışında kadro aynıydı. Yeni transferlerden Soner Aydoğdu ve Ömer Toprak’ın monte edildiği Antalyaspor kadrosu, kaldığı yerden devam etti.

Sarı-Kırmızılılar karşısında ilk hedef olarak 1 puanı görmeyen Antalya ekibi, rakip kalede zaman zaman tehlike yarattı. Kendi kalesinde de benzer pozisyonları görse de ilk yarı itibariyle yoğun neme rağmen Antalyaspor’un rakibi karşısında dişe diş mücadele örneği gösterdiğini söyleyebiliriz.

40’ıncı dakikada adeta ekmeğini taştan çıkararak pozisyonunu yaratan Haji Wright, Boey’i ekarte ettikten sonra karşı karşıya kaldığı Muslera’yı geçmeyi başaramazken, maçın da o ana kadarki en net pozisyonunu yaşayan isim oldu.

45’te de yine Haji Wright sahneye çıktı. Muslera’nın darbesiyle yerde kalan ABD’li, takımına penaltı kazandırırken, topun başına Luiz Adriano geçti. Penaltı atılır, kaçırılır… Bunlar olağan şeyler, ancak görsel şovu ön plana çıkarırsan, kaçırmanın mazereti olamaz. Sekerek vurduğu top o kadar kötü bir şekilde kaleye gitti ki Muslera gibi bir ustanın bu topu kurtarması için çok büyük efor sarf etmesine de gerek kalmadı.

İkinci yarının mutlak hakimi ise Antalyaspor oldu. Özellikle Haji Wright’ın gayreti rakip kalede büyük tehlikeler yarattı. Sarı-Kırmızılıların Boffin’e kadar topu bile getirmekte zorlandığı ilk 1 saatte golün gelmemesi tam anlamıyla bir talihsizlik oldu.

Sonuç itibariyle iki takımın ortaya koyduğu performanslara baktığımızda ve kaçan penaltıyı düşündüğümüzde Antalyaspor için çok ağır bir yenilgi oldu.

 

***

Yine rakip İstanbul’dan, yine benzer görüntüler…

Antalyaspor'un 3 İstanbul takımıyla oynadığı maçlarda yaşanan taraftar gerginliği artık olağan hale geldi. Ev sahibi takım tribününe girmeyi kendine hak zanneden İstanbul taraftarı, yine benzer girişimde bulunarak bir kısmı başarıya ulaştı. Yıllardır bu böyle…

Bu konuyla ilgili olarak bazı tedbirler alan Antalyaspor Kulübü, son dönemlerde rakip takım Passolig kartı sahibi olan veya yakın zamanda iptal eden kişilere bilet satışını durdurdu. Çok yerinde bir karar olduğunun, ancak gördüğümüze göre yeterli olmadığının da altını çizelim. Bu sorun bir türlü aşılamadı…

Her seferinde benzer tablolar görüldü.  90’da gelen Galatasaray golünden sonra da tribünler bir anda karıştı.

Bu kez maç öncesinde sosyal medya hesabımdan dikkat çeken bir ileti geldi. Ahmet Çolak isimli bir taraftar, Antalyaspor Kulübü’nün Galatasaray Passolig kartı sahiplerinin Antalyaspor tribünlerine ait biletleri alamayacağı bilgisine karşılık ilginç bir iddia ortaya koydu ve, “Şaşırmayın, sıkı durun! Antalyaspor Kulübü Derneği’nin veya Antalyaspor Vakfı’nın yüklediği biletler hep Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray sempatizanlarına yükleniyor. Sponsorların yüklediği biletleri saymıyorum" ifadelerini kullandı ki bu çok ciddi bir iddia…

Yıllardır rakip takım taraftarının Antalyaspor tribünlerine nasıl girdiğiyle ilgili olarak net bir açıklama yapılamazken, bu ortaya koyulan iddianın ivedilikle incelenip doğruluğu halinde gerekli yaptırımın uygulanması elzemdir. Bu iddianın üzerine gidilmezse, gitmeyenlerin de bu durumdan rahatsız olmadığı düşüncesi ortaya çıkacaktır.