ADAYLAR MI ÖNEMLİ, PARTİLER Mİ ÖNEMLİ?

Türkiye’nin 100 yılında ASRIN FELAKETİNİ bile unutturan tarihi seçime şunun şurasında 34 gün kaldı. Dün partiler ADAY LİSTESİNİ peş peşe YSK’ya teslim etti.

Günlerdir KİM, KAÇINCI SIRADA olacak kavgası yaşanırken dün bunun yerini BEN NİYE LİSTEDE YOKUM tartışmasına bıraktı. Aslında TARTIŞMA değil KAVGA yaşandı.

Hatta öyle bir KAVGA var ki bu bir gün önce başladı. Antalya’da beklenen KAVGANIN ilk fitili İYİ Parti’den ATEŞLENDİ. Demre eski Belediye Başkanı OKAN KOCAKAYA hem aday adaylığından çekildi hem de partisinden İSTİFA etti.

KOCAKAYA istifa ederken ZEHİR ZEMBEREK bir açıklama yaptı. Bu açıkla sanırım İYİ Parti içinde dönen dolapları net bir şekilde GÜN YÜZÜNE çıkardı.

Akabinde AYTUN ÇIRAY’ın yaptığı sosyal medya paylaşımı ise İYİ Parti’nin ne hallerde olduğunu sanırım GÖSTERMEYE yetti de arttı bile.

Bunlar DEPREM öncesi ARTÇI sarsıntılar. Asıl DEPREM bugünden itibaren yaşanacak gibi. Çünkü partinin AĞIR ABİLERİNİN çoğu listelerde yok. Örneğin FERİDUN BAHŞİ!

Şimdi İYİ Parti’nin ANTALYA listesine bakarsak ilk sırada MARDİNLİ ithal aday UĞUR POYRAZ var. Şehre bir faydası var mı? Yok. Biz aday yaptık siz seçeceksiniz mantığı. Klasik kasaba politikası.

İYİ Parti’nin kuruluşundan bu yana emektarları göz ardı edilmiş. Sonra ellerinin tersi ile itilenlerin yerine ARİF KOCABIYIK gibi BANKAMATİK MEMURU tercih edilmiş!

Peki, CHP’de durum çok mu farklı? Al birini vur ötekisine! İlk sırada SURURİ ÇORABATIR yer alıyor. Turizm. İkinci sıra CAVİT ARI. Hadi onu herkes biliyor.

CHP’nin 3’ncü sıra adayı ALİYE COŞAR. Manavgat Belediye Başkanı’na çok yakın bir isim. Peki 4’üncü sıra? SERAP YAZICI ÖZBUDUN. Ben tanımam. Tanıyanlar varsa TV’den falandır. Gelecek Partisi kontenjanından aday yapılmış.

Ya 5’inci sırada kim var? ŞERAFETTİN KILIÇ. Bu isim Saadet Parti’nin adayı imiş. Antalya’da tanıyan yok. CHP’nin emektarları da yok sayılmış gibi. Olanlarda alt sıralarda.

CHP’de yüksek beklentisi olanlar ise listenin ne sağında ne solunda ne ortasında ne de kıyısında bile yoklar. Zaten gerçek ATATÜRKÇÜLER hiçe sayılmış.

İşte bunun kavgası ya bugün ya da yarın çok YAŞANACAĞA benziyor. Bunu ben değil eski CHP’li Memleket Partisi’nin Cumhurbaşkanı Adayı MUHARREM İNCE söylüyor.

Ya AK Parti’de durum nasıl diye soracak olursanız ister inanın ister inanmayın en VAKUR görüntü burada. Çünkü AK Parti’deki DİSİPLİN ve LİDERE İTİHAT başka bir partide yok.

Antalyalıların bir türlü alışamadığı Milletvekili SENA NUR ÇELİK bu kez İstanbul’dan aday. Sürpriz isimler ise İZZETTİN SULTANYAR ve KUDDUSİ MÜFTÜOĞLU.

AK Parti’de liste başı yapılan MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU çekim gücü olacak. İkinci sıradaki MUSTAFA KÖSE sürükleyici, üçüncü sırada TUĞBA VURAL ÇOKAL ise Manavgat’ın toplayıcısı olacak.

MHP’nin listesi zaten birkaç gün önce belli olmuştu. İtiraz yok, eleştiri yok. Bu duruma göre İYİ Parti’de umduğunu bulamayan ÜLKÜCÜLER yuvaya dönebilir.

Lakin Memleket Partisi’nin listesini dün göremedim. Acaba onların listesinde kim var kim yok diye merak ettim. Bir türlü listeye ulaşamadım.

Partilerin YSK’ya verdiği listelerde önemli bir değişiklik olmaz ise ANTALYA’DA en iyi bildik ve tanınan liste AK Parti’nin listesi. CHP ve İYİ Parti listelerinin getirisinden çok götürüsü olacağa benziyor.

Tabi bu benim yazdıklarım temenni değil sadece bir tahmin. Ama hani bir laf söyleniyordu ya ‘GELİYOR GELMEKTE OLAN’ diye. İşte listelerin getirip götüreceği açık ve net belli.

Benim kafamı karıştıran tek bir soru var, “ADAYLAR MI PARTİLER Mİ?” diye. Bunun içinde 14 Mayıs’a beklemekten başka çare yok.

BÜYÜK BİR BAŞARI

Antalya’da herkes onu siyaset dünyasından tanır. Bu şehrin yerlisi. Fakat son dönemde sanata merak saldı. Hem de bizim mesleğe ucundan da olsa giriş yaptı.

Dünya şehrini tanıtan bir fotoğrafı ile gündeme geldi. YAŞAR TABUR’u hiç fotoğraf sanatçısı olarak görmek aklınızın ucundan geçer miydi? Sergisi açtı ama asıl başarısı bu değil.

100. Yılında Türkiye Fotoğraf Sergisi Tokyo'da açıldı. Bu sergide TABUR’un Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu tarafından seçilen KONYAALTI 2 isimli fotoğrafı yer aldı.

Bu kadar karma karışık bir gündemin içinde bu başarıyı unutmamak gerektiğini düşündüm. Bu nedenle YAŞAR TABUR’u tebrik ediyor ve fotoğraflarını bir fotoğraf sanatçısı olarak izlemeye devam ediyorum.

Sizlere de tavsiye ederim. Çünkü TABUR’un fotoğrafları Antalya’nın ve Torosların öteki yüzünü ayağınıza kadar getiriyor.