"ADALETSİZ DAVRANDI"

Derbide Alanyaspor'a 2-0 kaybeden Antalyaspor'da Teknik Direktör Ersun Yanal, karşılaşmanın hakemi Özgür Yankaya'yı eleştirdi. Deneyimli teknik adam, verilen kararlarda adaletsiz davranıldığını savundu

Antalyaspor ile sözleşme imzaladıktan sonra ilk maçında Alanyaspor yenilgisiyle tanışan Ersun Yanal, karşılaşmanın hakemi Özgür Yankaya'yı eleştirdi. Alanyaspor'un iyi ve ne yaptığını bilen bir takım olduğunu söyleyen Yanal, yapılan taktik faullere, hakem Özgür Yankaya tarafından göz yumulduğunu ifade etti. Özgür Yankaya'nın, maçın gidişatını etkileyen birkaç pozisyonu izlemekle yetindiğini ifade eden Yanal, "Alanyaspor'un, güzel taktik faullerle oyunu yönlendiren akıllı ve güçlü oyuncuları var. Hakemin bunu değerlendirmesi gerekiyordu. En azından kartla cezalandırsaydı, daha rahat hareket edebilirdik. Burada biraz adaletsiz davranıldığını düşünüyorum. Bizim aleyhimize işledi" dedi.

HAKAN ÖZMERT ELEŞTİRİSİ

Yanal, 68. dakikada kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bırakan Hakan Özmert'i de eleştirdi. Deneyimli teknik adam, "Hakan'ın da öfkeyi daha iyi kontrol edip bizi yalnız bırakmaması gerekiyordu" ifadelerine yer verdi.

"KIRMIZI KART SONUCA ETKİ ETTİ"

Alanyaspor'un güçlü bir takım olduğunu ifade eden Yanal, "Buna rağmen maçta pozisyon üstünlüğü bizdeydi. 10 kişi kalmamızın sonuca etkisi oldu. Bu tür maçlarda girilen net pozisyonları kaçırmamak gerekiyor. Rakibimiz tam kadro ile sahada, bizde ise çok eksik bulunuyordu. Genç, önü açık güzel bir kadro oluşturacağımız konusunda umutluyum. Takımımın 1-0'a kadar ki oyunundan ve heyecanından etkilendim" diye konuştu.

 HABER MERKEZİ