ADAY YOK, VAAT ÇOK

Kılıçdaroğlu ne zaman kameralar karşısına geçse, işsiz güçsüz bir gencin evlenmek istediği kıza;  pembe panjurlu, bahçeli, havuzlu ev vaadi misali herkese sınırsız yalan vaatte bulunuyor.

Tıpkı elli bin muhtara on milyon özel kalem müdürü atayarak işsizliğe çözüm bulma vaadi gibi…

Tabi Kılıçdaroğlu sınırsız yalan vaatleri sıralayınca İP’lilere de sıralayacak yalan kalmıyor. Bunu fark eden İP’liler geçen hafta Kılıçdaroğlu’na baş kaldırdı ve;

‘’Yeter be adam! Bize yalan vaat bırakmadın. Yemin ufağını da  büyüğünü de sen atıyorsun. Bize atacak yem bırakmıyorsun’’ manasına gelecek şekilde; “Kılıçdaroğlu’nun vaatleri bizi ilgilendirmez” dediler.

Hatta bununla da yetinmediler ve genel başkanları Akşener; ‘’İYİ partinin ülkeyi tek başına yönetmesi için önümüzde hiçbir engel yok’’ diyerek ittifakı bozma sinyali verdi.

Tam da bu noktada; iki ay önce yine bu köşemde sizlere yazdığım ‘’Millet İttifakı sarmalı ve gerçekler’’ başlıklı yazımda ; ‘’Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanlığına adayım diyemiyor ama; Millet İttifakının adayı adına vaatlerde bulunuyor. (Olmaz da) Millet İttifakının adayı seçimi kazanır ve Kılıçdaroğlu’nun vaatleri beni bağlamaz, ben bildiğimi yaparım derse ne yapacaksınız?’’ diye sormuştum.

İşte şimdiden benim bu sorumun cevabını Millet İttifakının görünen ortağı İP cevapladı. Kılıçdaroğlu’nun vaatleri bizi bağlamaz. Gerekirse; ittifakı bozar, seçime tek başına gireriz dediler.

Ha! Bunu demelerinde ki sebep yanlış anlaşılmasın. Biz bu ülkeye CHP’den daha iyi hizmet ederiz demediler. “CHP Genel Başkanı bize söyleyecek yalan bırakmadı” dediler. “Yemin ufağını da, büyüğünü de kendisi atıyor; bize yem atacak civ civ bile bırakmıyor” dediler.

Arkadaşlar! Daha adayları bile olmayan bu zevatlar; muhalefetteyken bile kendi içlerinde birlik olamazken, es kaza seçim kazansalar nasıl birlik olacaklar? Olmaları mümkün mü?

Ha! Zaman zaman İP’lilerin yaptığı bu çıkışları ben pek dikkate almıyorum. Çünkü; Üst akıl, millet ittifakının bozulmasına izin vermez. Bozmaya kalkışan tarafın ümüğünü sıkıverir, bir kasetle kariyerini yerle yeksan eder.

Bir de güya kendilerince saklamaya çalıştıkları ama her fırsatta; ‘’Biz millet ittifakının ortağıyız, bizi yok sayamazsınız’’ açıklaması yaparak millet ittifakının kulağını çeken HDP’yi göz ardı etmeyin.

HDP’yi göz ardı etmeyin derken; HDP’nin amaç ve misyonunun (Kendilerinin de açıkça ilan ettiği gibi) ülkemizi bölmek, bölemezse de; PKK’ya meşruiyet kazandırmak olduğunu göz ardı etmeyin demek istiyorum.

HDP amaç ve misyonunu açık açık ilan ederek: Atatürk’e, Türk ırkına, dinimize, ülke bütünlüğümüze nefret kusarken, CHP ve İP in HDP ile ortaklık kurmasının amacı nedir sizce?

BEYİN FIRTINASI

Gerek CHP, gerek İP bu güne kadar PKK’yı, FETÖ’yü bitireceğiz vaadinde bulundular mı? Bulunmadıkları gibi; PKK’lı Demirtaş’a özgürlük vaat etmediler mi? Kahvaltı sözü vermediler mi? FETÖ den ihraç edilenleri sorgusuz sualsiz tekrar kamuda ki işlerine alacaklarını vaat etmediler mi?  Buyurun beyin fırtınasına…