ADAY ADAYLARI VİZYONA GİRDİ!

Bugün milletvekili aday adayı olacak KAMU GÖREVLİLERİNİN istifalarını vermelerinin son günü. Peş peşe İSTİFALAR geldi. Kimin nereden hangi PARTİDEN aday olacağı belli. Ancak SER VERİP SIR VERMEYEN aday adayları da vardı. Birçoğu İSTİFALARINI Antalya’ya Valiliği’ne sundu. Onlarda DEVLET SIRRI gibi saklıyor. Ne gereği varsa?

Her şeyi açık ve ŞEFFAF olan ADAY ADAYLARI ise yaşadıkları sevinci sosyal medyadan paylaşmaya devam ediyor. Bundan sonrası ise baya RENKLİ ve HAREKETLİ geçecek gibi. Yaşanan BAŞ DÖNDÜRÜCÜ gelişmelerin karşısında “AAA” dedirten aday adayları da yok değil! Vekillik uğruna koltuğu bırakan BELEDİYE BAŞKANINDAN tutunda adı SKANDALLARA karışan ESKİ BAŞKANLARA kadar!

Mesela, İYİ Parti’den Demre Belediye Başkanı seçilen OKAN KOCAKAYA ve adı AŞK SKANDALINA karışan İYİ Parti eski İl Başkanı MEHMET BAŞARAN. Bir de Antalya’nın RÜZGAR GÜLÜ. CHP’den siyasete başlayıp AK Parti’ye geçen, oradan da tekrar CHP’ye dönüp KABUL GÖRMEDİĞİ için Gelecek te karar kılan EŞREF URAL.

URAL, memleketi Burdur’da Gelecek Partisi’nin İl Başkanı olarak görev yapıyordu. Tercihini Antalya yerine BURDUR’DAN yana kullandı. Olmazsa buraya GELECEK! Dedim ya “ÇOK RENKLİ GEÇECEK” diye. İYİ Parti’nin Aksu Belediye Başkan adayı olan DURMAŞ ALİ ARSLAN. Seçilemeyince İTTİFAKTAN Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtımı Daire Başkanı olarak atandı.

Daha sonrada Genel Sekreter Yardımcısı olan DURMUŞ ALİ ARSLAN dün bu görevinden İYİ Parti’den aday adayı olmak için istifa etti. “Her yiğidin gönlünden bir aslan yatarmış” Bizim ARSLAN’ın da gönlünde vekillik varmış. Bir de ESKİLER var. Hani derler ya, “Eskiye rağbet olsa bit pazarına nur yağardı” diye. Tıpkı bunun gibi. MHP’den Antalya’nın ilk seçilmiş kadın milletvekili NESRİN ÜNAL.

O da davasını bırakıp İYİ Parti trendine kapılıp oradan aday adayı olmuş! “Rabbim! İşlerimi kolaylaştır, zorlaştırma, Rabbim işlerimi hayırla sonuçlandır” cümleleri ile. İYİ Parti sanırım başvuru yapılan isimlerle rekor kıracak. Uğur Oğuz, Sema Onurdağ,  Şükrü Mısırlı, İlhami Okudan, Nesrin Ünal, eski emniyet müdürü Ali Yılmaz, Cafer Ünal, Hatice Avcı, Havva Taşbaş gibi isimlerin başvuruda bulunması böyle bir kanı oluşturdu.

Dün adaylık için bir süre önce görevinden istifa eden AK Parti eski İl Başkanı İBRAHİM ETHEM TAŞ, eski İl Kültür ve Turizm Müdürü İBRAHİM ACAR aday adayı idi.

AK Parti’de su isimlere dün de Finike eski ilçe başkanı OSMAN ALADAĞ, Kumluca eski belediye başkanı HÜSAMETTİN ÇETİNKAYA, Mehmet Uysal, Hüsnü Akcalıoğlu, Havva Batu Dümen, DİLAVER TANIK, Esma Balaban Karacan, Hüsnü Akçalıoğlu, Nurettin Uludağ, Mustafa Kula ve Betül Demirok eklendi.

CHP’de ise FARKLI İSİM ve SENARYOLAR var. Örneğin, Büyükşehir Genel Sekreteri CANSEL ÇEVİKOL TUNCER ile Başdanışman CEM OĞUZ’un aday olabileceği iddiası. Birde danışmanlardan sendikacı MEHMET BALIK’ı da eklersek FİLM TAMAM gibi.

Zaten filmde FİGÜRAN olacak eski Baro Başkanı POLAT BALKAN gibi isimler yer alırsa aday adaylığı FİLMİ baya bir heyecan yaratacağa benziyor. Davut Çetin’i de es geçmemek lazım. Deva Partisi’nde ise Antalya Kurucu Heyet Üyesi ve İl Başkanı SELDA ÖNER, Muratpaşa İlçe Sekreteri Melih Çelikörs ve Hüseyin Can Eren’i, SP’den de Antalya İl Başkan Yardımcısı Mehmet Akif Bilgin’i listeye eklersek FİLM vizyona hazır hale gelecek.

Tabi asıl bu aday adaylığı filmindeki BAŞROL OYUNCULARI daha sahneye çıkmadı. Yönetmen ne zaman ŞARYO diyecek o vakti bekliyorlar. İşte FİLM asıl o zaman kopacak. Küskünler, kırgınlar, RÜZGAR GÜLÜ olup son anda parti değiştirenler olacak. Sonra da bunun adına SİYASET diyecekler. HEYECANLI olacak bu FİLM.

Vizyona girmesini bekleyin derim.

LEYLEĞİ GÖRDÜK

Leylek bizim hayatımızda önemli bir yeri vardır. Çocukluğumuzda bir çoğumuzun annesine sorduğu “BENİ KİM GETİRDİ” sorusunun cevabı hep “LEYLEK” olmuştur. Çocukları CİNSELLİKTEN uzak tutmak için annelerin uydurmak zorunda kaldığı sevimli bir YALANDI oysaki. Ama bir de LEYLEĞİ HAVADA GÖRMEK mevzusu, inanışı var. Sık sık YOLCULUĞA çıkanlara takılmak için söylenir.  Aslında BAHARIN müjdecidir LEYLEKLER.

Dün Antalya’da LEYLEKLER görüldü. Geçmen bir kuş türü olan LEYLEKLER Antalya Bilim Üniversitesi, Doğa Fotoğrafçısı Ali Çobanoğlu tarafından görüntülenmiş. Döşemealtı ilçesinde objektiflere takılmışlar. Sanırım yeni İNTİKAL etmişler. Bizde Çobanoğlu sayesinde LEYLEKLERİ görmüş olduk. Sanırım bahar geldi.

Eh artık bizde LEYLEĞİ gördük ya. Gezer dururuz artık! Tabi para bulabilirsek.