Adalet Bakanı Tunç'tan Lider’de önemli açıklamalarda bulundu

Lider Haber TV’nin Soruyoruz programının konuğu olan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Lider Haber TV’nin Soruyoruz programının konuğu olan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Neşe Berber'e gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Yılmaz Tunç Lider Haber T V Ye Konuştu

CAYDIRICI CEZALAR GELECEK

Bakan Tunç Trabzonspor-Fenerbahçe maçının ardından çıkan olaylara ilişkin şunları kaydetti: "Spor sahalarında şiddeti kabul etmek mümkün değil. Spor dostluktur kardeşliktir. Daha da dostluğa kardeşliğe vesile olması gerekirken, futbol sahalarındaki bu tür istenmeyen olaylar şiddet olayları maalesef kardeşliğe değil düşmanlığa neden oluyor. Dolayısıyla bunu önlemek lazım. Bu konuda 6222 sayılı sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair kanun var. Trabzonspor- Fenerbahçe maçından sonra olan olaylar hepimizi üzdü. Olmaması gereken olaylar. Olaylar sonrası hemen soruşturmalar başladı. 12 kişi hakkında adli soruşturma gerçekleşti. Gözaltılar yapıldı. Emniyet güçlerinin yanı sıra orada bir de özel güvenlikler var. Onların sahaya birilerinin girmemesi için gerekli tedbirleri alması lazım. O noktada da detaylı bir soruşturma yapılıyor şu anda. Bunu siyasete dahil etmek bir kere hiç doğru değil. Bunu siyaset dahil etmek bir kötü niyeti gösterir. Dolayısıyla ona da müsaade etmemek lazım. Mevzuatımız gerekli cezaları öngörüyor. Ama biz buna rağmen 'Acaba para cezalarında, hapis cezalarında yeniden bir düzenleme ihtiyacı var mı, yok mu?' konusunu değerlendirdik arkadaşlarımızla. O konuda bir taslak çalışmamız oluştu. Tabii bunu yargı paketinde de olabilir ama madde sayısına göre… Önümüzde seçim sonrası Meclisimizin takdirine sunacağımız birkaç madde değişikliği, caydırıcılık açısından bir taslak olacak" dedi.

Yılmaz Tunç Lider Haber T V Ye Konuştu 4

Olaylara karışan futbolcularla ilgili de konuşan Tunç, "Görüntüler izlenir. Bu görüntüleri değerlendirecek olan Cumhuriyet Savcılığı. Meşru savunmanın da ötesine geçip karşı tarafa zarar verecek kendi savunmanın ötesine giden bir durum söz konusu mu? Bir saldırı var mı? Taraftar da olsa futbolcu da olsa he iki taraf içinde bir suç işlenmişse soruşturulur." diye konuştu.

SON SEÇİM AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Son seçimim’ açıklamasına ilişkin Bakan Tunç: "360 Milletvekili seçimlerin yenilenmesine karar verirse bu durumda 2. Döneminde olan cumhurbaşkanının 3. Dönem için adaylığı söz konusu olabiliyor. Anayasamızın hükmü. Önümüzdeki 4 yılın sonunda meclis 360 milletvekili ile seçim kararı alırsa seçimi erken yenilemiş olur. Parlamentonun seçimleri yenilemesi durumuna bağlı. Onun dışında anayasa değişikliği mümkün olabilirse cumhurbaşkanlığı görev süresi tekrar belirlenebilir. O durumda da olabilir" diye konuştu.

Yılmaz Tunç Lider Haber T V Ye Konuştu 3

EYLEM TOK İADE EDİLECEK Mİ?

Eylem Tok ve oğlunun ABD’den iadesi hakkında Bakan Tunç şu açıklamalarda bulundu:  Yakalanmalarını ve geçici tutuklanmalarını noktasındaki kararlarımızı ABD’ye ilettik. Türkiye’deki soruşturma devam ediyor. Babanın da ifadesi alındı. Soruşturmayı titizlikle takip ediyoruz. Cezai açıdan soruşturma kapsamında tutuklama kararı yargılama makamlarınca verildi. Eylem Tok’un asistanı o gece kaçmalarına yardımcı olan kişi. Bir de yaralananlardan birinin telefonunu oradan almış, o da delilleri yok etme anlamında bir hareket. Onun hakkında da yargılama makamlarınca adli kontrol kararı verildi. Baba hakkında da adli kontrol kararı verildi. (ABD makamları) Yargılayabilir. Yani der ki "Sen yabancı ülkede bir yabancıya karşı suç işledin, benim vatandaşımsın, dolayısıyla seni benim kanunuma göre yargılayacağım" diyebilir" ifadelerini kullandı.

Yılmaz Tunç Lider Haber T V Ye Konuştu 2

"AF YOK"

Bakan Tunç “Kader mahkumları için belli başlı düzenlemeler yaptık. Ama genel af gündemimizde yok” diye konuştu.