Adnan Aybaba: Aziz Yıldırım’dan sonra Türk futbolunun değeri düştü

Lider Haber ekranlarına gelen Telegol’de futbol gündemine dair konular ve Beşiktaş – Giresunspor mücadelesi değerlendirildi. Efsane yorumcu Adnan Aybaba, ‘’Aziz Yıldırım Türk futbolundan gittikten sonra Türk futbolunun marka değeri düştü’’ dedi

Bir ekran klasiği olan Telegol’de futbol gündemi değerlendirildi. Lider Haber ekranlarında seyircisi ile buluşan efsane program Telegol’e bu hafta eski futbolcu ve yorumcu Engin Verel konuk oldu. Engin Verel’in yanı sıra, efsane kadro Serhat Ulueren, Gökmen Özdenak ve Adnan Aybaba da futbol gündemine ve gecenin karşılaşması Beşiktaş – Giresunspor maçına dair değerlendirmelerde bulundu.

‘’TÜRK FUTBOLUNUN MARKA DEĞERİ DÜŞTÜ’’

Fenerbahçe’nin eski başkanı Aziz Yıldırım hakkında değerlendirmelerde bulunan Aybaba, ‘’Aziz Yıldırım Türk futbolundan gittikten sonra Türk futbolunun marka değeri düştü. Eğer Aziz Yıldırım olsaydı şu andaki federasyon başkanı göreve gelmezdi. Aziz Yıldırım bu federasyon başkanını göreve getirmezdi. 500 milyon dolar olan yayın gelirleri 100 milyon dolara düşmezdi. Aziz Yıldırım bu durumlara engel olurdu ve son olarak Aziz Yıldırım Türk futbolunu bırakmasaydı şu anki MHK Başkanı Lale Orta olmazdı ayrıca Türk futbolu bu kadar değer kaybetmezdi’’ şeklinde konuştu.

‘’AZİZ BEY RENKLİ BİR ADAMDI’’

Aziz Yıldırım hakkında yorumlarda bulunan Engin Verel de, ‘’Aziz bey renkli bir adamdı. Fenerbahçe’ye ve Türk futboluna yaptığı unutulmaz katkılar var. Aziz Yıldırım’ın yaptığı şeyleri özellikle inşaat konusunda bugün para ile yaptıramazsın. Futbol kulübü başkanlarında belirli bir zamandan sonra bir gerileme devri başlıyor. Başkanları başarıya getiren yanındaki ekibi kendilerinden hafif uzaklaştırıp yeni yönetici dostlar ediniyorlar ama o başarıya getiren yöneticileri dışlıyorlar. Yeni arkadaşları ise maalesef onları yukarıya değil aşağı çekiyorlar’’ ifadelerine yer verdi.

‘’REDMOND, ŞENOL HOCA İLE YÜKSELİŞE GEÇTİ’’

Beşiktaş’ın, Giresunspor’u 3-1 mağlup etmesinin ardından Beşiktaş’ın İngiliz yıldızı Nathan Redmond ve Şenol Güneş hakkında övgü dolu sözler sarf eden Aybaba, ‘’Redmond ilk geldiğinde katkı sağlayamadı fakat Şenol hoca ile birlikte yükselişe geçti. Şenol hocanın burada hakkını vermek istiyorum. Şenol hoca bu işi iyi yapıyor. Tecrübesiyle inandığı oyuncuyu alıyor ve parlatıyor. Cenk geldi Şenol hoca ile form kazandı. Aboubakar geldi Şenol hoca ile form kazandı. Mert Günok’u aldı çok iyi form kazandırdı. Yani bu oyunculara ufak dokunuşlarla ufak rötuşlarla pozitif anlamda motivasyonu kurdu. Beşiktaş, Şenol Güneş ile kendi sahasında maç kaybetmiyor’’ ifadelerini kullandı


LİNKİ TIKLAYARK PROGRAMI İZLEYEBİLİRSİNİZ

" target="_blank">