ADAM OLACAK ÇOCUK…

Geçtiğimiz sezonun devre arasına kadar çok sayıda kendi taraftarı tarafından bile eleştirilen 23 yaşındaki Doğukan Sinik, bugün itibariyle Türkiye’nin en çok konuşulan futbolcularından birisi oldu. Litvanya maçında A Milliler adına kilidi açan isim olan genç futbolcu, sadece attığı gollerle değil, ortaya koyduğu futbolla da büyük övgü aldı.

Ancak Doğukan Sinik bugüne hiç de kolay gelmedi ve hayatında kritik dönüm noktaları yaşadı. Deyim yerindeyse tırnaklarıyla kazıya kazıya merdivenleri aştı.

Nuri Şahin ile yarattığı sinerjinin de bu çıkışta etkili olduğu genç Doğukan’ın Antalyaspor ile olan hikayesi 2011’lere dayanıyor. O dönem Şimşekspor’un alt yapısında yer alan Doğukan, sonrasında hem Fenerbahçe hem de Beşiktaş ile antrenmanlara çıktı. İstanbul takımlarına olası ransferi kıl payı durdurularak yönü Antalyaspor’a çevirildi.  

O günkü yaşananları da 2018 yılında konuğum olduğu Kale Çizgisi programında şu sözlerle anlattı:

“Fenerbahçe ve Beşiktaş, beni transfer etmek istiyordu. Babamla Fenerbahçe Dereağzı Tesisleri'ne gittik. Orada 1 hafta antrenman yaptım. Sonra Eyüpspor ile hazırlık maçında oynadım. Maç bittikten sonra Beşiktaş'ın Nevzat Demir Tesisleri'ne gittim. Orada da 1 hafta antrenman yaptım. Beşiktaş, beni transfer etmek için kulübüm Şimşekspor'a 25 bin TL yetiştirme bedeli ödedi. Sonra Antalyaspor adına Sedat Karabük ve Ali Yılmaz devreye girdi. Ali Yılmaz ve Sedat Karabük devreye girince ne Fenerbahçe ne de Beşiktaş kaldı... Bugün Antalyaspor'daysam; Ali Yılmaz, Sedat Karabük ve Sadi Sincanlıoğlu'nun sayesindedir."

Hatta Doğukan Sinik’i Antalyaspor’a kazandırabilmek için Ali Yılmaz, yetiştirme bedelini cebinden ödedi. Çünkü büyük gelecek vaat ediyordu.

Doğukan Sinik’in hayatındaki ilk ve belki de en önemli viraj böylece aşılmış oldu. Hami Mandıralı döneminde ilk kez A takımda antrenmanlara başlayan Doğukan için Samuel Eto’o da, “50- 60 milyon Euro değerinde bir isim olacak" sözlerini kullanarak ne kadar büyük bir potansiyel olduğunu ortaya koydu.

Diğer viraj ise Kemerspor ile aşıldı. Ali Şafak Öztürk’ün ilk dönemi olan 2017’de pilot takım anlaşması yapılan Kemerspor’a gönderilen Doğukan Sinik, muhteşem bir yılı geride bırakmış ve Antalyaspor’a daha iddialı olarak geri döndü.

O tarihten sonra Doğukan Sinik, artık kiralık gönderilecek bir futbolcu değil, katkı sağlayacak isimler arasında kendisine yer buldu.

Aslında çok önceden bu patlamayı yapması gereken Doğukan Sinik, geç de olsa hak ettiği yere gelebilmek adına önemli bir adım attı. Artık Doğukan’ın yolu çok daha açık. Milli takımda kendisini ispat etti ve artık tercih edilebilir futbolcular arasında kabul ediliyor.

2018’de Kale Çizgisi’ne konuk olduğunda program öncesinde kullandığı şu sözleri hiç unutmuyorum: “Hayatımda iki kez çok heyecanlandım. Birisi Antalyaspor’da ilk kez kadroya girdiğim Trabzonspor maçı, diğeri ise bu programa davet edilmiş olmam.”

Bugün ise milli takım adına sahaya çıkıp 2 gol birden atıyor, çok daha farklı heyecanları yaşıyor.

Nereden nereye…

Başarıların daim olsun çocuk! Umarım çok daha büyük heyecanların olur…