ADAM GİBİ ADAM OLABİLMEK ÖNEMLİ

Antalya’mız hala alevlerle savaş veriyor. Ciğerimiz yanıyor, alevlere kurban verdiğimiz canlarımız için canımız yanıyor, doğamız elimizden gitmiş, binlerce kişi yuvasından olmuş durumda.

Ortada manzara buyken yaşanılan tartışmalar ve koparılan fırtınalar. Kahkaha atanlar, yalan üzerinden rant toplamaya çalışanlar, klavye başında ahkam kesenler. Sahada beyaz gömlekleri ile dolaşıp üstleri başları tertemiz kir pas olmayan ve televizyonlara çıkıp algı peşinde koşanlar. Ve daha niceleri.

Ama sahaya inince yaşananları, manzarayı ve olup biteni görünce duygulanmamak içten bile değil. Önceki gün hem gözlerimle gördüğüm hem de sosyal medyada yapılan paylaşımlarla tanık olduğum bir ADAMLIK meselesini bu kadar hengamenin içinde anlatmaya çalışacağım. Takdir sizin.

Günümüzün en temel sorunlarından biri ADAM olmak. Herkesin bakış açısına göre ADAMLIK değişebilir,  herkes herkese ADAMDIR diye bakabilir. Ama asıl mesele ADAM GİBİ ADAM olabilmektedir.

ÖRNEK BİR İSİM VAR

İşte buna örnek bir ADAM var bizim memleketimizde. AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse! Bana ister yalaka deyin, istediğiniz sıfatı takın ama gerçek bu; ADAM GİBİ ADAM. Niye mi? Yaşadıklarımı, gördüklerimi anlatayım siz niye böyle dediğimi anlayın.

Mustafa Köse, Manavgat’ta başlayan orman yangınlarının ilk gününden itibaren bölgeye koşan ilk siya isimlerden biri. Kâh evi yanan bir vatandaş gibi, kâh ateşle mücadele eden itfaiye eri gibi, kâh orman işçisi gibi sürekli sahada ve halkının yanında onlarla omuz omuza alevlere savaştı.

Sayın Köse, birileri gibi tartışma çıkarma, kaotik ortam oluşturma yerine böyle bir yolu seçti. Yani bir baka deyişle ADAM GİBİ ADAM olmayı tercih etti. Zaten olması gereken de bu değil mi? İşte Mustafa Köse de gereğini yaptı. O da bilirdi çıkıp açıklamalar yapıp, yanan evlerin içinde klip çektirip paylaşarak ajitasyon yapmayı ama ADAM GİBİ ADAM olunca böyle şeylere tevessül bile etmedi.

Kimseye şirin görünme gibi bir derdi olmadı hiçbir zaman. Öyle ki çoğu zaman muhalif partiler bile “Yiğidi öldür hakkını yeme” diyerek hakkını teslim etti.  Halka hizmetin Hakk'a hizmet olduğunu benimseyerek çalışmaktan başka bir şey düşünmedi bana göre ADAM GİBİ ADAM olan Mustafa Köse.

Sermayesi hiçbir zaman dedikodu, ikiyüzlülük olmadı. Sermayesi hiçbir zaman birilerine şirin gözükmekte olmadı.  Tek sermayesi var Köse’nin o da işini en iyi yapmak ve ADAM GİBİ ADAM olmak.  Zaten yan taraftaki fotoğrafları görünce ne demek istediğimi anlayacaksınız.

Çok anlamlı bir söz var; “Ne gördüğünüz, büyük ölçüde ne için baktığınıza bağlıdır”

O nedenle bugün siyasetin ve bürokrasinin dedikodularından, kavgalardan hep uzak kalmış, son derece ilkeli, düzeyli, işini en iyi şekilde yapmanın gayretini gösteren mert bir ADAMIN hakkını teslim etmek istedim. Hepsi o kadar.

KAOSTAN BESLENMEK

Birlik ve beraberlik olma günlerinde kaotik ortam oluşturulmaya çalışıyor. Koronavirüsten beslenemeyenler ateşin çocukları olma yolunda sosyal medyada hayli yol alıyorlar.  Bunlara koca koca milletvekilleri, koca koca belediye başkanları da alet oluyor.

Ben ve sizler bu filmi çok önceleri gördük. Böyle kaostan beslenmeye çalışan, özellikle siyasi nema peşinde koşanları. Ama böyle kaostan beslenenlerin öyle ya da böyle kendisi zarar görüyor.

Ben 40 yılı aşkın meslek hayatımda bu ve buna benzer ortamları yaşayarak görüp öğrendim.  Bu tür kaosların, safların belirlenmesinin, sonuçları ağır, bedelleri yüksek oluyor maalesef.

Bakın birkaç gündür yangınlar nedeniyle bu memleketin insanını galeyana getirmeye çalışıyorlar kaostan beslenenler. Hem de koca koca mebuslar koca koca belediye başkanları.

Peki, bunların yaptıkları ne zamana kadar? Az kaldı. Çünkü, bunlar için yolu sonu göründü. Son tünele girmek üzereler. Hani “Kurt puslu havayı sever” derler ya. Bugünkü ortamda aynen öyle. Böyle olunca da bu tür havaları severlere de malzeme çıktı!

Bunların hepsi bu gibi işlerden besleniyorlar. Maksat kaos çıksın! Diyelim ki çıktı kaos. Size ne yararı olacak? Başınız göğe mi erecek? Ya da elinize ne geçecek? Asıl soru bu.

Ha zaten sizin ve sizin gibilerin ADAM GİBİ ADAM olma derdiniz yok. Sizin tek derdiniz üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek.

Yaptığınız açıklamalar ve sosyal medya paylaşımları da bunun kanıtı.