Adam Buksa açtı ağzını yumdu gözünü

Antalyaspor’dan alacaklarını tahsil edemediği gerekçesiyle durumu FIFA’ya taşıyan Adam Buksa, Kırmızı-Beyazlılar hakkında sert sözler kullandı. Polonyalı golcü, kendisine verilen sözlerin hiçbirinin tutulmadığı için FIFA’ya başvurduğunu söyledi.

Antalyaspor’dan ayrılarak Danimarka şampiyonu Midtjylland FC’ye transfer olan Adam Buksa, Kırmızı-Beyazlılar hakkında sert sözler kullandı. Alacaklarını tahsil edemeyen bazı takım arkadaşları gibi konuyu FIFA’ya taşıyan Adam Buksa, alacaklarını tahsil etmek için resmi başvuruda bulundu. Antalyaspor forması giydiği dönemle ilgili olarak Polonya basınına konuşan 28 yaşındaki futbolcu, kendisine verilen hiçbir sözün tutulmadığını ifade etti.

“ALACAKLARIMI TAHSİL EDECEKLER”

Onet Przeglad Sportowy’ye konuşan Adam Buksa, Kırmızı-Beyazlılardan son 4 ayda maaş alamadığını iddia etti. Kendisine verilen sözlerin yerine getirilmediğini öne süren Polonyalı, “Yıllık maaşımın 3’te 1’ini ödemediler. Benimle ve RC Lens ile yapılan anlaşmaları tamamen görmezden geliyorlar. Bu büyük bir kusur, çünkü menajerlerle birlikte birçok kez kulübe yardım ettik ve ödemelerin ertelenmesi konusunda anlaştık ama Antalyaspor yönetimi verdiği sözleri hiçbir zaman yerine getirmedi. Avukatlarım ve İsviçre'deki diğer yetkililer konuyla ilgileniyor ve alacaklarımı tahsil edecekler” sözlerini kullandı.

MAAŞI 550 BİN EURO’YDU

Geçtiğimiz sezon başında 4.5 milyon Euro satın alma opsiyonuyla transfer edilen Adam Buksa’nın Antalyaspor’dan yıllık maaşı 550 bin Euro’ydu. Buksa’nın verdiği bilgilere göre Kırmızı-Beyazlıların Polonyalı futbolcuya 200 bin Euro civarında maaş borcu bulunuyor. Bu rakamın devreye girecek faizlerle birlikte daha yüksek bir bedele ulaşması bekleniyor.

18 GOLE KATKI KOYDU

Geçen sezon Antalyaspor formasını toplamda 35 kez giyen Adam Buksa, Süper Lig’de 33, Türkiye Kupası’nda da 2 kez sahaya çıktı. 16 gol ve 2 asist kaydeden Buksa, toplamda 3 bin 36 dakika süre aldı.